reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam się z rana. Wczoraj nic nie pisałam bo miałam zabiegany dzień. Wiktor konczył 2 latka. Przygotowywałam małe przyjęcie dla rodziny itp. Urodzinki się udały, Wiktor zachwycony, tylko że przez caly dzień nie miał drzemki co odbiło się w nocy. Nadmiar wrażeń spowodował że kilkakrotnie obudził się w nocy z wielką histerią. Obudził mi Olka i generalnie nieciekawie :/ Jednak układ nerwowy dziecka nie jest w stanie wytrzymać tylu wrażeń na raz. A to zdjęcia z przyjęcia

wiktor1.jpg

wiktor2.jpg

wiktor3.jpg

olek1.jpg

olek2.jpg

Resztę zdjęć (takich z tortem itp mam na drugim kompie więc wrzucę jak będę miała czas żeby go włączyć :))

Paulineczka - Wiktor siedział jak miałm chyba 6-7 miesięcy. Zaczął chodzić przed ukończeniem roku. Ja wracam do pracy tak jak po macierzyńskim z Wiktorem, na 1/2 etatu. Myślę że to najlepszy sposób na pogodzenie macierzyństwa z pracą.

Ika_s, ja myślę że ilość pokarmu możesz dostosować według własnego uznania tzn zobaczyć ile Marysia ci wypija, mój np w życiu nie wypiłby 180 ml

Aggy - zazdroszczę takiej pracy i szefa

annaagnieszka - powodzenia na egzaminie, a zdjęcia mi się nie wgrywają :/ a co do pracy to w sądzie pracuję od 2003 roku czyli już 5 lat. Nie podoba mi się przestarzały system w jakim to wszystko działa, niskie płace. Tam nie liczy się czy jesteś dobra czy nie tylko czy masz dobre układy z podstarzałym kierownictwem :/

ladnaexpanna
- gratuluję przespanych nocek. fajnie tak się wyspać no nie? a co do pracy to nie fair ze strony twojego męża że ci jakieś wyrzuty robi. jak jest taki mądry to niech sam pójdzie na wychowawczy i siedzi 24h na dobę w domu z dzieckiem.

Paty - współczuję, strasznie mieć chore dziecko :(

reklama
Hej

Ja jeszcze się dalej zastanawiam co robić - jak to wszystko pogodzić:-( Bo ja chcę iść do pracy :-) I chcę widzieć jak młody dorasta :-) Ale z drugiej strony M też chce :-)
LadnExPanna - niech spędzi jeden tydzień 24 h z córką :-)bez pomocy innych :-) Będzie pierwszy do powrotu :-) My to jakoś mamy we krwi :-D Genetycznie nas do tego przystosowali :-D

Pozdrawiam resztę mam :-)

Kropecka - nowy aparat - śliczne zdjęcia:-D

A my też po szczepieniu - lekka stan podgorączkowy był... ale dziś już młody szaleje :-) Moja mała kruszynka waży 7 kg :-) i według linijki ma 66 cm :-)

kropecka śliczne zdjecia, te ujecia i jaka jakosc!:tak: to chyba jakas lustrzanka, co?:-) no i oczywiscie wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Wiktorka:laugh2: stoooo lat stoooo lat......:rofl2:
aggy fajnie masz z tym ułamkowym wymiarem etatu;-) u mnie cos takiego nie przechodzi, ale pociesza mnie fakt, ze mój kierownik vel manager stwierdził wczoraj, ze mam sie o nic nie martwic i moge wychodzic kiedy tylko bedzie potrzeba, nawet dopuszcza sytuacje ze moge wogóle nie przyjsc do pracy a on mi wpisze ze byłam...hmmm:nerd:
zastanawiam sie tylko skąd u niego tyle dobroci:-p
dodatkowo jako karmiąca wracam na 7 godzin, a ze mam doslownie minute do pracy i jeżdze samochodem to powinno byc ok, tak mysle a jak bedzie zobaczymy:rofl2:

Hej
Nocka niezła,Ola czuje się lepiej,myśle,że jej minie
Kropecka super fotki i dzieciaczki THE BEst jakim aparatem robiliście je , mamy zamiar zmienic na jakiś lepszy

Moje dzieci po imprezkach tez słąbo śpią z wrażen,
Dzis u nas jakoś wietrznie i nie wiem co ze spacerkiem :sorry2:
Pozdrawiam gorąco.

