reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześć Mamcie,

mój Bąbelek obudził się dzisiaj w znakomitym humorze. Obudziło mnie jego gruchanie i sapanie przy wymachiwaniu rączkami i nóżkami:-) Kiedy się nachyliłam nad łóżeczkiem przywitał mnie rozbrajającym uśmiechem. Przewinęłam go, a on miał kupę wielkości Australii i nawet nie jęknął, że mu niewygodnie, czy coś:-)

Jedno szczęście, że nie ma już kataru i nie kaszle. Za tydzień na szczepienia. Może tym razem się uda, bo jeszcze nie był szczepiony.

anna_ajra, skaba - duża buźka:-)

Chrzcimy 8.06. Czekam aż moja siostra przyjedzie z Hanglii na chrzciny.

Idę do Kuby, bo chyba woła, że chce mu się pić. A potem na spacerek i odezwę się potem

Buziaki
aggy

reklama
IKa_s- ja równiez zastanowiłabym się na zmianą karmienia ;, trzymaj sie kochana
Mysz- no Miki to już strsznie duży dzidziiuś...i jaki piękny...ucałuj go od ciotki
dawna_cloe- no to super, że masz bratnią duszę
Rekinasia- u mnie to same mamusie prawie spaceruja z dziecmi, bo przeciez po to je robia, zeby nie pracowac....i tak mozna spotkac 18stke z 2 dzieci i z 3 w ciazy...no patologia!!
Anna_ajra- bierzesz jakies witaminy na wzmocnienie? ja ostatnio zaczelam brac supradyn i taki power, ze szok ;p
Skaba- super, że wesele sie udało
Pati36- super masz rodzinkę :) a dzidziuś jaki piękny :) no super
Aggy- mój Michalek pryedwcyoraj po powrocie ze spaceru, o...ł sie po same pachy- dosłownie :) no myślałam ze sie wywróce w takim szoku byłam :) Mam nadzieje, że szczepienie w końcu sie uda. Trzymam kciuki

Dziewczyny ja jestem po wczorajszej podróży wykończona. Takich rzeczy to ja jeszcze nie widziałam, jak żyje, a trochę już świata zjezdziłam. Do Dublina było ok. Michałek spał. Obudził sie dopiero w ambasadzie na jedzenie. Moze też dlatego, ze bylo tam gorąco jak w ... . Mi osobiscie az pot po d... ciekł, więc może dlatego. Spowrotem 4 godziny staliśmy w samym korku, żeby wyjechać a był to odcinek drogi nie więcej niż 10 km!!!!!!I pozniej jeszcze te 200km ;/ Do domu dojechaliśmy o 10!!! No szok poprostu!

no jestem :-)
To znaczy muszę być chyba wywołana do tablicy bo jestem czytam ale nie mam jakoś siły się ujawniać i pisać. Pogoda była śliczna więc przebywałam jaknie w ogrodzie to na działce z wplecionymi w to korepetycjami - w końcu matury się zbliżają.

U nas wszystko ok. I teraz też sobie myślę że te wysypki Miłka to z przegrzania. Jak wczoraj mu przed wczoraj słońce dowaliło do południa to pojawiła się ta sama wysypka co wcześniej miał. Na szczęście zniknęło i dziś rano już był czyścoiutki. MArtwi mnie tylko to jego oddawanie stolcy. Co 3-4 dni!!!i to z moją pomocą tzn czopka. Mam wrażenie że wogóle nie ciśnie go na stolec a te czopki sztucznie wywołują skurcze jelit i potym jest kupka. A POZA TYM jest zadowolony i wesoły i kłuci się już ze mną :-)

Ika_s - może faktycznie warto pomyśleć o zmianie sposobu karmienia. Musisz myśleć o sobie bo co małej z chorej mamy a na sztucznej mieszance taaaaakie duże dzieci rosną i zdrowe :-).

Mysz no wiesz uśmiech Mikiego jest the best. Normalnie wymiękam. :-)

Paty36 śliczne zdjęcia a mmausia - buźka :-)

Paulineczka - mam nadzieję że oprócz męczącej podróży wszystko udało sie załatwić. A kiedy odbiór paszportu??

Oliwka a co było na grilu?? Kiełbacha, karczycho c\zy co??:)Pochwal się :-)

Ania_ajra szczel jakimiś nowymi fotkami Michałka bo się stęskniłam!!!!!!

