reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

pzryszli rodzice -jeśli nie karmisz to odstaw te tabletki i kup zwykle hormonalne, przy tych tak bywa i nic się nie poradzi to jest ich wada niestety:-(
annaajra podziwiam cię,że zawsze każdej odpisujesz,że pamiętasz co do kogo...to bardzo miłe jest
a200.gif

No i u nas ta dawka na rotawirusy jest chyba najtańsza, bo ok 290zł
a084.gif

Moja Oleńka też już do siadania twardo sie podnosi
a130.gif

Agawa super jest twój przystojniaczek mały
c029.gif

Ika , Dawna jak się dokarmia butlą to często dziecko nie chce potem cycusia,bo tam mu szybciej leci ,a moja niunia smoka doi,chociaż na cycu
a207.gif

Moja Oleńka w 12 tyg ważyła 5750g to chyba nie za wiele,co?
a065.gif

001.gif
005.gif
016.gif
003.gif
019.gif
002.gif
015.gif
016.gif
004.gif

reklama
No w końcu mam trochę czasu na odpisanie. :-)

Wyobraźcie sobie że tknęło mnie cóś dziś by sprawdzić kiedy to ja mam iść z tym moim Miłkiem na szczepienie. I co się okazało??No oczywiście że to dziś za godzinę :-) Zdążyłam oczywiście. Miłek waży neiwiele tzn przybrał ustawowe minimum tzn waży obecnie 5600 g. Ale jest zadowolony i wogóle :-) Poza tym pani dr przepisała debridat 2 razy dziennie mam go podawać - to na kupkę bo po ostatnim moim zachhwycie aż do dziś kupki brak:-(. I za 2 tygodnie mam już zacząć jabłko i soczki podawać!!!! Ło matko ale ten czas leci ale jak sobie pomyślę że zaczną się zupki soczki deserki itd to już się boje - tyle kasy na to idzie że hej.:no:

Anna_ajra - a jak myślisz z tym testem?? NO oczywiście że go nie robiłam :-p - boje się!!!!!:szok:Pozycja leżąca--- a jaka to??? NIee no tak poważnie to jak Miłkowi źle już na leżąco to przekładam go albo do fotelika samochodowego i montuje w wózku i jeżdżę albo ręce albo daje do bujaczka włączam bujanie i mam chwile spokoju . :-) A Miłek kocha podnosić sie do siadu zresztą dostaliuśmy pozwolenie na dodatkowe ćwiczenia bo MIłek skopał panią dr no i do tego jak go obróciła na brzuch to 5 sekund później znów był na plecach:tak:

co do Kamila i siusiania dziś 3 sztuki- spodni i majtek zalanych, poza tym całe mnóstwo w nocniku i kupa też. Więc nie jest najgorzej z tym praniem. Najlepsze jest to że Kamil jest za leniwy na ściąganie ubrań i dlatego sika czasem do nich. Jak nie ma nic na sobie to jak mu się chce sikać to poprostu idzie i siada na nocnik. :-) Pewnie leń po mamusi :-)

kluska wyspałaś się ??

przyszlirodzice idź do lekarza niech cI przepisze inne tabletki a te odstaw.!!!!

Paty, Anna_ajra dzięki w imieniu Miłka. Pogoda do bani więc zdjęcia też nie najlepszej jakości - bez lampy bo nie chce dawać po oczkach.

