reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ja też dzisiaj na kilka godzin wiktora dziadkom oddałam i delektowałam się ciszą i spokojem. Zadziwiające jak nagle posiadanie jednego dziecka wydaje mi się mało absorbujące :) No i ja też się przeziębiłam :/

reklama
Skaba witaj witaj - ja podczytywałam marcówki 2008 bo mój Misiek z marca więc tak jakoś serce dyktowało :tak:Pisz będzie nam raźniej.

Ania_ajra kurcze śliczny ten Twój Michaś ale mam wrażenie że to cały tato!!!!

skaba, kropeckaco wy ?? chorować się wam zachciało?? Wiosna tuż tuż a wy co??

Zytka i co z tymi zdjęciami??

Rekinasiawirus powiadasz :-):-D;-) Co do zdjęć to kurcze ja NIe widzę podobieństwa między chhłopcami!!! Moze czasami ale jakoś tak nie bardzo są podobni :sorry2:Ale może macie racji troszkę bo mój M nie widzi że Misiek to cały on :-)

patrysiamam nadzieję że goście za bardzo cię nie wymęczą

A u nas wydaje mi się jakiś bunt bo Miłek za bardzo nei chce jeść tzn pije po 5 mihnut!!! przeciesz nie możliwe by się najadał a jak chce dać cyca to straszny ramadan. Sprawdzam a mleko jest. Jak jest zbyt pełny cyc to wrzask, jak normalny też nie wiem już co robić. A i dziś trzeci dzień jak Miłek kupy nei robił!! Przed 3 dniami też tak było dałam czopka i duphalaca i przeszło tzn Miłek sie wypróżnił, 2 dni spojoju i znowu. Widzę że sie sytuacja powtarza bo tak już od 2 tygodni jest. Kamil też miał takie problemy tzn raz na kilka dni ale bhył na butli. Jejku pomału świra dostaje. A i jak Miłek zrobi kupkę to jest wodnista mimo że nie jem w końcu tego nabiału. I normalnei nie wiem co mam robić. Ło matko. A poza tym to Miłosz jest pogodny i wesoły tylko jak się mu chce spać to zaczynam panikować bo strasznie zaczhyna ssać pięść wypluwa smoczka- którego juz łapie u daje mu pierś ten possie z 3 minuty i zaczyna się wrzask. Dziś podałamm mu pepti bo już nie wytrzymałam mimo że cyce pełne i wypił 40 ml. Kurcze nie wiem co on ma z tymi 40 ml jeszcze nie udało mu się zjeść więcej z butli :-( I nei wiem czy to ja panikuję czy iśc do doktora czy co mam wogóle robić?? A z drugim miało być łatwiej!!!:no::crazy::-(

agawa, moj Olek od poczatku ssie ok 5 minut i sie najada (przynajmniej na 2 godziny). Kupe tez zaczal duzo rzadziej robic, tak 1-2 dziennie a bylo juz ok 8 wiec duza zmiana. No i tez ma takie wodniste juz od dawna i wlasnie nie wiem czy to od alergii czy tak ma byc.

witam Was
kropecka - Ty sie kuruj i masz lezec w lozeczku :-)
agawa1 - nie wymeczyli - na szczescie :tak:moj Sewcio tez je po 5 min i wydaje sie byc najedzonym bo albo zasypia albo spokojnie lezy, a z kupka to tez zdarza mu sie zrobic co 2 dni wiec wydaje mi sie to normanle :happy: jak nie placze ze nie umie kupki zrobic to jest chyba wporzadku :blink: a tez jak juz nie wytrzymuje bo maly cos mi sie chyba odzwyczail od cyca to jak nie mam naciagnietego mleka a musi byc conajmniej te 100-120 to daje mu wtedy mleka z proszku :dry: a chcialam do pol roku karmic tylko piersia ale coz za szybko dawalam mu butelke :-( i wiem ze to moja wina dlatego tez przy nastepnym dziecku nie popelnie tego bledu :no:
teraz juz Sewi jest pojedzony i ma isc spac ale cos mu sie nie udaje patrzy na karuzele ale i ona go nie usypia jak nie zasnei to bedzie marudny ze szok :dry: ale dobrze ze moj M jest calymi dniami bo ma na nocke :-D a w nocy fajnie mi spal zasnal o 21.10 a obudzil sie o 3.20 potem o 5 i 6 no i od tej pory jeszcze nie zasnal :baffled: a teraz musze sobie zrobic kawke i sniadanko a potem odciagac mleko zeby w pogotowiu bylo :-p:laugh2:

