reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ladna.ex.panna - nie chciałam Cię wystraszyć, ale lepiej dmuchać na zimne. Dobrze, że wezwałaś lekarza

kropecka - aż się płakać chce nad losem tych dzieciaczków, co nie? Ledwo się na świecie pjawiły, a tu juz taki start

Myyszaaa - buziak:-)

Rekinasia - mnie Ciebie też brakowało. Zresztą tak jak pozostałych Mamusiek:-)

reklama
Witam mamusie
U nas pogoda troche się psuje, ale spacerek zaliczyłyśmy.
Przy okazji weszłyśmy do pediatry na kontrole. Katarek mija tylko wydzielina gdzies tam jeszcze siedzi i musze wyciągać przez nosek.

REKINASIA- zakładam małej na spacerek czapeczkę, żeby jej uszu nie przewiało, teraz taka letnią z zkrytymi uszkami jej kupiłam.
Czasami na spacerku jest tylko w samym body i skarpetkach, bo mam bardzo ciepłą gondole. Pytałam dziś nawet pediatre o to czy nie za lekko, ale powiedziała, że jeśli dziecku tak jest dobrze to ok

Kupiłam krem z filtrem Nivei, bo tej Ziaji nie da się używać, jak ją wysmarowałam to wyglądała jak by maseczkę na bużce miała, cała biała:-D
Dziś nie ma słońca więc nie wiem kiedy stestujemy krem Nivea

Na długi weekend wybieramy się do moich rodziców na wieś, będzie trasa ponad 100 km, jestem ciekawa jak mała ją zniesie, ale chyba pojedzie w gondoli, bez fotelika.
Mam gondole którą można montować w aucie(loola-bebe confort), wiec będzie jej wygodnie

Mam nadzieje że pogoda nie zepsuje się do końca.
Pozdrawiam

Hej :-)dzis odwiedzsiłam znajoma z ogólniaka Mamy dzieci w podobnym wieku to znaczy będziemy mieć bo Iza spodziewa się drugiegoi dziecka na sierpień Fajnie jest spotkać z dawną kumpelą powspominać dawne czasy i pogadać o dzieciach Większość moich koleżanek, choć po trzydziestwe ani myśła o zakładaniu rodziny :dry:
ładnaex panna bardzo dobrze że ktoś obsłucha Amelkę Lepiej dmucać na zimne:tak:
Aggy kiedy ja byłam w szpitalu leżała koło nas 5-miesięczna dziewczynka któą też nikt nie odwiedzał Przepraszam raz pryszedł tatuś na pięć minut po trzech dniach sie pojawił donióśł pampersy SMierdziało od niego nieprzetrawionym alkoholem Te trzeba było wietrzyć salę a jak się mądrzył Przez pięć minut zdążył mi tak popsuć krew jak nigdy :wściekła/y:
Ika na twoim miejscu pomyślałabym o mleku zastępczym
Magdzia moja oliwka całą drogę jazdy samochodem przesypia podejrzewam że podobnie z malutką będzie podobnie

też się przestraszyłam Kubusiowymi przygodami i jutro się wybieram na kontrolę do pediatry, bo Igor ma chrypkę
tak sobie chodzę po osiedlu na spacerki i zauważyłam, że 80-90% to babcie spacerujące z maluchami, rzadko kiedy mamusie :szok: u was też tak?

aggy ja też mam nadzieję, ze to ostatnia wasza wizyta w szpitalu.. aż mi się łzy do oczu cisną na myśl, że tak maluszkowi pupkę podziurawili igłami:-(ja nie mam litości dla patologicznych rodziców.. co te dzieciaczki winne:wściekła/y:

Ania my też chrzcimy 1 czerwca:-) ciekawe czy Marysia będzie koncertowała w kościele:baffled:

rekinasia Marysia bardzo lubi być otulona kołderką, więc ubieram ją cienko i szczelnie otulam.. a w pokoju mam około 20 stopni.. mała śpi z nami, bo nie chce mi się jej odkładać do łożeczka i uwielbiam się do niej przytulać.. Bartek chętnie spał w swoim łożeczku, a jak miał 1,5 roku to wyprosiła nas ze swojego pokoju, więc nie zbrzydło mi jeszcze to wspólne spanie;-)

ika, oliwka na marcówkach mamy Michałka, który przyszedł na świat 29.02:-)

paulineczka i jak po podróży?

Marysia już zrobiła z nami sporo kilometrów (4 razy po 200 i Kraków tam i z powrotem), ale mam wrażenie, ze z każdym tygodniem jest coraz trudniej.. jak wracaliśmy w niedzielę to prawie całą droge nie spała.. ze względu na Bartka w długie trasy zawsze ruszamy późnym wieczorem, choć ostatnio wyjeżdżaliśmy rano i podróż minęła świetnie:-)

u nas teraz ogromny wysyp dzieciaczków wśród moich znajomych.. 23 kwietnia urodziła moja szwagierka - będę chrzestna:-), a 27 kwietnia moja przyjaciółka - mały waży 4200 i ma 60cm - prawie jak moja dwumiesięczna Marysia:-)

magdzia ja smaruję kremem na każda pogodę z nivei

myszaa ale się zabawka spodobała:-D:-D rewelacyjny uśmiech:-D

Cześć dziewczyny!:-D
Ostatnio, szczególnie dzisiaj jestem jakaś zmęczona, niewyspana... uff...:baffled:
Czekam na @. Skończyłam już pierwsze opakowanie tabletek... może dlatego...?:dry:

