reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam,
ja już chyba rytualnie od czwartej na nogach. Jestem niewyspana (kładę się po karmieniu ok. 0.30) i mam psi humor, a do tego pogoda nie nastraja optymistycznie.
Nie wiem jak to się stało, ale moja Niunia odkąd zaczęłam regularnie karmić ją butelką, mimo, że mam jeszcze ciągle jakiś pokarm, nie chce już ssać. Wyjątkiem są 2 karmienia w nocy. W dzień nie i już. Nawet dziś rano się zawzięłam i wpychałam jej cysia przez pół godziny, ale po daremnej walce, pałaczu i całym dramacie wstałam i zrobiłam butlę. Oczwiście została cała niemalże pochłonięta bez zbędnych histerii, więc głodna była. Oczywiście jak odciągnę- to zje. No trudno- żal mi trochę, ale dziś więc też jesteśmy na butli. Nie mam jeszcze tylko orientacji- na ile może mi starczeć taka puszka, bo mam tylko jedną dziś otwartą, a wcześniej jadła z butli sporadycznie??? Teraz chyba czeka mnie bieganie do pediatry po recepty na to mleko, ale skoro jej pomaga.
Marysia chyba wyrabia górną granicę normy, bo wypija 150-170-180ml. Zresztą waży też całkiem ładnie, bo na początku maja oscylowało to moje Dziecko wokół 6kg.

anna_ajra- u nas jedna dawka rotawirusów kosztowała niecałe 400 zł, ale już mamy to za nami.

Pozdrawiam

reklama
Witam się w kolejny deszczowy dzień :dry:
Ika u mnie było podobnie Kiedy zaczęłam dokarmiać butlą dziecko z dnia na dzień przestało ciągnąć z cyca a żal mi było jak jasna ch.olera:dry: ale co zrobić
Kluska masz małego żarłoczka jednym słowem:tak: Oliwka tej nocy zachowywała się odwrotnie To ja wstawałam do niej z butlą ale nawet kropli nie zjadła przez całą noć ranomyśłałam że dziecko na pewno głodne i zrobiłam więcej mleczka a ona wypiła tyle co zwykle ani kropli więcej:baffled:

Cześć Dziewczyny,

nie wiem, czy już pisałam, ale dumna jestem jak nie wiem. Machałam Kubusiowi nad buźką grzechotką i nagle on chwycił ją w obie łapki i wsadził do buźki:-D Na dowód zdjęcie. Voila

p1000844gs1.jpg

Wczoraj został z M w domu bo ja szłam do gina. To nowy lekarz w Gliwicach, a baby walą do niego drzwiami i oknami! Kolejka jak stąd do Gdańska. I rzeczywiście jest fajny. Jakoś do tej pory nie miałam szczęścia do ginów tu na miejscu, a tu proszę. I da się. I można. Tylko drogo. 120 zł wizyta z USG.

Kropecka - mnie też się wydaje, że to trochę naciąganie na kasę. Choć z drugiej strony chyba każda z nas woli zrobić o 10 badań za dużo, niż o jedno za mało, co nie?

Ika - mnie opakowanie mleka starcza na 2-2,5 dnia przy dawkach 180 ml. Opakowanie ma 400g.

oliwka - no mam ten sam problem. Jak się pobraliśmy, to na nowe mieszkanie każde przywiozło swojego kompa. I zainstalowaliśmy bezprzewodowego neta na obydwu, więc jest bezkolizyjnie. Choć mnie też wkurza, jak on gra całymi godzinami.

Ika, jak Wiktor był na Bebilonie Pepti to puszka starczała na 2,5 - 3 dni. Ja brałam receptę od razu na 8 puszek żeby co chwila nie latać po receptę.

hej mamusie u mnie nocka tak sobie ( mały budził sie 1.30 potem 4 i 5 jak wstał o 7 tak dopiero teraz usnął) mnie gardło boli jak nie wiem co a miagdły mam tak powiększone że jak doktykam to boli jak cholera!!!!!
Dorobiłam się chyba zimnym piwem którym raczyłam się z Danielem przedwczoraj.U mnie mały zjada 90-120 ml mleka a puszka tak jak u kropecki starcza nam na na 2,5 -3 dni.

DAWNA CLOE widocznie twoja dzidzia już tak bardzo nie potrzebuje mleczka w nocy ..mój zaś na odwrót.

AGGY jaki twój mały jest duży a jakie postępy robi<tylko pogratulować .

KROPECKA ja też myślę tak jak AGGY że to lekkie naciąganie!!!!!Ja robiłam usg małemu w rejonowej przychodni specjalistycanej i nie miałam problemu ani z zapisem ani z terminem!!!!!A tobie to tylko współczuć że byłaś prywatnie i jeszcze musiałaś czekć na wizyte!!!!

