reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Mamusie,

witam się po kolejnej długiej przerwie. Mój szef na urlopie i mam przez to urwanie głowy. a w weekendy ciągle gdzieś jeździmy i tak komputer widzę tylko w pracy. Na dodatek nasi informatycy całkiem poblokowali internet, więc poza tym co konieczne, to od teraz nie możemy już sprawdzać stanu konta, odwiedzać portali społecznościowych, stron rozrywkowych itp. Ponoć uchwała naszego zarządu. Nie wiem, stwierdzili, że jesteśmy mniej efektywni, czy co?

Dziś idę z Kubą na szczepienie, na szczęście ostatnie w tym roku.
Kuba szykuje się do raczkowania, coraz lepiej mu idzie, ale na razie i tak w większości kończy się na pełzaniu lub obrotach wokół własnej osi. Aha, i ma zęba! Taki kasownik, górną prawą jedynkę. Zdziwiłam się, bo tak tarł dolne dziąsła, że myślałam, że najpierw wyjdą na dole, a tu niespodzianka! Ale na szczęście mniej przez to marudzi.
Na dodatek martwię się tym, że nie próbuje siadać. Jak się go posadzi, to siedzi, ale sam się nie kwapi. Najpierw myślałam, że mój syn jest indywidualistą i postanowił całkowicie zignorować ten etap rozwoju i zacząć od przemieszczania się, ale teraz chyba pogadam o tym z lekarką.
Na dodatek nie wiem, co mam zrobić z jego jedzeniem. Mleka nie chce wcale. Jeszcze wieczorem przed snem uda mi się go nakarmić mlekiem, ale w ciągu dnia nie ma szans. Rano zje tylko jogurt (misiowy jogurcik od nestle), potem kaszkę, zupkę i owoce. I dopiero wieczorem mleko, a to też nie zawsze. To normalne? Ja co prawda też nie lubię mleka, ale ja nie mam takiego zapotrzebowania na wapń jak niemowlę. Poradźcie coś, pls.

Rekinasia, cloe - ja już się o mojej teściowej dość napisałam:-) Widzę, że chyba wiele z nas ma teściową Wiem-Wszystko-Najlepiej. Ostatnio chciała mnie uszczęśliwić lampą (paskudna), bo jej matka sprowadziła się do niej i tej lampy ze sobą nie bierze. Mój M zachowawczo powiedział, że nie mamy jej gdzie postawić, ale go ochrzaniłam. Powiedziałam mu, że przecież coś ma prawo nam się nie podobać, każdy ma w końu inny gust. A on na to, że "lepsza sucha zgoda, niż tłusty sąd". I chyba ma rację. Nas takie niewinne kłamstwo nic nie kosztuje, a ona czuje się lepiej, że gdybyśmy mieli miejsce, to na pewno byśmy wzięli. Z drugiej strony boję się, że ona tą lampę gdzieś schowa i jak rzeczywiście będziemy mieć więcej miejsca, to nas nią będzie próbowała znowu obdarować. Ech, szkoda gadać.

6-7.10 jadę do Wa-wy na szkolenie. Niby mogłam się nie zgodzić, ale zależy mi na tym, więc jadę.

A już w przyszłym tygodniu ma ruszyć nasza strona internetowa. Jak już ruszy to podam Wam linka, to sobie obejrzycie moje dzieło :-D Zawiera masę błędów, ale to już nie moja działka, ja tylko wprowadzam i aktualizuję dane.

Buziaki

reklama
Hej
Mamy nowy dziecięcy program Jim Jam a w nim Hoobsy Barni Bob budowniczy dziecko zachwycone i mama też więcej czasu dla mnie a i wmuszam więcfej jedzenia bo jest czym zaszantażować;-):-D:tak:
Aggy pracowity czas przed tobą:tak: a co do mleka z Oliwka mam podobny problem Wczoraj mleko w ilościach śladowych za to zupka dwa razy w ciągu dnia zjadła zupkę i nie wiem co z tym robić chyba częściej podam danonki:dry::confused:
Częso zdarza się ze dziecko najpierw raczkuje a potem samo siada nawet ostatnio był o tym program w ''Mamo to ja'' więcnie ma się czym przejmować

uciekam Oliwcesię nudzi do potem

Aggy Igi też najpierw raczkował a później szybko to poszło, dosłownie 1 czy 2 dni i z raczkowania zaczął siadać na dupce, nie siada przez taką pozycję jakby robił brzuszki, tylko z raczka na kolanka a potem nóżki do przodu i siup! siedzi :-)
a my dalej bezzębni :-D co cieszy mnie bardzo, bo karmię

CZesc wszystkim. jestem tu po raz pierwszy. Moj malutki urodzil sie 15.02. Wlasnie skonczyl 7 miesiecy. JUz od dawna nie chce pic mleka ale caly czas karmilam piersia. po prostu ja odrzucil. Probowalam rone mleko mu podawac ale nie chcial. w koncu przekonal sie do kaszek mleczno-ryzowych i pije je juz prawie 2 msc. w koncu one zawieraja mleko modyfikowane. w nocy jeszcze troch cycoli ale mleka coraz mniej. ale mysle ze to mu wystarczy. starszy syn tez dosc szybko odrzucil mleko teraz ma siedem lat i je uwielbia. Mateuszek juz od miesiaca sam siada a teraz jest na etapie prob samodzielnego wstawania. po prostu nie cierpi lezec a samo siedzenie stalo sie nudne. wasze dzieci tez tak maja?:szok:

