reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie. Jaki dzis mam dzien to szok. Rano mama weszla do pokoju i zabrala nam nasza dzidzie:tak: Spalismy z mezem do godz. 3:szok::szok::szok::szok: Oczywiscie sami sie budzilismy co mniejwiecej 2 godzinki, ale czuje sie jak ...kurcze no super.
Kropecka- no i czym w waszym przypadku okazalo sie sinienie wokol ust??
dawna cloe- stwietrdzam kategorycznie, ze lekarze w IRL to jakas patologia!! Dziwne az ze na ta pepowinke nie przepisal mi paracetamolu- bo tu to zloty srodek na wszystko:szok::szok::szok:
Lileczka- juz gdzies doczytalam, ze moze to byc problem z serduszkiem:-(Moze to tez wskazywac na wiele innych schorzen. Jutro poszukam jakiegos pediatry Polskiego i umowie sie czym predzej na spotkanie.
Dzis zauwazylam, ze zniklo mu to sine na troche- dopoki nie zaczal sie prezyc,
bo znow ma problem z kupka:-( Ostatnia zrobil wczoraj o 8. Za to strasznie duzo sobie pierdzi:tak: No co chwilke doslownie.

reklama
Witamy sie z wieczora:) Apina serdeczne gratulacje w koncu sie doczekalas:) A moja mała to taki glodomor a ja mam za malo mleka w cyckach i musi dojadac mieszanka:(

paty ja smaruje 2-3 dni. i tyle. nie ma o odkażać wszystko co miało wysuszone zostac zostało wysuszone

Cloe staram się ale nie wiem na jak długo siły starczy. Wczoraj był lepszy dzień dzś ten gorszy :-(
A moja pani doktor też wypisała mi receptę na wibowit dla dzieci i okazało się ze już go nie sprzedają. Jakby nie mogła cebionu multi przepisać!!:wściekła/y:Ale na szczęście uświadomie ją we wtorek.
Apina gatulacje!!!

Młody zjadał dziś 40 ml mieszanki. W sumie nie dużo ale nie mam pomysłu jak to zwiększyć w tych cyckach by o te 40 było więcej :-(A na kolację zjadł 2 cyce 40 ml mieszanki i... nie uwieżycie - nosiłam go z 20 minut do odbicia i nic połozyłam go na rękachh i odwróciłam głowę jak na niego spojrzałam powtórnie to... był zażygany i żygał. przez 2 godziny usnąć nie mógł. Zjadł teraz 20 ml i śpi - ciekawe jak długo??

Cześć dziewczyny!:-D
Jak Wy to robicie, że macie tak dużo czasu na BB...?:confused::happy2:

Michaś zaczął dzisiaj po kąpieli ślicznie gaworzyć!:rofl::-D:rofl: Ha ha...

apina - GRATULUJĘ !!! :laugh2:
Mysza - co do tych krwiaczków na głowie, to jest tak, jak piszesz... one się wchłoną.:wink: Tak było u mojej koleżanki córki.
Michaś też zasypia przy karmieniu.
Gosia 78 - nie miałam wskazań od lekarza, ale nie mogłam patrzeć jak Michaś płacze z głodu.:no: Nawet położna w szpitalu nic nie wydusiła z moich piersi (straszny ból:baffled:). Szczerze mówiąc, to nie wiem nawet czym jest tz. nawał pokarmu, bo też go nie miałam. Obecnie ściągam pokarm 2-3 razy dziennie. Z rana mam 80ml, po południu ok 40ml. Uważam, że rozsądniej zrobiłam dokarmiając Michasia, niżeli narażać małego na utratę wagi.
Być może mam złe nastawienie...?:confused:
Paulineczka_ - uważam, że dopóki kupki nie są wodniste, to nie należy się tym martwić. A co do sinego koloru wokół ust, to popieram dziewczyny.
Rekinasia - ja też się wstrzymuję z chodzeniem do super- i hipermarketów w Michasiem.:tak: Zbyt duże skupiska ludzi... chorób...
agawa1 - dzięki dobra kobieto!:wink: Jak Miłek po spacerku się czuje:confused: i czy ja dobrze zrozumiałam... dałaś małemu butlę???:confused::confused::confused: Widzę, że mamy ten sam problem...
cloe - :-)
Paty36
- myślę, że do tygodnia, aż wyschnie.:cool2:

Spokojnej nocki!

moj maly ma zatwardzenia chyba. Pewnie to od karmienia go butelka. Mam kolejne pytanie. Jak czesto wasze dzieci robia kupke>?? (te karmione butelka) Pepuszek Michalka juz lepiej- czerwone na okolo zniknelo, ropki nie ma, jest tylko troszke krwi w srodku, ale to chyba normalne, przemywam spirytusem przy kazdej zmiane pieluszki, wiec juz chyba nic nie powinno sie dziac. Jutro musze rano dodzwonic sie do jakiegos pediatry, kurcze tylko zeby byl jakis blisko mnie, bo nie usmiecha mi sie jazda z dzidzia w dluzsza trase. Pozdrawiam i zycze przespanej nocki

