reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie
A mój mały konczy dzis 4 miesiace jak ten czas leci ani sie obejrze a bedzie biegał:-D
kropecka śliczne zdjecia i 100 lat dla Wiktorka:tak:
aggy swietny pomysł z czekoladkami i gratuluje szefostwa ja po bliźniakach po wychowawczym zostałam zwolniona niestety i teraz jestem na zielonej łaczce i zajmuje sie domkiem:-D
Pozdrawiam wszystkie laski ide na dworek

reklama
Ani 31 ja zamierzam przedłużyć wychowawczy właśnie dlatego że powrót oznacza jedno a tak przynajmniej lata pracy no i składki ida na moje konto
a dzis moje dziewczyny chyba zwariowały RATUNKU!:szok: Nie dość że Julka co chwilę wpadami w histeri to jeszcze Oliwka marudzi oszalejeę.Teraz jedna i druga padła i bardzo dobrze popijam kawkę siedzę na BB oglądam Trini i Suzanę ...miałam sprzątać ale pierd.... mam dość dzisiejszego dnia;-/

No hej babeczki ,dość długo mnie nie było ale tak jakoś wyszło że was czytałam ale nie miałam weny twórczej,aż dziś sie zebrałam....

Oj miałam trochę przebojów...
Pokłociłam się z Danielem i to ostro.....ale nie chce tego nawet wspominać.
Oliwke chciałam zapisać do okulisty do cenrum zdrowia dziecka w Wawie (tam byliśmy z nią jak miała 2 i 3 mc bo trzeba było wykluczyć retinopatie bo u wcześniaków to częsta choroba) bo coś czasami mi lewym oczkiem zezuje ale niestety odeszło 3 lekarzy i muszę się dowiedzieć we wrześniu czy na przyjmą..ja nie mamzamiaru tyle czekać,trzeba będzie znalęść przywatnego okuliste dziecięcego...

Bartek dziś kończy 3 miesiące....byłam z nim, we wtorak na szczepieniu ,waży 6900 i mierzy 62cm.Pani doktor powiedziała że jak będziemy na kontroli bioder to mam poprosić o skierowanie na rehabilitacje i na konsultacje z lekarzem specjalistą rehabilitantem ponieważ mały trzyma głowke ciągle w lewo nie chce sam przekręcić w prawo a jak ja mu tak zrobie to ten zaraz znów w lewo się odkręca i przez to ma z jednej strony trochę bardziej płaską stronę i musimy to skontrolować bo może się zrobić przykurcz....teraz go układam do spania na prawym boku i podkładam poduchę zeby się nie przekręcił i trochę go masuje.Wiem co i jak bo Oliwka miała rehabilitacje przez 9 mc bo miała wzmożone napięcie mięśniowe>Oj mam nadzieję że wszystko się unormuje!!!!

Ja po mały kupuję żarcie na chrzciny ,będzie 20 osób dorosłych i 7 dzieci a robimy w domu przyjęcie więc troche pracy mnie czeka ale na szczęście jest moja i Daniela mama do pomocy:)

KROPECKA oj śliczne fotki może zostańcie fotografami!!!!!

AGGY świetny pomysł z tymi czekoladkami ...może i ja nad tym pomyśle.Oj pomysłowa babeczka z ciebie!!!!

Cześć mamcie,ale naskrobałyście:-D Fajnie tak poczytać co u Was.
Wczoraj na 21.00 byliśmy z Piotrkiem w kinie już z okazji Dnia Dziecka- wybrał sobie Indiana Jones. Niestety w niedziele kina będą pełne ,a w inne dni nie mielibyśmy opieki dla Dominika. Tak więc wczoraj uśpiłam małego,przyszła opiekunka i spędziliśmy przyjemny rodzinny wieczór w kinie.
Dzisiaj na 16.00 idę do Piotrka do szkoły na Dzień Matki:-), mój syn mówi 2 wierszyki:tak:. Z Dominikiem zostanie tatuś, po raz pierwszy na tak długo:sorry2:, ciekawa jestem jak chłopcy się dogadają i nie ukrywam że troche się boję. Będę siedziała jak na szpilkach:baffled:
Przed chwilą dzwonili z przychodni ,że jutro lub w poniedziałek mam przyjść na szczepienie z maleństwem, ide jutro, będzie z głowy.
dawna cloe- współczuję takiego dnia, może popołudniu będzie lepiej.
aggy- czekoladki z banderolą to świetny pomysł, ja na obiad zrobiłam zupe z czerwonej soczewicy w indyjskim smaku, a na drugie robię rybke zapiekaną,ziemniaczki z koperkiem i surówke z czerwonej kapusty.
Niestety zupki nie zjem ponieważ jest wiatropędna:dry:
kropecka- Wiktor to śliczny chłopiec ,no i zdjęcia piękne:-)

