reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam,

moje dziecko ma manię wstawania ok. 4.40 i za nic nie mogę jej już potem uśpić. Ona sobie to potem odbije, a ja???

aggy- no to moja w takim bądź razie jest tą związaną z mamą, bo nie mogę na krok od niej odejść jeżeli tylko jest aktywna. Nie mówię nawet jak mi się marzy jej samodzielne zasypianie w łóżeczku. No, dobrze, ale tyle marzeń... Chciałam, to mam, więc teraz jedną ręką piszę, a drugą telepię wózek. Przestaję telepać, bo myślę, że zasnęła- oczki są otwarte.Hm...jak to działa???
Ja narazie bym poczekała jednak z tym wprowadzaniem nowych pokarmów, bo się najzwyczajniej w świecie boję, ale moje koleżanki z powodzeniem w 3 miesiącu podawały już po troszku słoiczki z marchewką i jabłuszkiem Gerbera. Dzieci żyją i mają się dobrze. No i Moja Niucha, karmiona z butli, też już po 1,5 godzinie woła o następną. Ja jednak przepajam ją wówczas rumiankiem HIPP, albo herbatką ułatwiającą trawienie i cierpliwie czekam od jednego do drugiego karmienia 2,5-3 godziny. A jak to powinno takie karmienie butlą prawidłowo wyglądać???

Chyba dziś się pogoda poprawiła. Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Ulenka współczuję,ale u maluszków właśnie katar jest baaaardzo niebezpieczny ,bo moze wpłynąc na powstanie zapalenia płuc- niestety ale dobrze,że Gabunia ma się oki:-)

Moja cócunia ;-)

aggy, ja myślę że to nie kolka tylko jednorazowy ból brzuszka z powodu zatwardzenia. jeśl chodzi o kleiki itp to ja zacznę podawać jak olek 6 miesięcy skończy, do tego czasu tylko pierś. No i nie miej wyrzutów sumienia z powodu czopka Viburcol, to jest lek homeopatyczny i napewno nie zaszkodzi :)

ulenka, szok z tym zapaleniem płuc. Mój też często ma katarek bo ja ich zarażam, ale nie chodzę do lekarza bo przechodzi. Ciekawe jak można rozpoznać to zapalenie płuc :/

Ja do pampersów bella happy mam tylko jedno ale u nas w sklepach nie ma rozmiaru 2;/ sa tylko newborny i midi kupilismy pake midi ale sa jeszcze za duze;/ wiec musza poczekac az mala podrosnie.

ika- moja mala je co 4 godziny jakos ale w nocy spi od 20,30 do 4 4,30 dzis nawet udalo jej sie pospac do 5,30:):-) a ile wypije mala z butli?
moja ciagnie po 120

Mój mały śpi już ponad godzine, to nie lada wydarzenie ponieważ w dzień rzadko sypia a jak już to po 15-30 min:baffled:
Przed chwilą był kurier i przywiózł leżaczek dla Dominika, musiałam mu coś takiego kupić ponieważ w czerwcu wyjeżdżamy na wakacje i pewnie nie będzie chciał całe dnie w wózku spędzać. Dokupie jeszcze parasolke na słoneczko ,przyda się i do wózka i do leżaczka.
U nas na podwórko taki leżaczek też się przyda:tak:
P.H.U eKropka - Wózek CHICCO Tanio Fotelik kojec zabawki spacerówka hauck chicco fisher price mamtu baby "e kropka" Taniocha chodzik smoczek butelka okazjia Tanie wózki super cena - FISHER-PRICE BABY GEAR LEŻACZEK BUJACZEK+WIBRACJE do 18 kg fp_g5

aggy- poczekaj jeszcze z kleikami i kaszkami, miesiąc czasu to dużo dla takich maluchów,po 4 miesiącu można bez wyrzutów sumienia wprowadzać nowości:-), Ja już nie mogę się doczekać kiedy podam mu marcheweczke i jabłuszko.
Paty36- niestety faceci nie są tak uczuciowi i wrażliwi na nasze potrzeby ,szczególnie po paru latach:wściekła/y: , my też mamy już ładny staż i niestety nie jest już tak samo jak kiedyś, aczkolwiek tak też jest dobrze, gdy chcę się przytulić poprostu to robię i już. Nie lubię pampersów Balla Happy, są mało chłonne i Dominik miał mokrą pupke ,często trzeba było je zmieniać.
dawna cloe- niestety zmęczenie to to co mi nieustannie towarzyszy i zastanawiam się kiedy się to skończy
Ulenka- nastraszyłąś mnie tym katarkiem , dzisiaj mojamu coś furkotało w nosku, jednak nic mu z niego nie wylatuje, czy Gabi katarek ciekł z noska,czy tylko było go tam słychać? Dobrze ,że poszłaś szybko do lekarza.
Ika_s- moje kochanie wstaje około 5.30- 6 ,a w dzień tak samo jak Twoja córeczka domaga się ciągłej uwagi i lubi sobie pomarudzić.

Witam wszystkie mamy!
Moj maluszek ma juz 3 miesiace i tydzien ,jest dosc duzy wazy 7 kg ,karmie go ciagle piersia i zastanawiam sie czy nie ma zbyt malo pokarmu.W dzien jest marudny ale w nocy przesypia 8 godzin.Czy podawac mu jeszcze w ciagu dnia jakas butle?
Jak mozna sprawdzic czy pokarm z piersi mu wystarcza?

Witam wszystkie mamy!
Moj maluszek ma juz 3 miesiace i tydzien ,jest dosc duzy wazy 7 kg ,karmie go ciagle piersia i zastanawiam sie czy nie ma zbyt malo pokarmu.W dzien jest marudny ale w nocy przesypia 8 godzin.Czy podawac mu jeszcze w ciagu dnia jakas butle?
Jak mozna sprawdzic czy pokarm z piersi mu wystarcza?

Wiesz myśle,że jeśli przesypia tak dużo godzin w nocy, a do tego waży calkiem sporo to Twój pokarm mu wystarcza:tak:

jesli przybiera na wadze to znaczy ze mu wystarcza. jak chcesz karmic piersia to nie podawaj butli

reklama
Cześć dziewczyny!:cool2:
Byliśmy na kontroli u pediatry. Powiedziała, że jest poprawa.:-D Antybiotyk ma brać do końca, czyli do czwartku, a syropki do niedzieli.
Lekarka powiedziała, że takie przeziębienia/katary mogą trzymać 2-3 tygodnie...:surprised: zobaczymy...:dry:
02 czerwca mamy szczepienie na rota-wirusy. Ile dziewczyny za nie płacicie?:confused::confused::confused:

Jak Michaś się obudzi pójdziemy na spacer. W końcu słoneczko wyszło.:-)

Pozdrawiam!

Do góry