reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Coś mi ciężko się zmobilizować do tych brzuszków...:dry::no:

Rekinasia - mój m bardzo narzeka i wierci mi dziury w brzuchu, kiedy Michaś będzie sam spał...:sorry2: Na szczęście znajdziemy wieczorem zawszę chwilę by się po przytulać.:-D:-p Michaś chodzi najpóźniej o 21 spać, także jest ok.:wink:
Aha... no i mam tą samą przypadłość, co Ty...:rolleyes2: też na to choruję... uwielbiam zakupy dla synka...:-D

skaba1 - pamiętam, pamiętam...:happy: oczywiście, że nie będziemy miały nic przeciwko!:wink: Na wstępie GRATULUJĘ cudnej córeczki!:-D
Co do alergii, to ja niestety wiele nie pomogę...:sorry2: ale dziewczyny na pewno. Życzę zatem dużo zdrówka!;-)

kropecka - pogoń te choróbsko!:happy::-p

agawa1 - też uważam, że jest podobny do Adama, choć usta ma moje!:-D
No to rzeczywiście masz Sajgon z karmieniem...:dry::baffled: Michał też robi krótkie sceny, jak jest zmęczony i głodny, ale łatwiej zawalczyć wówczas z butlą, bo gdybym miała przystawiać go co chwila do piersi, to też bym się... hmm... zdenerwowała.:nerd: Doskonalę Cię rozumiem.:hmm: A co do kupek, to widocznie taką ma przemianę materii...:confused: Czy Miłek ma taką samą grupę krwi co Kamil?:confused:
Będziesz szła do lekarza?:confused: Wydaje mi się, że przepisze/zaleci czopki.:dry:
Zdradź mi Twoją tajemnicę i powiedz, jak Ty godzisz korepetycje z dziećmi?
confused.gif
eek.gif
Nie przeszkadzają podczas lekcji?

Paulineczka_ - wysypka rzeczywiście może być od płynu do płukania.:huh: Może powinnaś kupić w aptece jakiś płyn do kąpieli o właściwościach łagodzących?:confused: Z tego, co nam na szkole rodzenia mówili, to Johnson uczula.

Zytka - i Ty się doczekasz przespanych nocy!:wink:

Ania31 - jaki fajny ten Twój Bartuś...:-D śliczny bobasek!:yes:

magdzia75 - śliczna ta Twoja mała!:-D Cieszę się, że u Ciebie wszystko ok!

Wszystkie te nasze dzieciaczki są bajeczne!:-D

Pozdrawiam Was wszystkie dziewczyny!;-)

reklama
Hej Dziewczyny internet chodzi powoli ż zaraz trafi mnie cś złego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ania 31 świetny mały
Mysza Kropecka ja również ćwicze bruszki z małą n abrzuchu ... chyna się zmniejsza .. chyba że tylko sobie wmawiam:dry:
Apina na początku miałampodobnie To zapewne sprawa psychiczna bo miałam zaledwie trzy szwy które szybko sie rozpuściły.Teraz jst ok więc próbojcie , będzie dobrze
Anna ajra ale ci dobrze mnie nikt nie chce odwiedzac ze względu na zapalenie płuc Oliwki utknęłam w domu na dobre:-(

No cześć!!!

No to pocieszyłyście mnie dziewczyny ale fakt ze mam 2gie dziecko nie znaczy że pod tym wzgledem jestem doświadczona. Kamil był na butli więc skąd mam wiedzieć że dziecku w tym wieku nie potrzeba 15-20 minut na jedzenie. |!!!!!

Ania_ajra - lekcji udzielam normalnie tzn nie ma mnie przez godzinkę. Miłek zazwyczaj śpi w tedy a jak nie to po prostu mam go przy sobie. Mam taką umowe że może być podczas lekcji. Jeśli lekcja z dziewczyną to jak muszę to wyciągne pierś i dahje a chłopaka mam tylko jednego więc tą godzinę już jakoś Miłek wytrzyma.A KAmil poprostu już wie że jak do mamy ktoś przyjdzie to już musi być grzeczny i wtedy mamy nie ma. Co do grupy krwi to NIE WIEM JAKA MAJĄ!!!! Nie mamy wyników tzn ne zrobili nam. Tak jeśli chhodzi o Kamilka jak i o Miłka. Mój M też nie wie jaką ma - masakra tyloko ja wiem co mam :-)

