reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

kluska, mój też nie cierpi leżeć na brzuchu i głowę podnosi tylko na chwilę a później płacze. nie mogę patrzeć na to jak się męczy i odwracam go z powrotem na plecy.

my dzisiaj wybieramy się do kina na "Sierociniec" a jutro z Wiktorem do Aquaparku. Pogoda miała być dużo lepsza niż jest, te prognozy są beznadziejne.

A wczoraj zamówiłam sobie nowy aparat fotograficzny. Chciałabym nauczyć się robić ładne zdjęcia swoim dzieciaczkom.

reklama
Kurcze dziś ma do mnie baba zadzwonić, czy dowiozą mi garniturek dla Michałka. Taki znalazłam, że szok-tyle tylko, ze rozmiaru nie ma. Normalnie frak- w Polsce takiego nie widziałam- super by było gdyby doszedł. Michałek od 3 dni zjada mi ponad 900 !! Jednak idzie mu to w długośc, zauważyłam ostatnio że się zrobił długaśny :) Wy juz w maju zobaczylyście swoje kreseczki kochane, a ja 7. 07.2007. W czerwcu byłam na urlopie i myslalam ze @ mi sie spoznia z powodu zmiany klimatu i dopiero jak nie dostalam po 2 tyg, zrobilam test. hihi Pogoda u mnie dzis paskudna, wiec chyba2 dzien bede siedziec w domku ;/
Kropecka- to co ta baba zrobiła jest poprostu obrzydliwe. Żeby wysłać niemowlaczkowi (bo chyba wiedziała, że ty w tym łóżeczku spać nie będziesz) takie łóżeczkoto chyba trzeba mieć coś głową. Dziwne tyo badanie- sprawdzać, czy nadal jest ok>? tak troche nie bardzo rozumiem. napisz co z lozeczkiem
Ania_31- ja mały po jabłuszku??
Rekinasia- mój Michałek również zasypia na rękach. To nie jest chyba nasz błąd...on był noszony bo na początku miał kolki- przecież to nie jego wina, a ja z mojej strony tez nie mam nic sobie do zarzucenie- no przecież co miałam go zostawiać w łóżeczku jak sie darł
Oliwka11- podziwiam Cię za to śniadanie dla męża...mnie by się w życiu nie chciało, zresztą teraz nie mam czasu i mi się poprostu nie chce, a i przed dzidzią P. wychodził z założenia że po co mam wstawać, skoro tak uwielbiam spać do pózna.
Agawa- super, że chcociaż koszty pampersów Kamilka Ci odpadną. Zuch chłopak. A miłek prześliczny.
Kluska- witaj.
Paty36- ahhh Ci faceci, oczywiście że z nim porozmawiaj, bo po co masz się męczyć sama. Facetom to czasem trzeba coś wytłumaczyć, ze tak powiem jak "krowie na rowie"- bo faktycznie ciężko się domyślić
Aggy- ja uzywam mleka Aptamil 1, normalnego- jednak jest jeszcze takie złote- tez aptamil1, z tym ze to złote jest właśnie dla nienajadających sie dzieci- ma więcej składników (niepamiętam jakich), dzięki czemu jest bardziej sycące i w zupełności wystarcza małym głodomorkom tutaj. Tylko, że to jest tutaj ale sobie tak mysle, że w Polsce tez powinno byc cos takiego...no chyba ze sie myle. Jaki spryciarz z Kubusia już jest :)
Ulenka-ciesze się, że obyło się bez szpitala
Ika- :) super że pomału zaczyna ci sie normowac
Myszaa- dostałas już termin? super zdjecia
Anna-ajra- ja nie szczepie na rotawirusy. moj Michas zaczyna sie narazie, ze tak powiem podsmiechiwac- jak to uslyszalam 1szy raz to sie poplakalam, ale nie moge sie doczekac jak juz sie zacznie smiac tak jak opisujesz
przyszlirodzice- ja tez mialam plamienie, az skonczylam 1sza paczke i po7 dniowej przerwie narazie cisza. ja wyczytalam, ze powinno sie zmienic w takim przypadku tabletki, bo to niby za mala dawaka hormonow.jakos tak
.
pozdrawiam

Hej

Kluska - moje dziecko nienawidziło leżeć na brzuszku :-) dalej tego nie lubi :-) Ale jak jest po jedzonku... i po wyspaniu i ktoś mu pokazuje świat :-D to uwielbia :-) ale tak do 15 - 20 minutek :-) potem na chwilę na plecy znudzi mu się i znów na brzuszek :-D

Paulineczka - nie dostałam :-) w środę mamy szczepienie :-) wtedy pogadam z pediatrą :-) i zobaczę co i jak :-)

Pozzdrawiam :-)

