reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam u nas wszystko ok. Michaś zaczął się przewracać na brzuszek i odwrotnie i nie może przestać.:-D:-) Wczoraj mieliśmy gości (kuzynka z chłopakiem) no i jak się zacząl drzeć...tak był koniec!:-)Się popisał, że hoho.
Kupiliśmy wczoraj samochód. Mieliśmy do tej pory punto z 2000r 3 drzwiowe, jednak okazało się ze jest za male na nasze potrzeby. No i znalezslismy cos fajnego: http://www.carzone.ie/used-cars/Renault/Megane/1.4-16V/1079253/
No i same wydatki odkąd wróciliśmy!:-p W piątek zepsuł nam się TV. Wczoraj byłam w tym sklepie, w którym go kupiłam. Prawie rok temu ( w sierpniu :-p ) daliśmy za niego 200 euro- bo nie chcielimy kupywac porzadnego. No i powiedzilei mi zebym przyszla z paragonem i Tv, wiec dzis zanwiezlismy go a tu....ja myslalam ze oni na gwarancje go oddadza, a oni oddali mi 200 euro!!:eek::szok::-):-D Wiec dołozylismy 400 i kupilismy sobie fajna plazme Samsunga! :-):-D I znow mam gwarancje na 3 lata. jak sie ta zepsuje to moze dojdziemy w koncu do plazmy 60 caali:-):-D CHyba nie musze mówić, że humor mi dopisuje,że hoho! Pozdrawiam

Agawa- trzymam kciuki za tatę twojego. Trzymaj się ty również, bo napewno będzie dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
:-):-):-)witam

Ja przeziebiłam się i boję się o małego , tymbardziej że za tydzień wreszcie chrzciny:tak:Oby się nie rozchorował.:no:Ja słaba ,że nic mi się nie chce, ostatnie noce też koszmar, więc ledwo żyję.

ulenka cały czas podaję 1 kroplę wit d.Wydaje mi się że to mało .Za 2 tygodnie na szczepieniu zapytam pediatre.

anna ajra pobudka o 4 to jednorazowy wyczyn, czekam aż sie powtórzy i nic:no:
a ciemiączko 4 na 3,5/4

najka ja dokarmiam małego prawie od początku i teraz tylko 2 razy cycy a @ brak . Już zaczynam się bać czy wszystko ok po tym moim porodzie:-(
myszaaa ty tylko piersią karmisz czy modyfikowane też podajesz temu twojemu olbrzymowi.?

pozdrawiam i uciekam odpocząć.

Paulnieczka - hmm widzę telewizor ogromny:-D A autko fajne :-) Ja swojej corsie mam tylko jedno do zarzucenia - nie ma z tyłu drzwi ;-D

Lileczka - tylko pierś :-) żadnych herbatek - bo tylko trochę koperku czasem wypije:-) A dziś mój syn przechodzi sam siebie - jedzenie co godzinę i sen :-(

Pozdrawiam

Witam Was cieplutko,

mój synek się dzisiaj nie popisał. Byliśmy u mojej babci i od 12 cały czas ryk. Nie umiał zasnąć, płakał, na rękach się rzucał i tak dwie godziny. W końcu stwierdziłam, że to nie ma sensu, on się męczy, ja z nikim nie pogadam, zapakowałam małego w auto i przyjechaliśmy do domu. Już w samochodzie był spokojny, uciął sobie komara, w domu było radosne hehehehe, a teraz śpi spokojnie. Nic mu nie było, po prostu nie lubi w gości jeździć. U teściów też jest zawsze to samo. Na początku myślałam, że to jednorazowe cyrki, a on po prostu domator jest i koniec. Nic to, jak będę chciała do babci pojechać, to po prostu opiekunka będzie z nim zostawać i juz. A jak ktoś będzie chciał Kubusia zobaczyć, to niestety, będzie się musiał do nas pofatygować.

