reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Wlasnie bylam u polskiej lekarki, bo stwierdzilam ze ona napewno powie wiecej niz moga w szpitalu powiedziec mi irlandczycy :nerd: No i okazalo sie ze to czerwone ponizej pepka to od pieluszki. Pani doktor kazala poprostu przemywac spirytusem, co za chwilke wlasnie zrobie.
Anna_ ajra- o co chodzi z tym pieluszkowaniem podwojnie, bo ja pojecia nie mam
:confused:

reklama
Cześć Wam!!!

Ania _ajraCieszę sie ze po Twojej wizycie u gina wszystko jest ok.Też się cieszę że Miłek w nocy ładnie śpi:-)
Co do oczek to dzieci po narodzinach w 90 % mają niebieskie oczka. Mój MIłek też ma. JA mam zielone więc to pewnie po mnie. bo jak byłam mała to też miałam niebieskie. KAmil ma po tacie - brązowe :-).

alicyawitaj :-)

Paulineczka nie wiem o co chodzi z tymi kikutamie pepowinowymi!!:angry::wściekła/y:Kamil miał śliczny pępek a u Miłka ( bo to chhyba zaraźliwe) po odpadnięciu kikuta widać jakiś taki czerwonawy płyn. Boje się jak cholera. Idziemy jutro do lekarza z tym.

Rekinasiapewnie że 0,5 ml :-) masz rację :-)

Myśmy tez mieli się werandować ale wczoraj byliśmy co prawda autkiem w kancelarii adwokackiej z Miłkiem - jako obserwatorem. No i dzisiaj pojechaliśmy w 4 na budowę :-)Miłek kocha autko - śpi w nim jak suseł mimo że wkładany wrzeszczy w niebogłosy. Ale gdy tylko silnik zapali to się uspokaja - pewnie ma to z ciąży pamięta jak mama kochała jeździć :-)

anna_ajra, tak jak pisała agawa, ten kolor oczu który mają asze dzieci to jeszcze nie jest ten ostateczny, bo właściwie wszystkie noworodki rodzą się z takim kolorem. Dopiero za kilka miesięcy okaże się jaki ma naprawdę. Mój Wiktor ma błękitne oczy po Maćku.

co do pieluchowania to ja nie pielu****ę podwójnie. Wiktora też nie pieluchowałam i było OK.

Witam dziewczyny Wczoraj byliśmy u lekarza Oliwia waży juz 4300 super:-) Ulzyło mi gdyby jeszcze teraz nie przybrała, załamałabym się na bank.
anna ajra ja równiez nie pielu****ę przyczyna prozaiczna Nie potrafię dobrze załozyć tych pieluszek tak by maluszek mógł fikac swobodnie dwiema nóżkami nie jedna:zawstydzona/y: Za to kłade na brzuszek tak często jak to możliwe jak narazieproblemu z bioderkami nie ma
My z Oliwka już chodzimy na długie spacerki Oczywiście pod warunkiem gdy świeci słoneczko Szkoda byłoby marnować tak pieknej pogody.:tak:;-)
Powiedzcie mi dziewczyny jak wygląda u was sprawa hcin. :confused:a może juz chrzsiłyście dzidzie:confused:Ja czekam na fajnieszy miesiąc może kwiecien:confused: No i jeszcze nawet nie wiem kogo dć na chrzesnych:baffled:Poza tym ze względu na brak ślubu kościelnego moge mie tym razem problem z ochrzczeniem Oliwii:baffled:

Anna ajra - ja na wizytę do ginekologa wybieram się w poniedziałek, mam nadzieję, że mnie przyjmie bo tym razem idę państwowo...co do oczu to Jaś ma niebieskie i raczej takie mu zostaną bo zarówna ja jak i M takie mamy. Pieluszkuję podwójnie chociaż przy Piotrusiu nie pieluszkowałam. Teraz mam wbite w książeczkę takie zalecenie więc jestem grzeczna;-)

Cloe - my chrzcimy Jasia 2 tyg po świętach. To będzie już kwiecień:-). Na święta jedziemy do rodziców a potem będe tam z synkami przez 3 tyg więc w międzyczasie zrobimy chrzciny. Ojca chrzestnego mamy natomiast mam problem z matką chrzestną...