Ika_s, Paulineczka_, Gosia 78, patrysia, cloe, kropecka, Ania31,
Zytka, skaba1
- dzięki!:wink:

cloe - większość moich koleżanek, też odkłada macierzyństwo na półkę...:dry: ale czy ja wiem, czy to wyjdzie im na dobre...? Chyba jednak większość kobiet chciałaby urodzić przed 30.:yes:
Ja jestem zachwycona rolą mamy, cudowna sprawa mieć taką własną małą istotkę.:-D
magdzia75 - fajnie, że katarek mija!:happy: Ja nie smaruję Michasia kremem z filtrem, jedynie Nivea. Życzę zatem szerokiej drogi!:wink:
Paulineczka_ - i jak było w Dublinie???:confused:
oliwka_11 - śliczne masz dzieciaczki:laugh2: i dużo już przeszłaś, dzielna kobietka z Ciebie!
przyszlirodzice - super, że po wizycie u gin. wszystko ok!:tak: Daj znać jak oczko małej!
Ika_s - cieszę się, że znalazłaś przyczynę tego całego koszmarnego zamieszania. Zastanawiałaś się może nad tym by przejść na butelkę i zadbać o własne zdrowie?:huh: Martwię się o Was.
kropecka - strasznie smutne są takie historie porzuconych dzieci...:sad: och...
Serce pęka.:hmm:
Rzeczywiście... echo serca Olka... ale szybko minęło...:rolleyes2: Na pewno będzie dobrze! Trzymam kciuki i nie stresuj się!:wink:
aggy - o rety... całe szczęście jesteście już w domku!:-D Utul Twojego maluszka ode mnie, taki dzielny z niego chłopak!:-D
Nie do wiary... szkoda, tych bliźniąt i tak w ogóle wszystkich pokrzywdzonych dzieci przez los...:sad: Niestety nie sposób zabrać wszystkie do domu.:hmm:
Mysza - zdjęcie rewelacyjne! :-D
Gosia 78 - jak to się krztusi, tak sam z siebie?:oo:
ladna.ex.panna - ja włączam klimatyzację w samochodzie, ale w granicach rozsądku.:nerd:
Rekinasaia - nasz Michaś ma to samo jeśli chodzi o spanie...:rolleyes2: dzisiaj nawet się z nim "kłuciłam" po czym mnie wyśmiał i tak postawił na swoim.:-D
U mnie też rzadko się zdarza by spotkać mamę z wózkiem.:dry:
skaba1 - to się wytańczyłaś... super!:-D Opis brzmi nieźle, tylko pozazdrościć!:laugh2: Samochód normalnie Wam zastrajkował...:happy:
Ja też zostanę ciocią!:rofl2: No i co za imponująca waga dziecka Twojej przyjaciółki!:huh::biggrin2:
agawa1 - co u Ciebie, dlaczego się nie meldujesz???

Buziaki

Cześć dziewczyny!
Dzisiaj jako pierwsza z samego rana... a to dlatego, że Michaś kończy dzisiaj trzy miesiące!!! :rofl2::-D:rofl2: Bardzo się cieszę, że jest już taki fajny duży i zdrowy!:laugh2::-)

05 maja (w poniedziałek) idziemy na drugie szczepienie, ale tym razem kupiłam maść znieczulającą "emla". Zobaczymy, jak będzie...:baffled:

Buziaki

HEJ DZIEWCZYNY!!!
Wczoraj zajrzałam,ale sił nie miałam ,żeby coś kliknąc...zaledwie troszke poczytałam.Dopadło mnie po chrzcinach zapalenie lewej piersi i ledwo zyłam a jeszcze musiałam iśc z Olenką na szczepienie.Zaszczepiłam ją na rotaworusy i drugie obowiązkowe.Ola wązy 5750 i zdrowiutka.Myslałam,że będzie ważyłą więcej wygląda na pulecika ,ale przybrała za miesiąc tylko 700g.Doktor mówi,że w normie przybiera.

Jeśli chodzi o chrzest i chrzciny- UDAŁO SIĘ WYBOROWO!!!
Pogoda nam dopisała :-) mieliśmy też okazję chrzcic w dni odwiedzin w parafii relikwii św. Joanny Berretty Molla ...

Oleńka raczej do tych "śpiewających" katolików należec bedzie :-D :-D
Cała imprezka udała się ,smaczne jedzonko - jestem baaaaardzo zadowolona z tej kucharki- były dania jakich jeszcze nie jadłam...w niedziele znów były poprawiny :szok: tyle wszystkiego zostało...

reklama
Cześć kobietki...wczoraj nie pisałam bo pojechaliśmy do moich rodziców na grilla(rozpoczęcie sezonu).
Mały mi wył pół dnia a ja byłam zielona bo nie wiedziała mo co chodzi.Okazało się ze mały jak prawdziwy facet rajstop nie będzie nosi....rajstopki zostały zdjęte a dziecko przestało płakać jak ręką odjął.

A co tam mamusie u was????????Jak dzieciaczki zdrowe????my małemu dziś dajemy ostatni dzień antybiotyk.....chyba że jeszcze nie jest zdrowy ale to okaże się na kontroli w piątek.

Do góry