reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam ponownie i dzieki za powitanie. Postaram sie pisac jak najczesciej tylko ze moj Mateuszek jak widzi ze podchodze do komputera to dostaje choroby morskiej. Wscieka sie wygina i probuje sam PISAC. Takze wolny czas mam tylko wtedy gdy spi a to w dzien zdarza mu sie tylko raz. Ale to forum jest super i ciesze sie ze do was dolaczylam. ;-)

reklama
Cześć dziewczyny, nie pisze ostatnio bo jakoś nic mi się nie chce:baffled: , ale to chyba przez to że jestem chora ( gardlo zawalone, glowa pęka, z nosa kapie)
kaskax25- witaj, ciesze się że nasze grono się ciągle powiększa;-)
kropecka- domek super , przeczytałam dziennik budowy i trzymam kciuki żeby wykonawca się sprawdził.
Gosia78- pewnie że raźniej z rodzicami niż samej w domku, zdrówka dla dzieci;-)
Ania31- ucałuj Bartusia
Mysza- fajna książeczka, chyba też kupie taką dla Dominisia
A my z Dominiczkiem od tygodnia uczymy się czytania metodą Domana:-D, mąż puka się w głowe i śmieje ze mnie:baffled:

hej! witam nową koleżanke:-)
u mnie to samo co u Ani, chyba kolejne zabki idą bo mała w nocy budzi mi sie 4 razy:szok:
akurat teraz jak do pracy wróciłam, a pamietam te piekne czasy jak mniejsza była i tak ładnie spała buuuuuu
kluska gdzie ty wynajdujesz takie metody:rofl2::confused: tez osoatnio byłam w Ikea po regalik dla malutkiej do pokoju, oczywiscie nie obylo sie bez kupna innych pierdółek :-p
własnie musze nadrobic dziennik budowy kropecki:sorry2:
a wybrałam sie we wtorek na fitness:rofl2::happy: koleżanki z pracy mnie wyciagnęły :tak: stwierdziłam, ze na poczatek rozciaganie nie zaszkodzi i wybrałam zajecia na piłce;-) mówie wam ...boli mnie dosłownie wszystko:dry: ale jaki to przyjemny ból...taki oczyszczajacy:sorry2: kupuje karnet i mam zamiar chodzic co tydzień, przynajmniej tyle mi sie nalezy:-p:tak:

witajcie :)

dzieki za mile opinie o domku. Nie moge sie juz doczekac. Mimo ze malutki to dla mnie bedzie spelnieniem marzen. Szkoda tylko ze tyle nerwow przy tym trace.

Olek wlasnie zasnal a Maciek wyszedl z Wiktorem wiec mam chwile wolnego. Młody zalapal ostatnio jak sie ze slomki pije. Ale juz skorki od chlebka albo ciasteczka mu nie moge dac bo sie krztusi i mu w gardle staje :/ No i dzisiaj nauczyl sie stawac przy lozeczku.

Raczkowac mu sie nie chce, woli jak go za rece trzymam i sobie chodzi. A ja juz czekam kiedy nauczy sie sam przemieszczac

ladna.ex.panna - tez bym sie wybrala na jakis aerobic ale nie mam na to zupelnie czasu w tym momencie. moze na zime, jak bedzie przestoj w budowie ...

Witak Kasiax25

A ja mam do was takie pytanie czy wasze dzieciaczki przesypiaja cala noc bo moj Mateuszek odkad sie urodzil to niby przesypia cala noc ale z przerwami na jedzenie. Dziecko w tym wieku juz chyba nie powinno ucztowac w nocy? Dalej dokarmiam w nocy piersia jesli mu nie dam to sie po prostu obudzi albo rozplacze. Kolo 4ej musze dac mu butle bo juz jest glodny. Marzy mi sie noc bez tych przerywnikow. Probowalam dawac mu herbatke ale on nie chce, domaga sie kaszki.

Załączniki

• Zdjęcie0077D.jpg
    Zdjęcie0077D.jpg
    73 KB · Wyświetleń: 27
Jakby sie budzil raz to ja bym byla szczesliwa. On potrafi obudzic sie na male am 3 razy. dwa razy piers i raz butla. Moze taki jego urok ale ja czasem juz nie daje rady

kaskax25- mój się budzi po kilka razy w nocy na jedzonko:crazy:, to indywidualna sprawa każdego dziecka niestety.
ladna.ex.panna- Ikea super sprawa:-D, metod szukam na BB oraz tutaj : www.naukaczytania.fora.pl , za miesiąc zaczynamy matematykę , a w sobotę idę na lekcje pokazową j. angielskiego ale tylko zobaczyć jak to prowadzą bo zaczekamy z nauką jeszcze rok:-p. Pokaz jest na Panewnickiej w Katowicach w Helen Doron, mój starszy też uczy się jęz. ang tą metodą tylko u mnie w Mikołowie.
kropecka- ja mam jeszcze mniejszy domek, gdy go budowaliśmy nie myśleliśmy jeszcze o powiększeniu rodziny, całe szczęście są 3 sypialnie;-) więc się mieścimy, ale może podniesiemy z czasem dach i zrobimy piętro tylko dla nas:-D, bo na parterze już głośno będzie z dwójką.

Witajcie Maminki!

No to sobie zrobiłam dłuzszą przerwę...Ale jestem! :) Dopadaja mnie ostatnio jakieś znizki nastroju, to chyba przez to siedzenie w domu... M ciągle w pracy,a my z Marcyśką same :( W przyszłym tygodniu ma nas odwiedzić moja mamcia-juz się nie mogę doczekać :) A co u nas? Marcelinki najbardziej ulubionym zajęciem jest stanie przy czymkolwiek :) Może to być np. moja noga :), a dziś uczepiła się firany i próbowała wstać :) Wprowadzamy nowe jedzonka, ale i tak cysiu górą :) Nocki są koszmarne...4 razy budzi się na jedzenie! Wieczorem daję jej kaszkę, potem jest dokładka cysiem i tak się budzi tyle razy :( Zasypia też tylko przy cycusiu.Jeszcze jej się nigdy nie zdażyło zasnąć bez,no chyba że na spacerze w wózku czasem :(
Jutro jedziemy do teściów, w sobotę idziemy na wesele.Nie wiem jak to bedzie bo zabieramy Marcysię ze sobą :) M w niedzielę idzie do pracy, więc i tak długo nie zabawimy...

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i życzę spokojnej nocki!

kaskax25
- witaj :)

reklama
Do góry