Mysz wyłaź z dziury !!! NIe ukrywaj się i tak wiem że tam jesteś!!!:-p

Justyna Pulsakowska
i ja Witam

Godzine temu wróciliśmy z japońskiej restauracji, byliśmy z dziećmi i wyprawa bardzo udana . Dominika przed wyjściem nakarmiłam już tak do spania, w restauracji spał smacznie i dał mamusi zjeść ulubione dania.:-D
anna_ajra- nie pospałam jednak w dzień, malutki za chwile wstał :wściekła/y:, leżaczek sprawdza się świetnie, potrafi leżeć w nim nawet godzine gdy mama gotuje obiad i sprząta. Dominik już chce siadać, za rączki pdciąga się niestrudzenie do pozycji siedzącej zanosząc się śmiechem , w wózeczku też stara się dźwigać główkę do siadania, boję się że to troche za szybko.
agawa1- śliczny maluszek z Miłka, wygląda na rezolutnego chłopca:-), gdy uczyłam siadania na nocnik starszego syna puszczałam go przez 3 dni bez majtek po domu i jak widziałam ,że siusia sadzałam na nocnik, po 3 dniach zapomnieliśmy o pieluchach.
Paty36-może taka uroda Twojej córeczki, będzie szczuplutkim dzieckiem,jeśli cię to niepokoi zapytaj lekarza.

Kiedy pogoda się zmieni?

Hej mamuśki u mnie dziś nocka rewelacja mały zjadł gdieś tak ok 20 potem obódził się o 24i o 4 oraz o 6.40 więc można powiedzieć że jestem wyspana:tak:ale to chyba rekompensata za to że w dzień strasznie mi marudził i nie chciał spać:no: Oliwka nie była mu dłużna i myślałam że zgłupieje!!!!!:sorry2:Ale jakoś poszło....

Teraz ciągle będe w domu sama ,bo mój Daniel jak wraca z pracy to jedzie pomagać swojemu ojcu przy ogrodzeniu,niby no będzie więcej kasy w domu ale ja za to całe dnie z dziećmi sama od rana do gdzieś 20,jak ja dam rade to nie wiem!!!!!!!:no::dry: Ciężko będzie!!!!!!!

Mój bąbel wieżga w łóżeczku a oliwka lata z centymetrem i jest zachwycona nim jak nie wiem co.Miałam dziś jechać na zakupy do super marketu tylko wyleciało mi z głowy że dziś świeto :wściekła/y: i pewnie wszystko jest pozamykane.....:szok:.

Anna_ajra-dzięki dziś już gardło lepiej trochę,a brałam septolete,gripex,piłam syrop plawoślazowy i płukałam gardło wodą z solą:baffled: no i oczywiście pije dużo ciepłej herbaty.
Justyna Pulsakowska - WITAMY CIĘ WŚRÓD NAS,MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDZIESZ CZĘSTO DO NAS ZAGLĄDAĆ
magdzia75 - mam nadzieję że niedługo znajdziesz odpowiednią opiekunkę do dzidzi>
agawa1 - śliczny twój synek???????a to ile czasu nie masz @ że boisz się test zrobiććć?????
aggy - jak tam malutki
???????dał dziś pospać mamie>???????
Kluska79 - śliczny leżaczek!!!!
kropecka - jak ty sobie dajesz rade bez tej windy to ja nie wiem ,jestem pełna podziwu.
Mysza,Paulineczka -gdzie wy się podziewacie????????
Paty36 - ja używam pieluch Pampersa po innych moje dzieci mają tyłki poodparzane,tak bardzo że mają jedną wielką rane.
ulenka507 - ja córcia????

No witam .

Pogoda koszmarna!!!! bueeeee.

Kluskateż bym puściła KAmila bez niczego ale wybrałam "najodpowiedniejszy" moment na oduczanie jak zimno się zrobiło. No ale cóż. Będzie dobrze.

Oliwka - od porodu :-(nie mam.

anna_ajra podziwiam cię,że zawsze każdej odpisujesz,że pamiętasz co do kogo...to bardzo miłe jest
a200.gif
Paty36 - bo tak w ogóle, to ja jestem bardzo miła...
Dzięki!:wink:
Każde dziecko przybiera inaczej na wadze... co pediatra na to???:confused:
przyszlirodzice - ja bym tam się trochę bała brać Cerazette i nie karmić... Zmień najlepiej tabletki albo ginekologa.:wink:
agawa1 - no to rzeczywiście nieciekawie z tymi kupkami, mam nadzieję, że nastąpi teraz poprawa! Dlaczego masz już za 2 tygodnie podawać zacząć jabłko i soczki? - ze względu na kupki?:confused:
Zrobisz jeszcze test? :happy:
Mysza - pochwal się zdjęciami małego! Nie bądź taka...:-)
Kluska79 - też lubię chińską kuchnie:laugh2:, ale do miesiąca nie jem już kolacji. Muszę zrzucić tłuszczyk ciążowy...:-p
oliwka_11 - gratuluję super nocki!:-D Sklepy raczej będą zamknięte.:unsure:

Pozdrawiam!

