reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

rekinasia, ponieważ Igor kończy już 4 miesiące to możesz zamiast mleka wprowadzić już jakieś inne pokarmy albo kaszkę na twoim mleku ryżową. zresztą nie waży wcale tak mało, mój Olek waży 6200, fakt jest trochę niższy ale to nic. Wiktor ma 2 lata i też jest na początkowych centylach i nikt nie widzi w tym nic złego.

reklama
Hej mamki,
REKINASIA wspólczuje że kończy ci się macierzyński a nie myślałaś nad urlopem wychowawczym?????Twój maluch rzeczywiście dlugi a wage też mi sie wydaję że ma oki!

KROPECKA a twój wiki i olek są tacy śliczni że aż pozazdrościć!!!!

Cześć dziewczyny!:cool2:
Korzystam z pogody i dużo czasu spędzam z małym na spacerach i przy fontannie.:happy: No i oczywiście domowe obowiązki zajmują trochę czasu... więc najbardziej cierpi BB.:sorry2:
Oto kilka zdjęć Michasia...:-D

Ja tylko na chwilkę. Podaję zainteresowanym namiar na firmę, gdzie zamówiłam czekoladki:

ELANO SWEET ekskluzywne słodycze reklamowe, Czekoladki z logo Twojej firmy.

Czekoladki Hildebrand, 99 gr za sztukę (już z banderolką). Trzeba wysłać im zdjęcie i oni przysyłają projekt do akceptacji, a potem robią czekoladki. Najlepiej kontaktować się przez maila podanego na stronie.

Pudełeczka trzeba rzecz jasna osobno zamawiać, ja zamówiłam na Allegro
PODZIĘKOWANIA DLA GOŚCI ! CHRZEST... (373196308) - Aukcje internetowe Allegro

Pozdrawiam

Dziewczyny ale mam wałek....:dry:pomóżcie jeśli możecie. Brałam do tej pory tabletki yasmin i poszłam dzis do lekarza, żeby mi przepisał te właśnie tabletki- powtarzałam nazwę 3 razy. No i sobie poszłam, teraz byłam w aptece- ja patrze a to są jasminnum!! Dzwoniłam już do gp- on już jutro nie przyjmuje, a ja w sb lecę! Wprawdzie badał mnie, przeprowadził szczegółowy wywiad i powiedział,że to są dla mnie odpowiednie tabletki,(bo np. nie przytyje po nich) ale co ja mam teraz zrobić?? Skończą mi się te i co...normalnie zacząc brać inne?? Może była któraś z was w podobnej sytuacji??
Odpisze wieczrokeim, bo maly mi buszuje:-)

c.d. :wink:

Paulineczka_ - gratuluję 3 miesiąca!:-D Pracowita jak mróweczka jesteś.;-) Głupia sprawa z tym kaktusem... jak noga?:confused: Jeśli chodzi o galerię, to moim zdaniem wystarczy wątek zamknięty.
Owszem, Michaś chodzi teraz później spać, ale za to dłużej rano śpi.:laugh2: A co do fontanny, to krzyczał bardziej z wrażenia niżeli strachu.:wink:
No i niezła kuzynka... 8-9mc i już mówić...:surprised: ho ho...
Niestety, co do tabletek, to nie pomogę.:hmm:
annaagnieszka - śliczna ta Twoja córeczka!:-D Jak egzamin?:confused:
Ika_s - i jak rozwiązałaś sprawę z miarkami?
Ja zapisuję za każdym razem ile i o której Michaś wypił. Nie zawsze wypija całą butlę, więc czasem przygotuję 120ml=4miarki, a innym razem 90ml=3miarki.
Pięć godzin na dworze bez karmienia... mmm...:huh: mój synek nie dał by rady przy Twojej Marysi!:happy:
aggy - co za fantastyczny dzień w pracy! Super!:-D
Bardzo orginalny pomysł z czekoladkami z banderolką ze zdjęciem Kubusia.:yes: Stronę sobie zapisałam - dzięki!:-)
ulenka507 - dużo zdrówka życzę!:tak:
Kluska79 - śliczny ten Twój synek!:-D Cieszę się, że znaleźliście czas na wspólny rodzinny wieczór w kinie... Piotrek był pewnie zachwycony...?:rolleyes2: Już duży chłopczyk, wiele rozumie. Jak się Tobie podobał film???:confused:
Jestem zaskoczona, że bardziej się obawiasz zostawić Dominika z mężem niżeli z opiekunką...:oo: Ja za każdym razem się gorączkuję, gdy nie ma przy mnie Michasia...:laugh2:
ladna.ex.panna - widzę, że zwyczaje naszych maluszków się zmieniają i po malutką przesypiają całe noce... super!:happy: Waga imponująca... bardzo dobrze!:yes:
Sukieneczka śliczna!:-D
Paty36 - dlaczego nie chcesz iść z małą do lekarza?:confused::confused::confused:
aggy, Mysza - też najchętniej zostałabym z synkiem w domu, ale tak jak i lada.ex.panna nie chcę wypaść z obiegu... :zawstydzona/y:
kropecka - najlepsze życzenia dla Wiktorka!:-D:rofl2::-D Ucałuj synka ode mnie!:yes:
Ania31 - gratuluję 4 miesiąca!:-) Jak Bartuś czuje się po zupkach?
oliwka_11 - na pewno się unormuję!:yes: Póki masz dzieci takie malutkie, to się urobisz jak wół... ale za to później będziesz miała trochę luzu i zdrowe dzieci
(żadnych rehabilitacji itp.).:wink:
No to trzymam kciuki za przyjęcie w domu! Oj, trzymam...:-p
Zytka - fajnie masz z dziadkami na wsi... też bym tak chciała.:happy:
Rekinasia - daj znać, jak zdrówko!:happy:

