reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
witam
moj maluszek wlasnie zasnal a ja tylko na chwile padam dzis ze zmeczenia a w dodatku nogi mnie tak bola dzis caly dzien na nogach ehhh :dry: przeczytam co tam u Was :happy:
ania31- to tak samo jak ja tez niestety nas nie stac na platne szczepionki wiec wybralismy te z 3-ema wkluciami no a z tymi bolami to moze lepiej tego nie lekcewazyc zebys potem nie miala problemow :no:
anna-ajra - hmm brzuszki - tez bym musiala zrobic ale kupilam gazete z plyta w ktorej byly cwiczenia dla kobiet po ciazy tylko ze jeszcze ani razu mnie nie tknelo zeby tam zajrzec :sorry2:
rekinasia - to fajnie :-) moj maly tez mial szorstka skore na twarzy a to przez oliwke z johnsson'a i dlugo nie umialam sie pozbyc tej suchej i szorstkiej skory - smarowalam ja alantanem i zeszlo :tak: sliczna ta Twoja pociecha :laugh2:
kropecka - Olek ma tam sliczna minke jakby nie wiedzial co sie dzieje ale slooooodki :-D
agawa1 - no nie powiem przystojniacy wygladaja jakby blizniacy
dawna-cloe - czekamy na zdjecia :tak:
ika-s - mi tez zostala taka gruba warstwa skury ale moj M stwierdzil ze tylek mi zmalal :baffled: moze i troche ma racji bo gacie ze mnie spadaja :szok: choc nie wiem jak to sie stalo no a te rozstepy to masakra :wściekła/y:
myszko - pisze sie na ten uklad z brzuszkami :tak::-D;-)

pozdrowionka :-)

Cześć dziewczyny!:-D
Pisałyście ostatnio o spaniu z dzieciaczkami... No cóż...:dry: Ja śpię u Michasia w pokoiku. Wstępnie ustaliłam z mężem, że będę spała na narożniku z synkiem do 3 miesiąca, ale...:rolleyes2: hmm... próbowałam kilka dni temu spać z mężem w drugim pokoju... niestety nie dałam rady...:hmm: ciągle myślałam, jak tam malutki.:oo2: Nie mogłam zasnąć!:no2: Nie wiem jak to będzie...?:no:

A co do szczepionek, to jeszcze raz wrócę, bo i temat się powtórzył... Mnie mimo, że stać na szczepionki skojarzone, wolę zwykłe. Pisałam już o tym.
Uważam, że chronię w ten sposób swoje dziecko przed strasznymi skutkami ubocznymi tych wynalazków.:nerd:
A co do dodatkowych płatnych, to oczywiście zaszczepimy Michałka, ale to dopiero jak podrośnie. Nie wszystko na raz!
Dołączam się do zdania agawy1 i Ika_s :yes: - nie grubość portfela świadczy o miłości do dziecka.

Mysza - dobry pomysł! Ty zaczynasz...:-D agawa1, cloe, Ika_s, patrysia i przyszlirodzice oczywiście też dołączają! No to jak... ile już wycisnęłyście?:-p:confused:
kropecka - powtórzę się... masz śliczne dzieci!:-)
agawa1 - co za cudo dzieci!?:happy: Miłek, to normalnie Ricky Martin w miniaturze!:-p:laugh2: Dziewczyny będą się uganiać!:-D
cloe - miło, że dostrzegasz plusy. Tak trzymaj!:wink:
Ania31 - to dobrze, że Bartuś taki żwawy, Michaś ma to samo!:happy:
patrysia - cieszę się, że wróciłaś!:-)

Buziaczki

ja juz ide nynac poki maluszek spi bede miala wiecej czasu na spanie a pewnie obudzi sie kolo 2 tak wiec dobrej i spokojnej nocki kobitki - kolorowych senkow :-)

Och...!!! Dziewczyny... zapomniałam się pochwalić...
tak jak i Mysza, będę ciocią!!!:rofl2::-D:rofl2:
Mój starszy brat spodziewa się dziecka!:happy: Bratowa musiała zajść w ciążę, gdy Michaś się urodził. Jest dokładnie w tym samym tygodniu ciąży,
co Michaś ma tygodni!!!:szok::-D:-D:-D - czy to zrozumiałe???:baffled:
Ale się cieszę!!!:laugh2::laugh2::laugh2: Będziemy mieli dzieci z tego samego roku!:-D:rofl2::-D

Dobry wieczór, moja mała po kąpieli chwilę zasnęła, też chciałam dodać zdjęcie mojej pociechy, ale mi nie wychodzi proszę pomóżcie jak to zrobić:tak:

Cześć :-)