Hej :-)

U mnie @ się jeszcze nie pojawiła - ale póki karmię to sie nie martwię :-D najwyżej zrobię sobie dwójke :p i będe miała dzieciaczki z tego samego miesiąca :p

NIe chowam się tylko ostatnio nie chce mi się :-D Leń się zrobiłam :-)

teraz mam akcję w co ubrać młodego do chrztu :-) moja mama przyniosła komplecik dziergany - a moejmu M to dla chłopca nie pasuje :-D

Więc idzie szukać czegoś na małego mężczyzne :-D i będzie w garniaku :-D

Przyznaje się chciałam żeby maly był w garniaczku :-D

A chrziciny mamy 14 czerwca :-)

A co do USG - to jest cała akcje że musze pójść gdzieś prywatnie na usg przezciemiączkowe i olać tamtą poradnię :-) bo tam są przyjmowane noworodki i najbliższe terminy mają na lipiec :-) ogólnie się wkurzyłam wczoraj tą sytuacją ale cóż :-)

W sumie to moja wina - bo mogłam pediatrze dokladniej wyjaśnić że mi tylko na usg przezciączkowe skierowanie jest potrzebne by sprawdzić czy mały dalej ma asymetrię komór.... a tak muszę się wściekać :-)

Pozdrawiam Mysza z Zielonej Dziurki (Góry)

Hej;-) pogoda paskudna i u nas. Porażka:-(Julka u dziadka ostatnio moje dziecko bardziej woli towarzystwo dziadzi niż nasze:crazy:
Paty moje Oliwka waży podobnie a klocek sie urodził 4200 trzeba tu jednak wziąść pod uwagę że na moim cycu waga jej spadła do 3500 ale sie wtedy strachu najadłam:no:
Magdzia niestety ja zmuszona byłam dokarmiac właśnie ze względu na spadek wagi pomijam już fakt że dzidizia wisiała minon stop na cycu Chciałam mimo wszystko choć jedne karmienie zachować Niestety oliwka zadecydowała sama że cyc jest bee
Oliwka ja zazwyczaj jestem w domu sama z dziećmi od 8 do 19 Jakoś przywykłam choć początki były ciężkie:dry:
Agawa Kamil szybkie postępy robi Zdolna z niego bestia Miłek prześliczny

reklama
Nocka mineła spokojnie,nawet wyspana jestem:-) teraz gotuję obiadek (papryka faszerowana) a niuniek śpi. Ostatnio zaczoł w miare regularnie sypiać w dzień, robi sobie dwie tak około godzinne dzrzemki, mąż też śpi (temu to dobrze) a starszak ogłąda film. W niedziele komunia, Piotruś już nie może się doczekać.
Oliwka11- zazdroszcze ,że Twój mały leży sobie w łóżeczku grzecznie, Dominik jak tylko wsadzam go do łóżeczka ,a nie chce mu się spać drze się niemiłosiernie:baffled:
Mysza- Twój synek chyba lubi na brzuszku leżeć i jak pięknie główke trzyma, mój smyk nie cierpi tej pozycji i główke podnosi a jakże ale tylko na moment, a potem kładzie i piąche do buzi wsadza albo płakać zaczyna. Właściwie stwierdzam ,że jest bardzo marudnym dzieckiem:dry:.
dawna cloe- pogodna okropna, chciałabym już z Dominisiem na dwór pójść :-(
anna_ajra- mi wałeczek na brzuchu najbardziej przeszkadza,a tu lato za pasem, powinnam ćwiczyć ale dziecko mnie tak wykańcza że nanic nie mam już siły

Do góry