Mysz - no nie wieżę ty i brak kompa :-) Ale na pewno na dobre Wam to wyszło :-) choc nie ukrywam ze smutno było :-)

Pozdrawiam wszystkie mamusie

P.S. dzieci są prze prze prze śliczne - :-)

apina- to pewnie sprawa napiecia wyluzuj sie troszke ja sie przyznam ze na przytulanko to juz po 3 tygodniach sie zdrecydowalam;p taka mialam chcice:p a jak nadal bedziesz odczuwala jakis opor to polecam jakis kremik nawilzajacy np. durex play:) na pocztaku tez go stosowalismy choc za pierewszym razem nie bylo potrezby bo tak chcialo mi sie mojego mężą:p

Agawa- u mnie jest podobnie z tymi grupami krwi, ze tylko ja wiem jaka ma, a na badania maelej jeszcze troche poczekam nie chce zeby mi ja znow kluli bo mi swzkoda bidulki

Kropecka z oczkiem juz lepeij masowalam jak kazalas i do tego przymywam jeszcze ta esencja herbaciana i juz jest lepiej w nocy prawie nic i nad ranem tez wiec na razie poczekam jeszcze z wizyta u l ekarza do czwartku zobaczymy jak bedzie.
A mała juz coraz dluzej spi w nocy:)
Kompiemy ja o 20 potem sobie je i o 20,30 juz kima i od kilku dni spi juz do godz 4:D:) a potem budzi sie okolo 8 jak tatus wychodzi do pracy:) a wypije pol butli tj. 60 ml i pogada sobie z mamusia potem zmieniami pieluche i oczywiscie mala musi poocwiczyc swoje ulubione akrobacje jak lezy z odwinieta dupka:p tj. musi powykopywac pieluche ktora mama co chwile jej wtyka pod tylek a jej sie to tak podoba i sie kluci z mama mala zlosnica:)

Cześć dziewczyny!:-D
Dzisiaj coś pochmurny ten dzień... może się rozpogodzi...?:huh:
Na 12 idę do kosmetyczki. Muszę jakoś wyglądać na chrzcinach!:-D Zapakuję moich chłopaków i wyślę na spacer, ażebym się nie denerwowała, czy płaczą...:-pPo ostatnim wyjściu musiałam biegiem wracać do domu...:wściekła/y: Do fryzjera na razie się nie wybieram. Myślę o tym, by ściąć, a przynajmniej podciąć włosy... zobaczymy...:nerd:

cloe - jak się czujecie? Jak Oliwka śpi Tobie w nocy?:confused:
agawa1 - pytam o grupę krwi, bo jest to naukowo udowodnione, że właśnie od niej zależy czy mamy zatwardzenia czy też nie.:nerd: Czytałam, że późniejsze preferencje żywieniowe też są uwarunkowane grupą krwi, np. niektórzy wolą nabiał i jego pochodne produkty, a inni uwielbiają mięso. Być może nie dotyczy to niemowląt, ale to mi przyszło do głowy...:sorry2:
Ja ze względu na ujemną grupę krwi i powstały konflikt serologiczny z mężem miałam robione badania, a jak Michaś się urodził od razu i jemu musieli zbadać. Więc wiemy...:happy: Synek ma po tatusiu krew (0 Rh +).
Co do korepetycji, to muszę się zastanowić...:oo: Głównie w okresie studiów tak sobie dorabiałam, a obecnie nie czułam takiej potrzeby. Choć teraz zastanawiam się nad urlopem wychowawczym, ale to jeszcze nic pewnego...:baffled:
przyszlirodzice - jak to dobrze,
że mamy takie zaradne koleżanki na forum jak kropecka...:-D zawsze pomoże...:wink:

Pozdrawiam!

