reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Aggy- oj, ale fajnie. Ja bym tak też marzyła o takim spaniu, ale u niej spanie w dzień oznacza maksymalnie 0,5 do godziny. Szkoda, więcej się natelepię wózkiem niż ona mi pośpi.No, ale najważniejsze, że choć już mi nie histeryzuje.
Pozdrawiam.

reklama
Hej Mamcie!

A u nas przez tą pogodę Marcysia marudna,oczka jak krecik,ale zasypia najwyżej na 15 minut :( Przy sprzyjającej aurze wpakowałabym ją do wózka i na dworku by spała na bank, no ale cóż musimy się pomęczyć.Ja niestety zrobiłam sobie kuku, bo moje dziecię zasypia na noc lulane na rękach :( Odkładam ją do łóżeczka dopiero jak zaśnie...
U nas w całym bloku pryskają dziś jakimś świństwem na robale :( Mam nadzieję,że my się nie potrujemy :(

Buźki

Cześć cioteczki:-)
A ja dałam dzis mojemu troszkę jabłuszka:-)mielił wywijał językiem to wte to w drugą stronę i łapał cały czas za łyżeczkę i pakował ją do buźki:tak::-Dto chyba mu smakowało
Mój dziś śpi po 30 minut chyba przez pogode na dworku nie bylismy bo u nas zimno:baffled:i może przez to jest taki
No i cały czas chciałby mieć widownie zeby do niego gadać śmiać pokazywać minki wtedy jest taki szczęśliwy:laugh2:usmiech ma od ucha do ucha:-D
[img=http://img529.imageshack.us/img529/9400/img0233nd0.th.jpg]

my właśnie wróciliśmy ze spacerku, mimo niesprzyjającej aury. ja zmarzłam na kość przez te 2,5h, ale za to Igi przespał cały spacer. wniosłam go na górę z gondolą i pobiegłam na dół po stelaż (mieszkamy na 1szym piętrze), on w tym czasie się rozbeczał, więc wzięłam go na rączki i teraz na nich śpi :szok:

nie wiem, gdzie my popełniliśmy błąd, ale nie ma szans, żeby igi w łóżeczku zasnął bez luluania, ot tak. chyba, że po kąpieli, ale przeważnie po jakimś czasie się budzi. a może są po prostu różne dzieci, różne charakterki i potrzeby. z Igorem przeczekanie aż się uspokoi nie wychodzi, bo on się coraz bardziej rozżala i rozkręca z wyciem. chociaż czasem padam ze śmiechu, jak w największej histerii otwiera jedno oko - chyba, żeby sprawdzić, czy robi odpowiednie wrażenie :-D
Ania wcześnie z jedzonkiem wystartowałaś! to tak można? ja spróbuję w 5tym miesiącu dopiero
Kropecka wkurzająca sprawa, co byś teraz nie zrobiła, to na tym tracisz: albo kasę albo nerwy. pewnie możesz osiągnąć cel w postaci zwrotu kasy i kosztów przesyłki, ale ile nerwów i zachodu to będzie kosztowało... chyba bym odesłała łóżeczko i przebolała stratę 50pln za przesyłkę, chyba, że są realne szanse na odebranie tego kosztu od nieuczciwej sprzedającej

Pogoda u nas beznadzieja ale poszukiwanie kałuż zaliczone:-D i tylko modliłam sie żeby w trakcie deszcz nie hlusnął nam na głowy
Rekinasia Julka chowana była na naszych rękach Oliwka już lubi matę i bujaczek poki co nic sie nie zmienia oby tak dalej bo jeśli drugie dziecko będzie chciało tylko na ręce będę miała przechlapane
A co do wprowadzania owoców po trzecim miesiącu to raz na jakiś czas można Gdy Oliwka robiła twarde kupki lekarka zaleciła sok jabłkowy
ANia 31 bo z tych naszych maluchów to takie gwiazdy własnie :-D
No i muszę kończyć Oliwka wzywa do usłyszenia pa pa

no hej kobietki mam chwilkę ,Daniel w pracy na 2 zmiane młody śpi a Oliwia lata po pokoju w samym body i pampersie i próbuje wydłubać guziki od stolika edukacyjnego .Dziś byłam na zakupach i myślałam że zawału dostane....wydałam prawie 400 zł.na pamersy ,mleko,husteczki,soczki itd......!!!Ale te dzieci kosztują to szok,noi w końcu kupiłam sobie roolon antyceluitowy Garniera...w końcu muszę i ja o siebie trochę zadbać !!!

KROPECKA oj naprawde ta baba od łóżeczka to jakaś hamica...ja zawsze kupuję nowe rzeczy na allegro i zawsze za pobraniem ,bo już raz miałam nuczkę gdy zapłaciłam na konto to do mnie paczka do tej pory nie dotarła!!!

AGGY widzisz trochę milczenia i twój chłopina od razu pomyślał i przeprosił....jednak te milczenie i ignoracja i u ciebie skutkuje!!!

ANNA _AJRA ja po tym jak widzę to też myśle że nie będziue między nimi różnicy,Oliwia nosi ubrania 74-80 a mały na 62-68 !!!Mam nadzieję że na jutrzejszej wizicie u pediatry będzie już wszystko oki!

A i udało mi się urwać drzemkę przed południem .Mały spał a Oliwka była śpiąca i wołała "mamu aaaa " nie chciała sama usnąć musialam się koło niej położyć i tak przespałam 2 godz.

dziewczyny, bo juz zgłupiałam, czy idąc na szczepienie miałyście drugą dawke na osobną recepte?
bo mi na poczatku sie wydadwało ze wszystkie dawki infantixa były w jednym opakowaniu, potem byłam pewna ze musze je wykupi, a teraz widze ze nie mam recepty:baffled::baffled: i chyba pediatra zapomniała mi wypisac:szok:

witam mamusie
Dziś u nas dzień bez spacerku, aura niekorzystna a mała z katarkiem więc odpuściłam.

Jeśli chodzi o alkokohol to ja z moim M co weekend wypijamy butelke czerwonego wina, a wtyg jakieś piwko też wpadnie. Mała później ładnie śpi po cycu:-).
Teraz ma juz etap gaworzenia i piszczenia, jak ktoś do niej podchodzi to jawi się uśmiech na buzi, właśnie zrobiła się głodna i nie mogę się rozpisać. Pozdrawiam

ladna ex panna- musisz mieć receptę :( Te szczepionki są na 100 % płatności i recepta nie ma terminu ważności.

reklama
MADZIA75 to jak się karmi piersią to można pić wino i piwo??????Mam nadzieje że małej szybko katarek minie bo zapowiadają poprawe pogody!!!!!!!!!

ANIA31 ŚLICZNE ZDJECIE!!!!!!a można tak wcześnie podawać jabluszko??????

Do góry