Dominik śpi i ja również zmykam zaraz do łóżka, dawno nie spałam w dzień:sorry2:

Ika_s- z butelki jest łatwiej pić mleczko, przy piersi dzieciaczki muszą się mocno napracować ,a gdy już wiedzą że można łatwiej się nasycić wybierają oczywiście prostrzą drogę do celu.
dawna cloe- zazdroszcze, chciałabym żeby Dominik już odpuścił sobie nocne jedzonko, no ale co zrobić głodomorek jeden w nocy wstaje coraz częściej

Witam

Ika_s, Dawna cloe- ja też miałam problem jak dokarmiałam małą butlą, w pewnym momencie zaczeła mi cyca wypluwać po mimo tego że była głodna.
Przemęczyłam się tak jeden dzień, wpychając jej cyca do buzi i w końcu zassała, mi bardzo zależało żeby karmić piersią i udało się. Teraz ciągnie tylko cyca i zapomniała o butli:-)

Teraz się tylko boję że jak wrócę do pracy i w ciągu dnia dostanie butle to sytuacja się powtórzy, ale będę się martwić we wrześniu, jeszcze nadal nie mam opiekunki:no:

Cześć dziewczyny!:cool2:
Ale narobiło się zaległości...:eek:

Jedynie wczoraj pogoda w miarę się nadawała na spacer, a dziś znów deszcz, wiatr i zimno...:wściekła/y:

Mój synek codziennie mnie czymś zaskoczy. Ostatnio coraz częściej podciąga się do siedzenia!:surprised: Wystarczy podać mu kciuki i już nie odejdę bez podciągania. A jak usiądzie, to jest radość nie z tej ziemi.:-D:-D:-D Od dobrych dwóch tygodni śmieje się już na głos!:laugh2: Przepiękne przeżycie usłyszeć pierwszy rechot... Rewelacja!:yes:
Czy waszym dzieciom dziewczyny też już się nudzi pozycja leżąca,
nawet w wózku?:oo::confused::confused::confused:

Justyna Pulsakowska - Witaj! Dlaczego tak skromie...? Pisz ja się ma Twoja dzidzia!:wink:
magdzia75 - my też nie znaleźliśmy jeszcze opiekunki i nie wiem, czy znajdziemy...:-( w każdym razie złożyliśmy podanie do żłobka. Już mi ciężko na sercu...:hmm:
Fajnie masz, że ta Twoja mała taka towarzyska!:happy:
agawa1 - doczekałam się zdjęć - wow!:-) Śliczny ten Twój malutki! Ma już takie bystre spojrzenie... och, cudo!:laugh2:
Jak "Wam" idzie siusianie do nocnika? Nadążasz prać Miłkowi majteczki? Dobre!:-D Ale początki bywają trudne...:-p
Zrobiłaś test?:confused::confused::confused:
oliwka_11 - jak gardło?:unsure: Mam nadzieję, że to szybko przejdzie, choć mnie też tak bolało i skończyło się antybiotykami!:baffled: Czym się kurujesz?
aggy - gratuluję! Takie postępy strasznie cieszą!:-D Mamy identyczną grzechotkę.:happy: A co do gin. to ja płacę 150zł.:dry:
Zdecydowałaś w sprawie dokarmiania kleikiem ryżowym? :confused:
Ika_s - u mnie z karmieniem było bardzo podobnie. Michaś ciągnął cyca w nocy, ale za dnia było już coraz trudniej go przekonać. Później zaczęłam odciągać laktatorem i wszystko to trwało niestety tylko 8 tygodni... :hmm:
Jestem pod wrażeniem ile wypija Twoja córeczka.:surprised::happy: Michasiowi zdarzyło się może ze dwa razy wypić 150ml na raz. Za zwyczaj pije 120ml 6-7razy na dobę.
Paty36, Ika_s - u nas jedna dawka rota-wirusów kosztuje 300 zł, więc ceny są te same... zaczynamy 02 czerwca. Nie wiem, czemu pediatra Michasia zaleciła te szczepienie około 4mż...?:oo: Widzę, że Wy już po.
Kluska79 - wyspałaś się w ciągu dnia? Świetny leżaczek!:-D Sprawdził się? Podaną stronę internetową dodałam sobie od razu do zakładek, fajnie rzeczy tam mają!:yes:
kropecka - bardzo się cieszę że echo serca wyszło dobrze! Oby tak już zostało!:rofl::-D:rofl:
Lekarze mający prywatne praktyki nie wiedzą ile mają już brać za badania... To straszne, że musiałaś tak długo czekać!:no::angry: Wcale się nie dziwię, że byłaś wykończona. Jeszcze musisz się wdrapywać na 7 piętro... och... :hmm:
kropecka, cloe - też się strasznie złoszczę, gdy muszę czekać w kolejce na wizycie prywatnej!:no2: Nie dość, że się tyle płaci, to jeszcze trzeba swoje odstać.
Mysza - i co, zarejestrowałaś małego na USG?:confused:
Ania31 - jak zdrówko?:confused:
Paty36 - nie używałam pieluszek bella happy.
ulenka507 - mam nadzieję, że malutka ma się już dużo lepiej! :yes:
Rekinasia - rozbawiłaś mnie tym, jak mały w największej histerii otwiera jedno oko - chyba, żeby sprawdzić, czy robi odpowiednie wrażenie - dobre!:-D:-D:-D

Pozdrawiam!

reklama
dziewczyny ratujcie ja mam juz tego dosc biore cerazette a nie karemie juz piersia i juz od 4 4,5 tygodnia mam coiagle krawienie wyczytalam na necie ze laski tak tez mialy a ja mam jzu tego dosc:( normalnie zalamka

Do góry