reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej z ranka , piekna u nas pogoda, za dodzinke spacerek...
Z kupkami ok, mała robi sie jak pulpecik i to na cycu tylko:szok:
troche boli ja brzuch daje espumisan i...lepiej, zis w nocy nawet dała pospac:-) pisze jedna reka wiec wybaczcie byczki:zawstydzona/y:

reklama
witajcie kobietki!
wczoraj byłam u pediatry z Gabrysią i wiecie co, trochę mnie zdziwiła doktorowa bo stwierdziła ze nie będziemy podawać Gabrysi witaminy D3 gdyż ma juz małe ciemiączko, kurde zgłupiałam ,to moje czwarte dziecko i zawsze podwalam tę witaminkę a tu taka decyzja, czy któraś z was też moze usłyszała taką diagnozę od swojego pediatry?????
moja córeczka chyba tez zaczyna miec problemy z koleczkami, ale na razie dala nam tylko koncert w niedzielę ,może za duzo wrazen ,spacer, wizyta u rodziny, kto wie, w nocy śpi natomiast bardz o dobrze, budzi sie co 3-4 godzinki, possa cycusia, zmienimy pieluszkę i śpiocha dalej, wazy już 4,700kg ,birąc pod uwagę że w dniu wypisu ważyła 4,100 to przybrała całkiem ładnie w dwa tygodnie 600 gr :)))

Hej
Witam się z rana :-) Widzę że i mnie dopadła opieka nad synkiem - i nie ma czasu na internet :-):szok::-D:tak:

M poszedł zapisać małego do pediatry... do USC - ciekawe czy Mikołaj zostanie :-D...

Maly ma już tydzień - choć nie brakuje mu jeszcze coś koło godzinki :-)

Rekinasia - też mnie to interesuje czy zmieniają się godziny czy tak do 4 miesiąca :cool2::-)

Ladna.ex.panna - a uratowali mu oko?? bo ja nawet nie wiem gdzie ten gwóźdź wylądował - bo usnęłam :-)

Mam już wizytę położnej - JUPI - na jutro na zdjecie szwów ;-):tak::-D

Agawa - Ja też lubię horrory - ale w sumie coś mi się ten gwóźdź nie spodobał:-D A co do nawału to mi położna laktacyjna powiedziała że ja przy rozmiarach swojego biustu go nie zauważę - a jak już go zauważe - to będzie źle :-D i nie wiem czy to komplement czy nie:confused::blink::sorry2::dry:

Kropecka - mam już jak ty - jedną karmie z drugiej leci :-) zastanawiam się czy by go nie zbierać :-) Aaaaa i zauważyłam że jak dłużej młody poleży to i czasem jeszcze pociągnie podczas snu :-)

ulenka507 - ładnie przybiera mała Gabriela:-D

Mój robi kupki zegarkowo - choć chyba coś zjadam - bo czasem ma problemy... a wtedy M wyszukał w książce pierwszy rok dziecka - żeby nóżkami rowerek robić :-) i to pomogło - ale było przewijania:-D

A położna sie mnie spytała czy karmię piersią :-) i przypomniała o diecie lekkostrawnej :-D więc dziś myślę co gotowanego na obiad:-D

Paty36 - dobrze Ci idzie:-D Ja piszę jak młody ma poranną drzemkę :-)

Już mam umówione USG w patologii noworodka:-) żeby tego torbielka i krwiaczki pani mogła zobaczyć :-) Mam nadzieje że będzie oki :-)

Czy wam też wpisano w książeczkę zdrowia dziecka - wizyta u pediatry za tydzien(tzn w ciagu 2 tygodni od narodzin?? ) bo ja już głupieje :-(

Pozdrawiam już śpiąca Myyyszaaa

witam sie po spacerku, dzisiaj pierwszy raz sama się wybrałam i przeżyłam :) chociaż nie było łatwo :)

Noc miałam beznadziejną, Olek od 4 rano właściwie nie chciał spać, tzn spał tylko na rękach a tak to non stop coś. Do tego rano Wiktor mnie wyprowadził z równowagi ze aż się poryczałam i stwierdziłam że chcę mieć wreszcie święty spokój od tych dzieci :/

Ja nadal jem wszystko i nadal z Olkiem jest OK. Mam nadzieję że kolki go ominą. Tylko kupy to on robi chyba co godzinę :/

Co do antykoncepcji to spytam się lekarza na wizycie co mi by doradził. Na pewno prezerwatywy no i przydałoby się coś jeszcze żebym była pewniejsza :)

Myszaaa, a ja chyba weszłam w ten kryzys laktacyjny 6 tygodnia bo znów Olek chce jeść częściej i mam wrażenie że nie starcza mu mojego pokarmu.

myszaaa tak uratowali mu oko, ale w nastepnych odcinkach bedzie tracił wzrok (w końcu go wyleczą:)
rekinasia zapisuje sobie kolejno: data-sen/drzemka-karmienie-aktywnosc-kupka:tak: o tym którą piersią nie, bo i tak czasami notatki uzupełniam z opóźnieniem;-) na ich podstawie widze juz pewną regularnosc w zachowaniu mojego maluszka, a ty?:confused:
dostarczyli mi dzisiaj laktator aventu, ide go rozpracowac...

