reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć dziewczyny!:cool2:
W jaskini solnej było super!
U nas dzisiaj deszczowo, więc posiedzimy w domku.

Mysza - fajnie, że jesteś spokojna o małego. Dużo masz pracy?
patrysia, przyszlirodzice, magdzia75 - super fotki.:-)
Ania31 - jak tam siostra i jej maleństwo?
Zytka - jak fajnie, że już jesteś! Ciesze się, że pobyt u rodziców się udał, no i doskonale Ciebie rozumiem... facet sam w domu... też musiałam spisać część kwiatów na stratę... Uściskaj malutką ode mnie.
maritka - jak mogłybyśmy o Tobie zapomną???! No co Ty!? Gratuluję pierwszych dwóch ząbków u Dorianka!:-D Super! I jak zareagowały dzieciaczki na żółtko?
cloe - wiem, że każda z nas ma swoje ulubione zabawy z dziećmi. Jak kupiłam sobie dodatkowo Encyklopedię gier i zabaw. Polecam.

Załączniki

• skanuj0001.jpg
    skanuj0001.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Witajcie mamuśki! U nas ok. Michaś się wścieka jak za dawnych czasów:-D (czyt. przed zapaleniem ucha). I do tego dziadek go nosi całymi dniami, w niedziele juz jedzie niestety ( w po poniedz. ma operacje) i nie wiem co to bedzie:szok:Kto go bedzie tak nosil??:-D Dzisiaj rano wynieśliśmy jego pierwszy samochód z "garazu" posadzilismy go ale cos nie bardzo mu sie podobalo- moze dlatego ze byl spiacy. Sprobujey jak sie obudzi.
W prACY zmienili mi zmiane na wieczory- tak od 16, 17- wiec chyba zostane w dotychczasowej. Wyjdzie mi okolo 20 godzin tyg. wiec nie jest tak zle.
No i mam pytanie. Wczoraj bylam na szopingu i weszlam do sklepu ze zdrowa zywnoscia- oprocz tego ze znalazlam tam wit. D3. ktora wszystkie moje kolezanki sciagaja masowo z Pl, bo twierdza ze tu nie ma:crazy: (ja jej nie podaje)znalazłam równiez tran! Specjalny dla dzieci, o smaku pomaranczowym (sa jeszcZe inne). I wlasnie sie zastanawiam czy nie kupic malemu i mu nie podawac. To jest w plynie, wiec nie byloby ciezko go podac. Jest w nim olej z watroby dorsza, omego 3( w tym EPA & DHA) wit. D i E. Myslala któraś z was o tranie/??
Pozdrawiam mamuśki i kochane, piękne lutowe dzieciaczki.

Witam
Bylismy u mojej mamy i siostry maluszek ........maleństwo podług mojego Bartusia to kruszynka w dosłownym słowa znaczeniu Bartek chłop jak dąb:-):-)trafiliśmy była akurat położna u siostry powiedziała ze Bartek wyglada na wiecej niż 6 miesiecy:-):-)i siostra ma brać rady ode mnie odnośnie karmienia itd.:-)
Nie obyło sie bez sporu z jej Facetem ale cóż i tacy muszą chodzić po tym świecie:wściekła/y::wściekła/y:ale normalnie facet podniósł mi ciśnienie:crazy:
Wróciliśmy wieczorkiem z M akurat wracał z pracy szybciutko kolacja kąpiel małego i spaść dzieci zmęczone byliśmy w Mc Donalds w Realu na zakupach szkolnych i minął nam dzień na łażeniu;-):tak:

A dziś odpoczywamy dzieci buduja samoloty Kubuś oglada Bajki a mały spi a ja piore sprzatam i zakładam ogórki:-D:-D:-Dto mój opdpczynek:baffled:

WitajcieMaminki!

Nie potrafię się zebrać w sobie po tym wyjeździe. Marcelinek też nie bardzo się adoptuje :( M wyrzucony na kanapę od połowy nocy, a my śpiochamy sobie razem :) Dzisiaj pieknie zasneła po kompiułce,ale już 2 razy obudziła się z płaczem,nie wiem co jest,bo podchodzę wyciagam ją z łóżeczka-przytulam,po czym zaraz odkładam i zasypia… Oczywiście, jak to ja już zaczynam się martwić :( Zobaczymy jaka będzie ta nocka? Dzisiaj jesteśmy same- M w pracy :(
A jutro jedziemy do teściów i zostajemy do niedzieli. No i jak my się mamy zebrać do kupy (za przeproszeniem), jak my ciagle na walizkach? :( Szkoda słów….

Anna_ajra-dzięki! :-) Opisz jakąś Waszą ulubioną zabawę.

Maritka-fajnie,że się odezwałaś! Ja jak widzę w Łodzi młodą mamusię z bliźniakami to aż mnie korci podejść i zapytać czy to nie Ty:-)

Paulineczka- trudno mi się wypowiedzieć na temat tego tranu,bo nie stosuję u mojej Marcelki. A z ciekawości zapytuję jaki to preparat z Wit.D3 znalazłaś? ja podaje Devikap. A co do noszenia na rączkach to my też rozpieszczeni po tym wyjeździe przez moja mamę,dlatego doskonale znam Twoje obawy co to będzie jak dziadzio wyjedzie:tak:

Ania31- podobno niektórzy tak mają, że odpoczywaja przy pracy:-D

Mysza-ależ te nasze miśki się rozwijają!My już tez na niższym poziomie w łóżeczku :-D
A w ogóle to Marcelek spała na wyjeździe w łóżeczku turyst.,teraz w domu śpi w swoim drewnianym i może stąd te pobudki? :confused:

Patrysia:-)

Dobrej,spokojnej nocki Wam życzę!

czesc dziewczyny:-)
wpadam poczytac co tam u was, bo odkąd trzy dni temu wróciłam do pracy to mam strasznie mało czasu na wszystko:zawstydzona/y: na dodatek moja mała, kltóra juz od niepamietnych czasów ślicznie mi przesypiała nocki teraz budzi sie nawet po 3 razy:baffled: masakra:szok:
chyba wyczuwa ze cos jest inaczej od kilku dni, ja bardziej zabiegana i moze przez to bardziej nerwowa:dry: albo to przez ząbki:confused:
slicznie rosną te nasze maluszki, pewnie powoli uczą sie juz nowych rzeczy:tak:
moje malenstwo nauczyło sie robic papa:rofl2: żegnam sie z nia do pracy a ona macha raczką - narazie tylko lewą:-p na poczatku myslałam ze to przypadek, ale od 2 dni robi to na zawołanie hehe
ide spac, musze kłaśc sie wczesniej bo w ciagu dnia jestem półprzytomna bleeee
a anna dzęki za polecenie ksiązki! zamówiłam i mam nadzieje, ze znajde tam cos ciekawego!

witam sie dzis chya pierwsza :-D
ja korzystam bo siostra wozi malego ale cos mi sie wydajew ze wezme go zaraz do domku :dry: moj m od rana do wiezora w robocie a ja u mamy od rana bo z tesciowa nie mam o czym gadac a zreszta za ni nie przepadam tak wiec nie chcialabym niepotrzebnych sytuacji jakie mogly by wyniknac po bciu z nia caly dzien - gra mi czasem na nerwach :wściekła/y:
tak wiec odstresowuje sie u rodzicow :happy:
ale komp mi pomalu chodzi ehhhh :no:

ladna.ex.panna - patrze po swaczku i widze ze Igusia skoncyla wczoraj pol roczku - wszystkiego najlepszego dla malutkiej :-)

reklama
Do góry