Przyszli rodzice netto Kiedy ja się łapałam ( a łapałam się zaledwie przez pół roku) dostawałam łącznie z rodzinnym ok 450 zł ( żeby ozrymac zasiłek wychowawczy musisz mieć przyznane rodzinne)z czego 400 - wychowawczy 50 zł rodzinne Najlepiej zadzwoń do MOPSu tam dowiesz się szczegółów
Ładna ex panna Aggy ja teżchcę taich szefów. Mój był starszy ode mnie o siedem lat mówiliśmy sobie na ty...i dochodzę do wniosku że taki układ najgorszy z możliwych:dry:
kropecka zdjęcia prześliczne:tak: Jaki to aparat robi takie cuda?

Ja nie mogę... ale piękne zdjęcia kropecka!:-D
Chciałam tylko na chwilkę zobaczyć co nowego, a tu takie ładne bobasy!
Jaki to aparat robi takie śliczne fotki???

Witam się o poranku,

pogoda piękna, słoneczko świeci, więc Dzidziole w wózki i żadnego sterczenia przed kompem!:-) Hehe, taka mądra jestem, a jeszcze w piżamie siedzę. Ale zaraz się ubieram i mykam na spacer.

kropecka
- super focie! Ucałuj Wiktorka od cioci Agatki.

ladna.ex.panna
- no mnie dlatego zależało na 3/5, żebym mogła dwa dni więcej w domu z dzieckiem posiedzieć. Do pracy mam baaardzo daleko, 12 godzin jestem poza domem (z dojazdami), a nie chcę dziecka widzieć tylko w weekendy. Więc umówiłam się, że na 3 dni w tygodniu będę ja przychodzić, a na 2 moja zastępczyni. Mam nadzieję, że Centrala mi to klepnie.

Paty
- u nas też wieje. Ale uważam, że jak się dziecku założy czapeczkę z uszami, to nie powinno nic się stać. Wiatr dziecku nie zaszkodzi, przeciąg zaszkodzi. No ale zrobisz, jak uważasz:-)

Miałam zrobić dzisiaj fasolkę po bretońsku, ale zapomniałam namoczyć fasolę i d...a. Teraz muszę coś innego wykombinować, a nie mam w ogóle pomysłu.

A na chrzest zamówiłam czekoladki z banderolką ze zdjęciem Kubusia. Czekoladki będą w pudełeczkach i każdy gość dostanie taki słodki upominek:) To jest projekt banderolki:

xbanderolaydakopiaol0.jpg

Pozdrawiam

kropecka- śiczne Bobasy i super ujęcia nie moge się napatrzeć!!! WOW! WOW! WOW! No i najlepsze życzenia dla SYNKA oczywiście!

reklama
Kropecka- zdjęcia są prześliczne, Wiktor i Olek Ci się udali!! Śliczne chłopaki. No i aparat...daje radę. STo lat dla WIktorka!
Myszaaa- damy radę...jakoś sie to pogodzi wszystko i będzie git. MIki ma super rozmiary, jaką szczepionke miał podaną??
Aggy- no widzisz jak się Kuba już zachować umie...na pewno ma to po mamusi!Szefa i pracy pogratulować. A ta czekoladka to super pomysł! Gdzie ty to zamówiłas??
U mnie się chmurzy troszę, ale na spacer idę bo takie sobie butki upatrzyłam, że hoho!:-p:-) Michałek moj wczoraj jadł tylko 6 razy w dzień, ale za to spałaszował 960ml! W nocy spał, zrobił pobudkę o 5! I zabawa! Jak ja się cieszę, że mam takiego kochanego męża, spałam sobie do 8:-)Jeszcze 2 dni i pl!Będzie się działo..................:-D:-):rofl2:

Do góry