Dzięki dziewczyny za pochhwałę chłopców. Czy sa podobni może troszkę. JA od razu jak się KAmil urodził i położyli mi go na brzuchu powiedziałam do męża cytuję: Rany Boskie Tomek , cały Ty:-) teraz tzn przy Miłku i od jego urodzenia widze że do mnie podobny :-) Co wcale nie znaczy że jestem podobna do M :-)

Co do brzuszków to dziś się spóźniłam:wściekła/y: Ale miałam ważną lekcję w domu tzn za 60 minut 100 zł- więc ....:-)

A tak poza thym to ja polecę 6tką weidera mam nadzieję że wytrwam;-)

co do spania z dziećmi: Ja spałam z Kamilkiem teraz jest większy i śpi sam- czasem zdaży mu się przyjść do nas lub jak M ma 3cią zmianę to przychodzi do mnie i MIłka. Ja wierzę że da sie dziecko oduczyć spania z rodzicami- tłumacząc dziecku, że jest duże i taaaakie mądre i wogóle cisnąc kity i dziecko wierzy i śpi samo- tak miałam z Miskiem ale musiało go coś zachęcić - to było jego nowe łóżko - na szczęście mamy 2 pokoje jeden sypialniany: 2 łóżka i łóżeczko się mieści i drugi pseudo gabineto - salon :-) więc mogłam to zmieścić.Mam tylko nadzieję że jak się wybuduje to chłopcy nie bedą mieli ochoty na spanko z mamą. :-)

anna_ajra - gratuluję ciociu :-) a swoją drogą to fajnie tak wiedzieć dokładnie ile się ma tzn dni od poczęcia :-) W tym wypadku będziesz zawsze wiedziała ile ma dni, miesięcy czy lat dziecko brata :-)

Cześć Dziewczyny!

Uuuu, czyżby porządki sobotnie,że nikogo jeszcze nie było? :)
A moje maleństwo kochane dzis przespało nockę(oczywiście z przerwami na karmienie) w swoim łóżeczku :) Pierwszy raz jej sie to, albo raczej mi udało. A co najsmieszniejsze to my z M spalismy tak czujnie i każdy na swoim brzegu łóżka jakby Marcelka z nami spała :)
Teraz sobie też dosypia (chyba ta pogoda...) to ja to wykorzystam i wracam do obowiązków gospodyni domowej :)
Śliczne są "nasze" dzieciaczki :) Spróbuję wkleić i moja pociechę w wolnej chwili.

Pozdrawiam was wszystkie cieplutko! :)

Cześć dziewczyny!:-D
Właśnie oglądałam sobie nagranie z kamery, jak Michaś się urodził...:rolleyes2: wspaniała pamiątka...:yes: się wzruszyłam...:sorry: mmm...

magdzia75 - a w czym konkretnie jest problem, czy zdjęcie za duże, czy w ogóle nie wiesz, jak wkleić zdjęcie???:confused::confused::confused:
agawa1 - dzięki!:wink: Zdradź mi Twoją tajemnicę i powiedz, jak Ty godzisz korepetycje z dziećmi?:confused::eek: Nie przeszkadzają podczas lekcji? Jak to wygląda?:oo:
Zytka - pewnie masz rację, jak to nie porządki, to zakupy i tak w kółko...:baffled: Ja też miałam dzisiaj udaną nockę!:-D

Pozdrawiam!

reklama
witam sie dzisiaj
ja tylko na chwilke bo poki mi teraz maly zasnal a byl tak marudny mowie Wam i ani brzuszek go nie bolal ani uszka kupke dzis juz robil ... :no: ehhh no masakra wzielam go do wozka i wkoncu zasnal po tych wrzaskach uffffffff :sorry2: a pogoda do bani :wściekła/y:
anna-ajra, mysza - gratulacje :tak:
magdzia75 - jak piszesz wiadomosc to nizej sa dodatkowe opcje i tam nastepnie na zarzadzaj zalacznikami i dodajesz :-);-) no to pokazuj teraz swoja pocieche :happy:
agawa1 - moj synek niestety do meza podobny a tak bardzo chcialam zeby byl caly ja :-( ale ma za to moj kolor oczu :laugh2:
zytka - no ja dopiero teraz zaczne bo wczesniej zdazylam wyprasowac tylko ubranka od malego czekamy na zdjecia :tak:
anna-ajra - u nas w szpitalu niestety nie szlo kamerowac ani robic zdjec ale moj M zrobil pare fotek zreszta tak mi pomagal i tak byl przejety porodem ze chyba nie byl by w stanie trzymac kamerki hihi:-p:laugh2::tak:

lece sprzatac - pozdrawiamy wszystkie cioteczki muaaaaaahhhhhhhhh :-)

Do góry