reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Mamusie,

proszę o pomoc. Od kilku dni zaobserwowałam u Kuby dosyć silne odginanie się tułowia do tyłu, kiedy leży na pleckach. Na początku myślałam, że w ten sposób próbuje się przewrócić z pleców na brzuszek, ale teraz się zaniepokoiłam. Wygląda to tak, że leży nieco na boczku, tułów ma kształt litery U, nóżki do tyłu, główka też odgięta, a rączki splecione z przodu. Czy któraś z Was tak miała? Czy mam się niepokoić? Dodam, że na brzuszku ładnie, wysoko unosi główkę, przewraca się z brzuszka na plecy, chwyta dłońmi zabawki. Pomóżcie proszę

Ania31 - buziaki dla synów! Super chłopaki

anna_ajra - :-D

reklama
Ania31- no ja też nie wiem, co mam o tym myśleć. Czy to zbyt duże albo zbyt małe napięcie mięśniowe. Sama nie wiem. Ale resztę robi prawidłowo, odpowiednio do jego wieku zgodnie z kalendarzem rozwoju. Jestem przewrażliwiona? Może jednak skonsultuję to z pediatrą? W środę idziemy na szczepienie, więc zobaczymy

aggy daj znać co powiedział lekarz
chociaz jak kiedys mówiłam mu ze trzyma głowke w jedna strone i odchyla ja to kazał przestawic łóżeczko i mówił ze jest ok ze dzieci czasami tak maja
wiem ze jedno z bliźniaków tez sie tak mocno wychylał on nawet jak trzymałam go na rękach a teraz jest ok i nie konsultowałam tego no ale czasy sie zmieniaja

aggy nasz tez odginał sie do tyłu, lekarz zalecil nam mowic do niego stojąc na przeciw, zabawki pokazywac na wysokosci brzuszka i bezwzglednie schowac wszystko,co mogloby zainteresowac go , bedace za nim.
Ania31 super zdjecia!
cloe WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA MALEJ

ale dzis upał, poczytam i napisze wiecej bo maly marudzi i trzeba sie zbierac na spacerek!

Cześć!

Cloe - miło usłyszeć, że ktoś o mnie pamietał:-). Mam nadzieję, że będę w najbliższym czasie częściej na bb. W piątek wyjeżdżam na 3 tyg do rodziców bo M leci na ćwiczenia do Niemiec. Rodzice obiecują, że odpocznę, zobaczymy...
Dużo zdrówka dla Julci. Jak tam z przedszkolem, została gdzieś przyjęta? Piotruś został przyjęty do przedszkola na naszym osiedlu. Byliśmy na dniach adaptacyjnych i spóźnionym balu przebierańców:-). Piotruś na razie mówi, że mu się podoba i będzie chodził. Mam nadzieję, że nie zmieni zdania:tak:

Anna ajra - gratuluję dwóch ząbków :-) i dużo zdrówka dla Michasia:tak:

Aggy - zmniejszyłam trochę ilość zupki podawanej Jasiowi. Może rzeczywiście na sam początek za dużo mu dawałam(7 -8 łyżeczek)? Teraz daje koło 5. Bardzo chętnie je i szkoda mi, że nie mogę dać mu więcej. Jak Ty wprowadzasz zupkę? Od ilu łyżeczek zaczęłaś? Co do wyginania się do tyłu to Jaś leżąc na plecach też robi jakby "mostek". Myślę, że nie ma w tym nic nieprawidłowego ale też skonsultuję to z lekarzem.

Mysza, Kropecka - śliczne zdjęcia z wakacji:-)

Aggy - właśnie wyczytałam w książeczce o rozwoju dziecka w 5 -tym miesiącu: "leżąc na pleckach, podpiera się stopami o posłanie i lekko unosi tułów, usiłując zrobić figurę przypominającą tzw. mostek.

A tak wygląda teraz Jaś

Załączniki

• 555.jpg
    555.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 35
aggy - Michaś też się czasem tak mocno wygnie,:baffled: ale jakoś się tym nie za bardzo martwię... też się prawidłowo rozwija i robi postępy, więc... chyba tak ma być :nerd:
Gosia 78 - dzięki!:wink: Ale śliczny ten Twój Jaś... taki radony - super!:-D

reklama
aggy moja Iga tez tak robi i wydaje mi sie ze to normalne:tak: zauważyłam ze własnie po takim wygieciu z łatwoscią przewraca sie na brzuszek:-D

Do góry