[FONT=&quot]Cześć Dziewczyny!

Witam się i zaraz spróbuję wkleić zdjęcia :) Wczoraj juz nie miałam kiedy. Marcelka miała mega foszka wieczorem i padła dopiero po 22, a ja razem z nią. Teraz sobie dosypia :)Próbuję odkładać ją do łóżeczka i nawet udaje jej sie w nim przespać część nocki :) Zazdroszczę co niektórym :),że dzieciaczki Wam już tak długo spia w nocy, ja wstaje średnio co 2 godziny :(

Dziś u nas ładnie, więc może uda nam się jakis spacerek zaliczyć.

Pozdrawiam wszystkie cieplutko!

P.s.
Coś robię źle bo mi wyskakuje info,że błąd podczas wysyłania zdjęć :(
Jestem jakaś niegramotna i nie umiem tego zrobić! buuuu

[/FONT]

I jeszcze na dodatek coś mi się skopało i piszę jakimś małym druczkiem :( Coś namieszałam...

Kropecka wysłałam Ci maila i proszę umieść nas na liście dzieciaczkowej :) Mam nadzieję,że dotarł :)

Witamy sie i my po dlugiej nieobecnosci:p
Weekend spedzilismy na wsi to u jednej prababci to u drugiej;]

dziewczyny ratunku malej ciagle ropieje to oczko;/ przemywam rumiankiem i solami fizjologicznymi i nic nie daje;( jutro ide z nia chyba do lekarza bo jak bylam na szczepieniu to bylam w takim szoku ze o oczku wogole zapomnialam. a wy co robilyscie na ropiejace oczka?
czy to mozliwe ze to kanalik?

przyszli rodzice, prawdopodobnie kanalik sie zapchal i musisz masaz oczka robic. Masujesz przy nosku od dolu do gory w kierunku kacika oka. Olek mial zapchany kanalik i zapalenie spojowki ale przeszlo mu po jednym masazu.

reklama
Cześć dziewczyny,
My dzisiaj byłyśmy u mojego gina, pojechałam z małą i z M. Ze mną wszystko ok, a moje krwawienie to nie okres, tylko jakies pozostałości jeszcze"jajniki uśpione" jak powiedział Pan dr, obejrzał małą i stwierdził ze czysty tata:-)

AGAWA1-mi powiedziała pediatra że dziecko najada się od 5do 7 min, bo tez sie bałam ze tak krótko ssie. Ale jak kilka razy podałam butle, to po 2min zasypiała mi przy cycu i nie chciała ssac, wiec odstawiłam tydzień temu całkowicie butle.
Kilka dni było ciężko, ale juz wszystko jest ok, mała ciągnie cyca i najada się bo pomrukuje radośnie na koniec jedzenia:-)

PRZYSZLIRODZICE-mi kiedys położna kazała przemywać oczko esensją herbacianą, tylko trzeba to robic kilka dni bo po jednym razie nie pomoże, ja przemyłam dwa razy bo pózniej mała miała juz ładne oczka

U nas dziś ładna pogoda ale troche się boje z mala na spacer bo ma katar, chyba się ode mnie zaraziła, i ciągle jej nawilżam solą fizjologiczna a jak kichnie to wyciągam sluz gruszką.Czy wy może stosujecie coś na katar?Pozdrawiam wszystkie

Do góry