Kropecka - na ten film to chyba bez dzieci idziecie :-D

Cześć dziewczyny!:cool2:
Cały dzień w domku.:dry: Na szczęście teście nas odwiedzili... Jutro przyjdzie do mnie koleżanka z pracy z 5-letnim synkiem.:happy:

Mysza - ślicznie ten Twój synek szarżuje na macie i tak samo się ślini, jak Michaś.:-D
cloe - u nas z pogodą nie lepiej...:zawstydzona/y:
Kluska79 - właśnie... ćwiczenia...:rolleyes: pisałyśmy już na ten temat z dziewczynami, ale ja mam za mało motywacji do brzuszków.:hmm:
kropecka - jak film?:confused: W takim razie mam nadzieję, że się pochwalisz ładnymi zdjęciami...?:laugh2:
Paulineczka_ - no to dużo zjada Twój synek! :yes:

Znalazłam fajną stronkę:
www.male-lapki.com/

Pozdrawiam

Wiecie dostaje już do głowy przez tą pogodę,a moje dziecko już trzy albo cztery dni nie było na spacerku.
Mysza- mój niezależnie od humoru wytrzymuje na brzyszku 1 do 2 minut:sorry2:, dzisiaj specjalnie częściej go kładłam, musi poćwiczyć
anna_ajra- stronka bardzo fajna,uwielbiam rzeczy dla maluchów oglądać i kupować
Ja swoją kreseczkę zobaczyłam dopiero 9 czerwca:-), poryczałam się jak głupia z radości.
Co to jest wątek zamknięty?

:-):-):-)Witam mamusie i dzidziusie.
Jezeli o karmienie chodzi to moj Osi pije i cycus i buteleczke i cycus dalej mu smakuje i nie wypluwa:tak:wiec udaje mi sie karmic piersia na razie.A wypija 4 butelki po 170 ml i reszta piers.Bardzo lubi sobie cmokac i to i to , jedynie herbatka niebardzo i wypluwa i sie smieje.:-D
Wczoraj zaliczylismy usg bioderek i wszystko ok. Lekarz stwierdzil ze chlop jak dąb i wszystko ma tam gdzie ma byc, nie trzeba kontroli ani podwojnego pieluszkowania.I bardzo sie z tego ciesze.:-D:-D:-D
Ten moj maly to maly spryciarz, jak wyciagam rece zeby go zabrac z bujaczka to juz sam dzwiga plecki zeby szybko sie u mnie znalezc:happy:.
W czoraj pogoda nie dopisalai nie bylismy na spacerku i nie chcial spac maly. Nauczyl sie, i wdomu ciezko go uspac , woli marudzicAle widze ze nie tylko ja mam ten problem.

Paty 36 moj smoka nie chce, pociagnie chwile i nic nie leci wiec wypluwa i placz.
Myszaaa, agawa - sliczni ci wasi chlopcy.

pozdrawiam wszystkich:rofl2::-):-D

mała spi, mąż oczywiscie pojechał do firmy chociaz na kilka godzin:wściekła/y: ehh nie może facet życ bez pracy:baffled:
wczoraj bylismy u znajomych, mała grzeczniutka, potem darła sie bidulka troche w samochodzie bo ja na śpiocha ładowalismy do fotelika:-(
dzis jedziemy na grilla 50 km w jedną strone:baffled: pogoda troche nie teges, a małą pierwszy raz beda usypiac dziadkowie, wiec zastanawiam sie czy jechac, ale mężowi bardzo zalezy bo to jego znajomi jeszcze ze studiów:tak:
tymczasem mam inny problem, w przyszłym tygodniu szczepienie, a tu nie ma nigdzie szczepionki Inf.5w1, no i klops, juz szukalismy przez znajomą z hurtowni i dalej nic, zastanawiam sie co zrobic:szok:
fajnie ze nasze dzieciaczki tak rosną, moja mała ma juz 6700, a synek od naszych wczorajszych znajomych o którym wam kiedys pisałam, 3 tyg.starszy, waży 7900:szok: troche mnie to zdziwiło bo na długosc jest taki jak moja Iga, myslałam ze ona to juz klocek ale po tamtym wogóle tej wagi nie widac:tak:tyle ze moja przybiera na cycu, a tamten na butli:nerd:
w przyszłym tygodniu ide wreszcie pojawic sie w pracy, bo juz za mną wydzwaniają;-) zdecydowałam ze wracam, jesli tylko moje stanowisko dalej bedzie na tych samych warunkach:sorry2:ostatnio moja koleżanka która wróciła z 3 m-cznego L4 wyladowała z komputerem w .... kuchni bo osoba na zastępstwo zajmuje jej biurko:-pno zobaczymy:baffled:

miłego dzionka

reklama
Dziewczyny powyjeżdżałyście na długi weekend? Pustki straszne:-(
U mnie nocka całkiem dobra, jestem wyspana:-), zmykam na zakupy może jak wróce będzie co czytać;-)

Do góry