Agawa - zaraz po odpadnięciu kikuta może jeszcze przez kilka dni coś się sączyć ale faktycznie lepiej to skonsultować z lekarzem

witam serdecznie:)
ja z Gabrysią ide w poniedziałek do pediatry, pewnie dostane od razu skierowanie na usg bioderek, póki co zakładam tylko jedną pieluszkę , nie miałam żadnych zaleceń wcześniej co do szerokiego pieluszkowania, no i teraz też juz lekarz przepisze na pewno witaminki, a powiedzcie mi kobietki jakich firm witaminki stosujecie? bo kiedys to nie było wielkiego wyboru a teraz tych firm sie namnożyło jak grzybków po deszczu, macie jakieś polecone przez lekarzy czy tez np. inne mamy wam cos poleciły?
Mojej Gabrysi juz w poniedziałek odpadł pępuszek ale nadal przemywam spirytusem i wietrzę ,do pełnego zagojenia:tak:
a co do chrzcin to ja tez mysle ze w kwietniu lub w maju, w swieta było by fajnie bo za jednym szykowaniem ale to juz tak mało czasu, a nic jeszcze nie załatwialiśmy no i w ogóle to jeszcze zobaczymy jak pójdzie nam załatwianie formalności w kosciele, bo nie jesteśmy w związku małżeńskim a do tego oboje po rozwodach, moga byc problemy :( no cóz pożyjemy zobaczymy

Witams ie z ranka mała spi. Dzis znow przyzwyczajalam ja do swiezego powietrza jutro wybieramy sie na pierwszy spacerek jak bedzie pogoda:)

Mam do was pytanie doswiadczone mamuski:)
moja mala po kazdym karmienu czy to butla czy to cyckiem ma czkawke:szok: niby nie lapie powietrza jak je ale za kazdym razem jej sie czka:-( daje jej wtedy kilka kroplel cieplej wody ze strzykawki i pionizuje i przechodzi ale nie mozna temu jakos zaradzic? Bo szkoda mi jej jak sie tak biedna meczy:(

A jak u was z waga?
bo ja sie waze codziennie rano po toalecie i co dzien kilo mniej czy to normalne??

Juz zjechalam od 95 przed porodem do 82 zostalo mi jeszcze 8 kilo do powrotu wagu sprzed ciazya le oczywiscie musze zgubic wiecej tluszczyku;p

NO cześć

Byliśmy dziś w przychodni i zważyliśmy się :-) Tzn Miłek był ważony na tamtejszej wadze miał 4300 ale w ubranku. Tak czy siak odzyskał wage urodzeniową. Przybrał minimalnie ale w normie. I całe szczęście, a problemem może być jego ciągłe ulewanie, dlatego we wtorek idziemy do lekarza. NAjwyżej przepisze bebilon AR ma właściwości antyrefluksowe. Kurcze a mi się wydaje zę mam coraz mniej pokarmu :-( i nic nie pomaga. Chyba się załamie. Dlaczego to tak jest?? Jedne mają za dużo inne za mało pokarmu?? Jest to nie fer!! Moim marzeniem jest karmić piersią a tu zamiast coraz więcej jest pokarmu coraz mniej:-( Buuuuuuuuuuuu.
I przystawiam co chwile albo inaczej mały co chwilkę je. i Nawet odciągam po karmieniu ale to nic nie dje. chhyba nie nadaję się do karmienia :-:)no::frown::sad::unsure::hmm:
Kurcze dziewczyny wy na wizyty patronażowe same chhodzicie do pediatry?? To on do was nie przychodzi??? Do nas przychhodzi położna 2 razy i pediatra.

reklama
Do góry