witajcie kobietki i dzieciaczki kochane!
zniknęłam na kilka dni bo miałam remoncik w kuchni i straszny bajzelek w związku z tym , czasami siadłam i cos niecoś poczytałam ale na pisanie brakło czasu a teraz sie mi tyle nazbierało ze nie wiem od czego zacząć;-) !
na początek : śliczne macie te swoje maluszki , jak porównałam ze zdjeciami tuż po narodzinach to juz taakie duze, mądrusie:-), kochane !!!!co do szczepień to ja też szczepię Gabi darmowymi szczepionkami, ze względów finansowych no i w sumie starsze tez tak szczepiłam i porosły mi że hoho :) a teraz juz w pakiecie szczepien podstawowych jest wiecej niż było wtedy( żółtaczka , Hib)
ja juz po dwóch wizytach u ginekologa , wczoraj założył mi wkładke antykoncepcyjną, no cóz starczy tego zawyżania ilości urodzeń sredniej statystycznej polki ;-)
kupki moja Gabi też od kilku dni robi rzadziej, i tak sie zastanawiam czy to od tego że zaczełam jesc suszone śliwki czy tylko tak sie akurat zbiegło , bo czytam ze i u waszych dzieciaczków tak sie zaczeło dziac , wiec moze to taki etap w rozwoju trawienia naszych maluszków?"
co do wagi to ja juz pozbyłam sie kg ciążowych a nawet ubyło mi co nieco z wagi przed ciążowej , na razie nie zaczęłam żadnych ćwiczeń poza tym ze ostro sie"gimnastykuje " nad swoja córeczka:)
jeśli zaś chodzi o karmienie i ilość pokarmu to ja również zauważyłam ze lewa pierś jest bardziej lubiana przez Gabi, kiedyś czytałam że to naturalne , bo maluszki ssając lewą pierś są bliżej serca matki , słyszą jego bicie i to je uspakaja, takie wspomnienie z okresu prenatalnego, nie wiem ile w tym prawdy ale brzmi rozsądnie prawda , i większość z nas to zauważa ze lewa jest ulubiona:) a może tam leci mleczko czekoladowe:-D
no i jeszcze kilka nowych fotek mojej Gabrysi

co do kosmetyków Johnsona , to i ja mam niestety złe doświadczenia, zarówno kiedys ze starszymi dziećmi jak i teraz z Gabi, tylko przez kilkanaście godzin używałam chusteczek Johnsona i małej pojawiły sie krostki na pupci, po kilku dniach ponowiłam próbę i niestety to samo ,dwa razy użyłam tych chusteczek i pupcia juz była czerwona
jeśli zaś chodzi o jedzenie łakoci to pączki i drożdżówki pozwalam sobie jeść, unikam tylko wszelkich kremów i mas kakaowych, czekolada - dwie trzy kostki co jakieś dwa trzy dni, ale kupuję sobie białą,
seks....... odczekałam 6 tygodni ,i .......no wszystko w porządeczku:))))

cześć dziewczyny :-)
ja korzystam mysle że nie na długo bo maly mi zasnal ale jest marudny dzisiaj - pogoda tez nie za ladna zimno brrrrrrrrr :wściekła/y:
przyszlirodzice- mojemu Sewiemu nie ropialy oczka wiec nic nie stosowalam :happy: tak wiec nie wiem :no:
apina- na to chyba nie ma rady ale czasem tak sie dzieje nic innego nie pozostaje Ci chyba jak byc cierpliwa az przejdzie bo skoro lekarz mowi ze jest ok to w tym przypadku nie ma powodow do zmartwien ;-) ale moze za szybko sie staracie jak po pierwszym dziecku - nie wiem :sorry2:
Paulineczka - Sewerynek tez mial taka chropowata twarz ale to napewno od oliwki z johnssona - wiekszosc dzieci jest na ta oliwke uczulona :tak: on tez wygladal paskudnie w tych chrostkach ale zaczelam mu to smarowac alantanem i zeszlo :laugh2:
ania31 - kochaniutki - szczegolnie na tym pierwszym zdjeciu :-D:tak:
ladna.ex.panna - heh u mnie bylo tak samo tez juz mnie troche nerwy chycily bo on tak jakby z nudow plakal i zasnal dopiero kolo 22 juz nawet moja mama mi powiedziala ze mam sie troche uspokoic :sorry2: ale pogadalam do niego troche i zasnal :happy:
zytka - moze nic nie bedzie dzieci lubia sobie pokichac moj jak zacznie to czasem trudno o to zeby skonczyl haha :-D
anna-ajra - tak co nie zasniesz u tej kosmetyczki hihi :-D
kropecka- heh u mnie to chyba to samo a jak juz bym chciala to moj w pracy - na nocke a rano juz mi przechodzi a minely juz [za 3 dni] 3 miesiace :szok: i zero nic jeszcze nie bylo :-( :baffled:

ulenka507 - tez sie bede decydowac na wkadke ale chyba po 10 bo teraz to narazie nie ma kaski :dry: a w dodatku jeszcze wypalanie nadzerki mnie czeka wiec nie da rady :sorry2: a corcie masz przecudna :tak::laugh2:

moj M spi po nocce a ja pewnie zostane za chwile zwolana przez mlodego :unsure: ale obiad juz zrobione posprzatane wiec ja nie wiem czemu z nim nie spinkam zreszta i tak jeszcze w pizamie jestem - jak zwykle do poludnia hihih ide zobaczyc co u malego potem moze jeszcze wejde zobaczyc co szkroblyscie :tak::-D:happy:

Cześć Dziewczyny!

Moje maleństwo zasnęło,mąż wybył i ustąpił kompa no to do Was zasiadłam. Ryczeć mi się chce i nie umiem się zorganizować chyba ze wszystkim... Mam wrażenie,że czas mi ucieka a ja nic nie robię :( Chyba jakiś dół mnie dopadł :( Też powinnam się wybrać do kosmetyczki (Ania ajra zazdroszczę :)) i do fryzjera,ale boję się że Marcyśka ten mój maminy cycuś nie zostanie dłużej z nikim.Do tej pory zostawiłam ją tylko raz na 1,5 godz jak szłam do lekarza i w każdą niedzielęjak idę do kościółka, ale potem lecę z wywieszonym jęzorem do domu. Uzależniłam dziecko do siebie :( Na sex też zero ochoty tak jak u Ciebie droga kropecko... :(
Czy dostałaś moją wiadomość ze zdjęciem do lutowych dzieciaczków, daj proszę znać, bo mam wrażenie,że wysłałam w złym formacie i nie doszło :( I jest mi przykro,że się zagapiłam i nie ma jeszcze mojej Marcelki na liście :(

Agawa super że potrafisz się zorganizować jakoś z korkami :) Wracasz ro pracy po macierzyńskim? Co do kupek to moja mała robiła regularnie,bywało że prawie po każdym karnieniu,a teraz potrafi 3 dni nie zrobić.Jak była pielęgniarka środowiskowa na wizycie to uspokajała mnie,że tak moze być jeśli dziecko jest karmione piersią.Ale ja i tak mam stresa z tego powodu, a Marcyśka jest strasznie marudna jak nie robi tej kupki za długo :(

Do tego wszystkiego trzymam dietę,a dzidziula ma chyba jakieś jednak uczulenie :( Po nocy szczególnie ma takie czerwone krostki na policzkach i ta buźka jest taka cheopowata. Potem w ciagu dnia jej to blednie, wieczorem po kąpanku buźka jest śliczna bu rano znów objawić się wysypką:( Już sama nie wiem dlaczego?

Na spacerku już dawno nie byłyśmy:( Wczoraj podjęłam próbę,ale był wrzask straszliwy przy ubieraniu i skończyło się chodzeniem po balkonie :) Pogoda raczej nie sprzyjała i dziś reż wieje więc nic z tego...

A Dziewczyny! Jakich używacie pampersów,tzn. jakiej firmy? My stosujemy Pampers,ale już od kilku znajomych mam słyszałam że te newborny są ok, ale od rozm.3 to porażka...My używamy i nie narzekamy póki co,ale jestem ciekawa jak u Was?

Ale wypociłam posta,że hej! Teraz idę do kuchni zrobić sobie gotowaną marcheweczkę-cóż mi zostało :)

Chyba wiem w czym był problem z tymi zdjęciami.Mam nadzieję,że teraz mi się już uda wstawić moje szczęście upragnione :)

Pozdrawiam Was wszystkie mamusie cieplaskowo!

reklama
patrysia, ja miałam 2 tygodnie temu wymrażaną nadżerkę a co do ochoty to ja też tak mam, czasem mi się zachce ale wtedy akurat maciek jest w pracy, zreszta mieszkajac w kawalerce z dwojka dzieci to i tak nmigdy nie ma odpowiedniego momentu :(

Zytka, zdjęcie doszło w złym formacie :/ Wyślij jeszcze raz to w wolnej chwili wstawię na listę. Jeśli chodzi o pieluchy to używam huggiesów 3, Pampersy są dobre od rozmiaru 4+ bo wtedy mają tą elastyczną gumkę przy zapięciach.

Do góry