Hej. Własnie oglądam zmężem horor głupi jak mało który ale i tak mam pietra:baffled: Mniej się boje jak czytam BB i jednym okiem zerkam na telewizor.Nie wim po co ja wogóle to ogladam chyba jestem masochistka.
Paulineczka moja oliwia robi kupę dwa razy dziennie rano i wieczorem.
Paty nie znam się na kupkach więc pewnie za wiele nie pomogę ale jesli są zbyt wodniste może lepiej jakby na małą rzucił okiem lekarz
Agawa jeśli mały nie traci na wadze a przybiera to pewnie wszystko w porządku może po prostu lubi ssać Zresztą co ja moge radzic ten etpa mam już za sobą:-(
Mysza nie wiem jak znosisz połóg ale biorąc pod uwage emotikony to chyba nie jest źle co? Dzieci same z siebie nie zaglodz sie więc może tyle mu starcza? oliwka zcałe dnie na cycku wisiała a i tak schudła:-(
pokazałaś już zdjęcia Mikołajka?
No i film się skończył Opierniczcie mnie jeśli znów bede chciałą trakie bzdury oglądać idę spać dobranoc

hej dziewczyny, wczoraj też cały dzień w szkole i nie miałam czasu napisać. Zresztą Wiktor robi mi ostatnio takie jazdy że mi się wszystkiego odechciewa. Niby zdaję sobie sprawę że to taki wiek, bunt dwulatka itp ale w praktyce wygląda to nieco inaczej (czyt. gorzej) :( Po powrocie ze szkoły i uśpieniu dzieci chcieliśmy obejrzeć film. Po 30 minutach Wiktor obudził się z taką histerią, że gdy wreszcie po 30 minutach się uspokoił to mi nastrój na film totalnie przeszedł i poszłam spać :/

Myszaa - mój Olek też zasypia podczas jedzenia, wtedy przestaję go karmić zaczynam nosić i trochę się przebudza więc go jeszcze dokarmiam. A te 30 minut to jakieś bzdury. Olek najada się w 5 - 10 minut.

Agawa, Anna_ajra, przykro mi że macie problemy z karmieniem :/

Paulineczka - Wiktor jak się urodził i miał zapalenie płuc to ta infekcja spowodowała, że jego serce biło nie tak jak trzeba. Leżeliśmy 2 tygodnie na oddziale kardiologicznym. Wiktor miał sine wokół ust i lekarze twierdzili że to od zapalenia płuc. Później serce się unormowało, zapalenie przeszło a on przez długi czas jeszcze miał te zasinienia, więc sama nie wiem czy to rzeczywiście było oznaką czegokolwiek. Mi się wydaje że to po prostu oznaczało niedojrzałość układu krwionośnego, zresztą nie przejmowałam się tym zbytnio i samo przeszło. No ale lepiej skonsultuj się z lekarzem bo każdy przypadek jest inny.

przyszlirodzice - ja wiem że może się wydawać w tych pierwszych tygodniach że się ma za mało pokarmu, ale to przy karmieniu piersią z czasem się normuje. Podając butelkę zamiast piersi sprawiasz że nie zwiększy ci się odpowiednio ilość pokarmu a z czasem zacznie zanikać.

reklama
Witam o poranku, świeża i wypoczęta!

Mój cudowny syn obudził się tylko 2 razy a ja czuję się taka wyspana.

Paty - Kuba też robi takie wodniste kupki. Pytałam pediatry, ale ona powiedziała, że niemowlaki karmione piersią mają właśnie takie częste, luźne stolce, najczęściej w kolorze musztardy albo średnio ściętej jajecznicy. Nie ma się czym martwić, dopóki nie są one całkiem płynne - wtedy to może być biegunka.

Paulineczka - kontynuując temat kupki. Pediatra powiedziała, że granica normy dla takich małych dzieci wynosi 7-10 dni. Nawet tak rzadko mogą oddawać stolce. Jeśli w tym czasie zrobi kupkę bez problemów, to w porządku. Jeśli do 10 dni nie zrobi, to trzeba mu podać czopek glicerolowy 1g. Kupka nie powinna być sucha, twarda i ciemna.

Kropecka - no więc ja też czytałam o dwóch szkołach karmienia. Pierwsza mówi, żeby po 10 minutach zabrać dziecku pierś i podać mu drugą, druga mówi, zeby karmić każdą piersią przynajmniej 30 minut. Ja myślę, ze każda matka intuicyjnie wie, kiedy dziecko jest najedzone. Ja pozwalam Kubusiowi jeść z jednej piersi tyle, ile chce (zwykle ciągnie ok. 10-15 minut), a jak się domaga jeszcze to podaję mu drugą. Zabieram mu, jak zamiast ciągnąć tylko "mamle" brodawkę.

dawna cloe - rzeczywiście masochistka z Ciebie:) Mam wrażenie, że nie lubisz się bać, ale jakaś mroczna część Twojej osobowości chce na takie sceny patrzeć, co?;-)

A mnie cholernie boli krocze. W piątek ściągnęli mi szwy, ale ze szwami mniej mnie bolało niż teraz. Ani stać, ani siedzieć. Tylko na boku potrafię leżeć. Obserwuję wkładkę, ale nic nie ropieje. Was też tak boli? To normalne w ogóle?
Może poproszę położną środowiskową, żeby obejrzała, co?

Do góry