A my mieliśmy chrzcić w lipcu a tu du..a zbita. Teściowa przyjedzie dopiero w sierpniu a przeciesz nie moze jej zabraknąć!!!:wściekła/y: No i pójde z półrocznym dzieckiem do chrztu . wrrrrrrrrrrrrrrr.:crazy:

AGAWO 1 ano na grilla rzuciliśmy kiłbachę,karkówke i skrzydełka a ja poraz pierwszy od prawie 2 lat napiłam sie piwka z sokiem(małego karmie butlą)

Ja planuje chrzest na czerwiec ale nie wiem czy mi się to uda to nie wiem bo mamy tylko ślub cywilny i jak w zeszłyn roku chrzciliśmy Oliwie to już się krzywo patrzył i pytał kiedy ślub........więc nie wiem jak to będzie.

Hej
Widzę że wszyscy już weekendują :-) Więc do zobaczenia w niedziele :-) Jedziemy z małym do dziadka na wieś :-D
Życzę wszystkim udanego weekendu - i wspaniałej pogody :-D

Bez deszczów "konwekcyjnych"

u pediatry dostaliśmy tylko witaminę C i sól fizjologiczną, gardło OK i drogi oddechowe też, mam obserwować synka :-) Dzisiaj o 16tej alergolog. Głupia sprawa, bo Igi nie ma już objawów, poza brzydkimi kupkami
Paulineczka pewnie w takiej Irlandii są lepsze zasiłki i zarobkowo się robi dzieci :))) bo tutaj mamusie często muszą zasuwać do pracy, bo na zasiłku nie da rady, no i wtedy babcie się opiekują. Moja koleżanka mieszka w UK, urodziła w tamtym roku drugie dziecko, cały czas na zasiłku siedzi i spokojnie wyrabiają finansowo a pracuje tylko jej mąż
Skaba ja też uwielbiam spać z synkiem delfinkiem i on dłużej śpi z nami, ale mam dwie rzeczy na nie: jak jedno jest chore, to łatwiej się małemu zarazić. A co z zasypianiem? kładziesz dzieciątko od razu do waszego łóżka i na początku samo śpi, czy ktoś się zawsze z nim kładzie? bo trochę przechlapane jak trzeba się kłaść razem z dzieckiem spać :-D aż tak jeszcze nie zdziecinniałam :laugh2:
Paty czytam i podziwiam, ja czuję się dość wypruta, nie tak jak na początku, ale jednak. A myśl o urządzeniu takiego party mnie przerasta. Nie jesteśmy katolikami i nie urządzamy chrzcin, ale zrobimy coś w stylu przyjęcia do rodziny, bo rodzinka się domaga :-):-D ale dopiero w czerwcu albo w lipcu
Agawa ty się tu nie tajniacz, tylko pisz co słychać! :) a w temacie kupek to moge ci podsyłać kilka dziennie, bo u nas za dużo (3-5 dziennie) a tak to by się wszystko wyrównało i obie strony byłyby zadowolone :laugh2::-p:happy:

A Kropecka to gdzie się ukrywa? najpierw myślałam, że szkoła, ale to przecież nie weekend. no i edytowała jakiegoś posta. czyli że się też tajniaczy forumowy skrytożerca!! :DDD

Rekinasia :) Ja na forum jestem prawie cały czas tylko czasem nie zauważę że nic nie napisałam :)

Jeśli chodzi o kupki to mój już z 7 dzisiaj zrobił a to pewnie nie koniec tego dobrego. No i mam kryzys laktacyjny, Olek je co godzinę :/

A powiedz mi jak rodzina reaguje na to że nie chrzcicie Igorka? U mnie teraz już nikt się nie pyta nawet, ale z Wiktorem byli oburzeni :)

Aha, a edytuję posty Paty bo zawsze pisze jedną wiadomość rozdrabniając ją na kilka postów i je łączę po prostu żeby więcej postów zmieściło się na stronie.

reklama
witam
Ja dzis po zabraniu u starszych synów nogi mnie bola jak nic kawałek drogi mam a musiałam wziąć Kube i Bartka bo wychowawczyni jak sie rozgada to 3 godz.a mały bez jedzenia tyle czasu nie wytrzyma przynajmniej tak myślałam a w szkole sobie spał w najlepsze:-)
My grilujemy jutro chyba ze bedzie padało:-(

Anna_ajra wszystkiego najlepszego dla Michałka Mój Bartuś kończył wczoraj 3 miesiace

Mały lezy na tapczanie z chłopcami i oglada bajki a ja na chwile musze odpocząć głowa mnie boli

pozdrawiam i zycze udanego majowego weekendu:-):-)

Do góry