Hej,
ja już po spacerku, ale chyba wyjdę na drugi popołudniowy. Marysieńka wytrzymała mi na butli 5 godzin na dworze.
Tylko wnoszenie wózka na 4 pięro mnie przeraża no i kręgosłup mi nawala. No cóż, czego się nie robi dla córeńki.

Ania31- Bartuś starszy od mojej córuni cały miesiąc dopiero zauważyłam. My, podobnie jak oliwka11, kończymy dziś dopiero 3 miesiące.

Aggy - pomysł z czekoladkami fajny, tylko czy Ci goście nie wyrzucą potem papierków po łakociach do śmieci??? Chyba nie chciałabym tylko tego.

Pozdrawiam cieplutko

Cześć Mamcie!

Ale cieplaskowo się zrobiło no nie? :) U nas wprawdzie wieje,ale co tam- mały spacer zaliczony. W przyszłym tygodniu M wyjeżdża sobie na Kongres do Nicei, więc my z Marcelinką wprosimy się do dziadków na wieś, na świeże powietrze i wtedy będziemy korzystać z dworku na maxa! :) Ale się rozpisałyście, będę nadrabiać czytanie wieczorkiem (mam nadzieję). Moje dzieciątko już ma coraz dłuższe przerwy w nocy na karmienie, zdarza się jej obudzić np. tylko raz :) i mamusia wyspana w miarę. Widzę,że powrócił temat wychowawczego...Ja już zdecydowałam,że zostaję w domu, nie wiem na ile to będzie korzystne dla Marcelki jak ja zfiksuję :( Nie mam szans na pracę w krótszym wymiarze czasu,a zresztą nawet jeśli to i tak nie miałabym z kim małej zostawić :( Muszę jeszcze tylko skontaktowć się z robotą i się dowiedzieć co muszę przedłożyć w zwiazku z tym...

Dziewczyny przepraszam,że nie odpisuję na Wasze posty,ale muszę poczytać Was :)

Buziolki mocniaste dla wszystkich!

Mimo,że wialo byliśmy na spacerku, buda zawsze chroni a było ciepło:-)
Ania31 twój szkrab duży jest:szok: i juz siedzi???no prawie...
Zytka to posiedzimy razem, kto jeszcze z nami:-D

reklama
Kluska zupa z czerwonej soczewicy może wg przepisu Pascala? jeśli tak, to ją uwielbiam! dawno jej nie jadłam :) mniam
Kropecka zajebiste fotki i śliczny Wiktor
Igi w najbliższą niedzielę kończy 4 m-ce i... 14 czerwca to mój ostatni dzień macierzyńskiego - nie wiem, kiedy to zleciało.
chyba będę musiała rozważyć dokarmianie :(( Igor mierzy 65cm, ale waży tylko 6315g - jest w 10tym centylu :( jutro pójdę do pediatry, zobaczę, co mi poradzi. W każdym razie ciężko mi na sercu :( może dlatego tak źle spał - przez ostatnie 2 tygodnie, budził się 3 razy na karmienie, co 3godziny
ja ostatnio nie w formie, ciągle czuję się niewyspana i coś mi się z naczyniami chyba dzieje, bo jestem w siniakach i popękały mi naczynka na rękach od nadgarstków do ramion??? dziwne, wcześniej mi się to nigdy nie zdarzyło...

Do góry