Pozdrawiam!

Dzień Matki w szkole bardzo udany, dzieci mówiły piękne wiersze, każda mama dostała kwiatka i robione przez dziecko pudełeczko.
Była u mnie na kolacji teściowa, codziennie zabiera moje starsze dziecko do kościoła na biały tydzień po komuni, zaprosiłam ją na jutro na grila:-p, bywały między nami trudne chwile ale teraz jest ok. Obiecałam ,że będą krewetki,ona ich nigdy nie jadła,a ja je uwielbiam.
anna_ajra- Piotruś zachwycony tym,że wreszcie poświęciliśmy czas tylko jemu, film ok. ale gdyby nie mój syn to wybrałabym inny typ filmu. A co do opiekunki to jest to pani która prowadzi nam dom i widzi Dominika bardzo często ,gdybym nie protestowała rospuściłaby mi dziecko:-D Zresztą została z nim sama tylko 2 razy i to zawsze gdy malutki jest już uśpiony na noc. A mąż musiał zostać z aktywnym maluchem, byli sami przez 1 godz 45 min i poradził sobie świetnie:-), gdy wróciłam w domku była cisza,dziecko uśmiechnięte i ogólnie wszystko ok.
Paulineczka- nie mam pojęcia co ci doradzić jeśli chodzi o tabletki:-(
Rekinasia- przepis bardzo podobny do Paskala, tylko ja jeszcze dodaję 2 wyciśnięte ząbki czosnku do smażonej cebulki, następnie kurkume, mielony kminek,odrobine chile i garam masala. Pycha
Paty36,Zytka- ja również na razie zostaje z Dominikiem w domku:-)
Ania31- Bartuś wygląda na zadowolonego z posiłku;-)
Oliwka11- pracowita kobieto! chylę czoła przed Tobą,że sama robisz przyjęcie, ja bym chyba nie ogarneła.

Witam dziewczyny

Ja na chwilę tylko sie zameldować. Od rana do nocy jesteśmy na budowie - dużo roboty strasznie więc nie mam czasu na bb a jak wracamy to szybko dzieci wykąpać no i siebie i lulu. Al;e mam nadzieję że tak tylko do soboty.

Nie mogę się powstrzymać:

kropecka sliczne zdjęcia i sto lat dla Olka

anna _ajraMichałek śliczny i jaki duży :szok::tak:

całuski i dobrej nocki

KLUSKA napewno byś ogarneła dla chcącego nic trudnego!!!

ANNA_AJRA mam nadzieję że wszystko się unormuję a muszę jeszcze zapisać małego na kontrol do poradni nefrologicznej a jak skończy 6 mc to mam zrobić ekg i kontrol u kardiologa !!!! Z Oliwka się nałaziłam to teraz z małym i tak w kółko,oj żeby już tak szybko te moje dzieci urosły.......

dobra babeczki ja uciekam bo dzieciaki dały mi wycisk popołudniu a głowa tak mnie boli.......i jeszcze Barti nie wiadomo o której mnie obudzi na butle ,to do jutra,postaram się więcej pisać!!!bużki ogromne.

reklama
Cześć dziewczyny!
Michałek kończy dziś 4 miesiące! Ale się cieszę...:-D:rofl2::-D jest już taki fajny! :happy:
Czas szybko leci.
Buziaczki!

Do góry