Załączniki

• S6300778.JPG
    S6300778.JPG
    232,1 KB · Wyświetleń: 46
dawno nie pisałam, pamiętacie mnie jeszcze ;)

nie mam zupełnie czasu a nawet jak mam chwilę to nawet nie wiem co mam pisać :/ Olek już ma 4 ząbki. Nadal nocy nie przesypia bo tak o 4 rano zbiera mu się na kupę. Ostatnio wstaje o 5 i nie chce już spać. Na szczęście wieczorem ładnie zasypia. Lubi chodzić po domku, stać przy łóżeczku. NIe cierpi siedzieć i leżeć. W ogóle nie potrafi się sam sobą zająć, od razu płacze.

U mnie budowa powoli idzie, ale najważniejsze że do przodu. Mój dziennik budowy:

Dziennik Budowy Marty i Maćka - Skrzat C115 - Zobacz temat :: Murator jakby się komuś chciało zobaczyć :)

Od soboty zaczyna mi się szkoła i nawet się cieszę że sobie trochę odpocznę.

Z karmienia już prawie zupełnie zrezygnowałam. Odkąd wróciłam do pracy i Olek nauczył się jeść z butelki ja zaczęłam tracić pokarm i teraz mu nie wystarcza nawet na pół godziny. Zresztą czuję że prawie nic nie leci. Ale się w sumie nie martwię, chciałam karmić początkowo 6 miesięcy, karmiłam ponad 7 więc jest OK. Tylko że tyle kasy na mleko idzie :o

Ostatnia edycja:
Witam Pogoda dalej do bani ciekawe czy już taka właśnie będzie jesień Wolę się łudzić że słońce jeszcze wyjdzie.
Kropecka poczytać może nie poczytałam ale obejrzeć obejrzałam wasz dziennik.Domek śwetny zgrabny i zauważyłam zezrezygnowaliście z garażu na rzecz dodatkowego pokoju?Dla czteroosobowej rodziny będzie jak znalazł:tak:A cena działki:szok: u nas tak tanio nie kupisz:baffled::tak:
Myszko masz talent w wyszukiwaniu fajnych stron :tak::-Dja mimoże teoretycznie więcej czasu mam jakoś nic ciekawego nie znajduję:baffled:

Możne ktoś zna spsób jak przymusić Oliwkę do wypicia kaszki? Ostatni raz jadła o 3.00 teraz 9.15 najwyższy czas coś zjeść szkoda tylko że Oliwka uważa inaczej:dry::baffled::crazy:

Hej!
My u moich rodziców. We wtorek po południu dowiedziałam się, że mam się pakować bo wysyłają męża na ponad tydzień do W-wy. Wolałam więc zrobić sobie wakacje niż z chorymi dziećmi zostać sama w środku lasu:laugh2:. Na szczęście Piotruś lepszy, ciągle niestety kiepsko je i męczy go katar. Jaś też zakatarzony ale poza tym ok.:-)
aggy - Jaś też sam nie siada ale się nie martwię, często dzieci zaczynają siadać po rozpoczęciu raczkowania.Piotruś tak miał:tak:.

A teraz poczytam stronki polecane przez myszę i obejrzę domek kropeckiej:tak:

Witam
Sie chorowito:-(Bartus znowu mi gorączkuje nie wysoko bo 37,03 ale zawsze marudny dzis zajechaliśmy do lekarza i powiedzieli ze to tak może być na ząbki widocznie idą mu górne ale marudny jest na maxa nie mam siły w nocy nie śpi pobudka co 45 minut
Kuba dzis był na pobraniu płakał biedactwo ale potem było już ok dostał naklejkę dzielnego pacjenta i zachwycony w sobotę ma urodzinki kończy 4 latka wczoraj przyszedł prezent motorek mamnadzieje ze trafiliśmy z prezentem i bedzie zadowolony bo Bartek był M wczoraj składał a on aż piszczał:-D
Gosia78 dużo zdrówka dla dzieci
dawna cloe nie wiem jaki pomysł Ci dac bo u mnie Bartek tez nie chce kaszki daje mu mleko w butle i do tego wsypuje półtorej łżeczki kaszki ryżowej jabłkowej i pije potem daje mu szybciej obiadek potem deserek i próbuje z kaszka jak nie to znów butla
Myyszaa zasiadam do czytania:-)
Kropecka projekt domu świetny i pomysł z dodatkowym pokojem tez :-)życzę Wam abyście jak najszybciej skończyli budowe wiem cos bo tez kończymy

reklama
Hej Żadna z nas nie przywitała nowej koleżanki:sorry2:
Kaska X25 witaj:-)
i nie zrażaj sie;-) to trochę dlatego ze ja jedna ręką bawie się z Julka drugą zabawiam Oliwkę a wolnymi palcami probuje coś klikać :laugh2:;-)pisz jak najczęściej:tak:

Do góry