Cześć dziewczyny, my z Amelką dziś po wizycie u pediatry.
Było ok, waży juz 4kg (w dniu wypisu wazyła 3250) i jak na niecały 4 tydz to podobno super. Jest cały czas tylko na cycu, choc chwilami miałam kryzys i bałam się ,że nie mam wystarczająco pokarmu. Ale teraz piję 3 litry wody dziennie, herbatki mlekopędne i jest ok. W sobote miałyśmy badanie USG bioderek i też wszystko pozytywnie.
PAULINECZKA-moja Amelka też śwista podczas karmienia i podczas snu. Czyściłam jej nosek, ale juz tam nic nie ma, a dziś pediatra powiedziała że to normalne

DZIEWCZYNY CO ZE SZCZEPIENIAMI. Bierzecie szczepionki skojarzone czy te bezpłatne, i co np. z pnemokokami-szczepicie czy nie? Troche kasy to kosztuje więc się zastanawiam
Pozdrawiam

Ja dziś sama od rana do 19 z dwójeczką więc nawet z podczytywaniem was mam kłopoty....
U nas pogada też piękna tylko jak zwykle wieje. Byliśmy prawie 2 godz na dworze i trochę żałuję, że nie zabrałam chłopaków na drugi spacerek po południu. Niby miało padać ale oczywiście nawet kropla nie spadła...:no:

Paty 36 - mnie gin namawia na wkładkę Mirena, koszt wysoki ok. 800 zł ale spokój na 5 lat. Póki co mam przepisane 2 op cerazette. Myślę, że jeszcze trochę poczytam o tej wkładce w necie i chyba za 2 miesiące się zdecyduję:baffled:
Magdzia 75 - ja szczepię skojarzonymi, od pneumokoków chcę zaszczepić starszego a Jasia po konsultacji z lekarzem

Witam. Rzadko udzielam się na forum ale chętnie was podczytuję i widzę że mamy te same problemy z naszymi maluszkami. Moja mała skończyła już miesiąc i do tej pory wszystko było w miarę ok. Niestety chyba pojawił się u nas problem zaparć,:-(2 dni Luiza nie robiła kupki a wcześniej robiła je po każdym karmieniu. Podałam jej pół czopka glicerynowego, zrobiła kupę tak wielką że pieluchą wyciekało:szok:. Dzisiaj przez cały dzień znowu nic! Martwię się strasznie. Dodam że mała jest raczej spokojna, troszkę tylko marudzi, karmię ją piersią i dokarmiam butelką. Nie mam pojęcia co mogło spowodować te zaparcia... Czy któraś z was ma podobne problemy???

Załączniki

• Luiza 118.jpg
    Luiza 118.jpg
    156,7 KB · Wyświetleń: 44
  • Luiza 097.jpg
    Luiza 097.jpg
    468,4 KB · Wyświetleń: 28
reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Strasznie dużo pytań zadajecie ostatnio...:nerd:

Dostaliśmy dzisiaj wezwanie na szczepienie! Idziemy 20.03. i już się boję, co to będzie...?:confused: Strasznie przeżywam:baffled:, gdy Michaś mocno płacze (a rzadko to się zdarza...). Włącza mi się w głowie od razu czerwona lampka - też tak macie?:confused:

Jutro zaś jedziemy na 10 do ortopedy... hmm...:dry: jadę sama z Michasiem... kurczę trochę się boję:sorry2:, choć już prowadziłam z nim auto...

Paulineczka_ - mój Michaś nie świszczy przy oddychaniu. Owszem, czasem ma kozę w nosie i ciężej oddycha, ale wówczas staram mu ją wyciągnąć "fridą".
No i super, że z pępkiem wszystko się wyjaśniło!:-)
Mysza - jeszcze trochę i Wy będziecie chodzić na spacerki!:yes: Jestem ciekawa kto będzie siedział na BB gdy nadejdzie wiosna i lato?:laugh2: Kiedy nasz termin USG w patologii noworodka?:confused: Co do wpisu w książeczce, to w przeciągu 14 dni od narodzin, powinno się podawać witaminy. Są one na receptę, więc dla tego m.in. ta wizyta. Ja miałam o tyle dobrze, że pediatra przyszła do mnie do domu.
lada.ex.panna - jako matka karmiąca bałaby się chodzić na basen. Obawiałabym się jakiś infekcji brodawek... A co do kilogramów, to ja już też mam dość.:wściekła/y:
Na początku też robiłam notatki, obecnie już ich nie potrzebuje. I jak laktator?:confused:
Rekinasia - jak na razie się nie zastanawiałam nad rzadszym karmieniem. Karmię na zawołanie, ale zapytam się lekarki w przyszły czwartek.:tak:
cloe - ja też jeszcze śmigam w ciążowych i gorąco na to liczę, że wrócę do poprzedniego rozmiaru...:-p
agawa1 - ciężko czasem tam samemu... a czasem po prostu smutno...:sorry2:
Kiedy będziesz miała najbliższą okazję by małego zważyć, jutro?:confused: Też jestem ciekawa, jak się to u Was ma - daj znać!:wink:
Paty36 - tak trzymaj!:-D Nawiązując do antykoncepcji, to ja biorę tabletki "Cerazette".
ulenka507 - nic podobnego. Za tydzień w czwartek dowiem się więcej o wit. D3. No i gratuluję wagi!:happy2:
kropecka - czasem bywają takie dni... oby ich było jak najmniej! Dobrze, że mały nie ma kolek!:yes:
magdzia75 - bardzo się cieszę, że Amelka zdrowo rośnie!:-D
Co do szczepień, to nie biorę tych skojarzonych. Mam złe zdanie o nich:no:, nie chodzi tu o pieniążki. Rozmawiałam z osobą, która się na tym zna i ich nie poleca. Wystarczy poczytać o nich w sieci:shocked2:. Co do pneumokok, to zaszczepię, ale jak będzie starszy, ok. roczku.
milusia235 - niestety nie potrafię Tobie doradzić.:hmm:

Buziaki

Do góry