Paulineczka
, fajowe autko:-)

lileczka - wracaj szybko do zdrowia

Myyszaaa - :-D

Pozdrawiam i idę odpocząć, bo płacz małego całkiem mnie rozstroił

Hej
Aggy - Mikołaj lubi jeździć w gości - wszyscy go nosza:-D A to jet to co Mikołajki lubią najbardziej :-) Ale ja go od początku przyzwyczajałam że z mamą jeździmy wszędzie :-D bo mi się w domku nudziło :-)

Ale problemy mam z karmieniem u rodzinki - bo udaje nam sie ostatnio tylko na leżąco :-( bo inaczej cały świat jest ważniejszy :-)

A co do babci - to mój Mikołaj uwielbia moją babcię :-D jak by mi nie płakał to jak tylko pokażemy sie u babci to on w śmiech :-D moja babcia ma poprostu taką minkę że Miki musi sie do niej uśmiechnąć :-D

Pozdrawiam :-)

Myszaaa Lileczka dzięki za odpowiedź. Chyba tak na wszelki wypadek, a raczej dla uspokojenia zrobię test.
A Ewcia w gościach przeważnie jest spokojna i zadowolona, więc nikt nie wierzy jak nieraz potrafi krzyczeć!:-D Może taka towarzyska i w domku jej sie nudzi...
Agawa moja Ewcia niestety jeszcze mniej waży niż Twój Miłek, nie może coś do 6 kg dobić, chociaż urodziła się z 2860. Chyba będziemy zwiększać ilość mleczka modyfikowanego, a ograniczać powoli pierś, no i wchodzi marchewka, apotem inne specjały. Mam nadzieję, ze ładnie zacznie przybierać, bo chyba to ona najmniejsza z lutowych dzieciaczków:-(, chociaż chyba dość długa jak na tą wagę 64 cm:), startowała z 51.
Dobrej reszty niedzieli Wszystkim!:-)

Oj dziewczynki nawet nie wiecie jak bylo trudno zwlaszcza pierwszego dnia caly czas myslalam co robi mala. A ona jzu przyzwyczajona do tego ze zostawala z babcia to z druga jak ja na egzaminy chodzilam czy mialam cos do zalatwienia to mala zawsze zostawala tak wic nie bylo problemu z jej strony:) na szczecie a obcych sie nie boi wogole poprostu cyganskie dziecko mam i dobrze przynjamnoiej sobie kobieta w zyyciu poradzi:)

jest 22:03, mój skarb ukochany wstał dzisiaj o 7mej rano, spał w ciągu dnia kilka razy po 15-20 minut i po karmieniu o 21 co robi???? odkrył, że łóżeczko się buja, jak się odpycha nóżką i kopie z impetem w bok, już obrócił się całkiem w poprzek łóżeczka. jest padnięty, ale się nie poddaje.... co mi pozostaje? włączyłam kompa i czekam aż się zmęczy :-) właśnie zaczyna płakać, spróbuję go ululać
pa

dobry wieczór Kobietki:)
wiecie muszę sie Wam pochwalić ze mój mały leniuszek trochę sie rozkręcił, przez kilka dni w trakcie kąpieli kiedy leżała na brzuszku wyjmowałam dłoń tak żeby brzuszkiem sama leżała w wodzie i trzymałam dłoń tylko pod jej buzią żeby mi nie zanurkowała czasem:-D no i mała wtedy zaczynała trzepotać raczkami, odpychać sie nóżkami, wysoko podnosić głowę podpierając się na rączkach ,a teraz robi tak samo kiedy położymy ja na "lądzie" czyli mata lub kocyk , do niedawna od razu kładła głowe i ssała swoja rączkę a teraz pręży się i unosi :-) i jes przy tem taka radosna,
oooooooooooooooo a teraz sie właśnie przebudziła wiec biegne , zajrze jeszcze,mam nadzieje:)

reklama
ciiiii....zasnął nareszcie :-D mało dzisiaj spał, ale humor do końca miał szampański. Dzisiaj pierwszy raz zmoczyliśmy stópki w baseniku, bo był tak straszny upał - Igor był zachwycony i chlapał na wszystkie strony :-)
jak myślę o powrocie do pracy to mi strasznie żal, że mam go zostawić, on jest co prawda też 'cygańskie dziecko', jak pisze P(i)R_ANIA :-D ale dopóki mamusia jest w pobliżu, jak znika na dłużej to jest rozpaczliwy płacz :-(

Do góry