reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

chyba mi się zaczyna zapalenie piersi :szok:, zauważyłam rano obok brodawki taką czerwoną plamę, jakbym się gorącą wodą oblała i mam 37st, jestem przerażona, co robić??????

reklama
No właśnie to jest chyba nakwiększy problem w polskiej służbie zdrowia- nawet taka pielęgniarka myśli sobie, że jest kimś szczególnym. Nie rozumiem takiego podejścia, bo skoro któraś szła juz na taką pielęgniarkę to chyba z przekonania, z chęci niesienia pomocy, a teraz co?? zbrzydło jej czy jak?? Okropieństwo poprostu!

Kropecko ja bym te pielegniary chyba gołymi rękami udusiła, ale tak jak piszesz, jak dziecko jest w ich rękach to co zrobić...
Rekinasia a próbowałaś okładać piersi zimnymi liściami z kapusty? I chyba jeszcze dobrze by było rozmasowac to czerwone miejsce, żeby tam pokarm nie zastawał.
A ja dzis po wizycie u gin - rozwarcir na 2cm, szyjka miekka, ale długa - pani doktor prorokuje jeszcze tydzien - no zobaczymy, ja liczyłam na pełnie , ale chyba nic z tego.

rekinasia, idz pod prysznic, rozmasuj pod ciepla woda tp miejsce, odciagnij z niej mleko, czesto dziecko przystawiaj do niej. mnie dzisiaj tez boli i juz 38,2 temperatura mi podskoczyla. no ale nie mam jak isc pod prysznic :/

No ciacho prawie sie upieklo;]
Obiadek gotowy:) zaraz bedzie mozna szamac:)

A moj brzuch sie tak obnizyl ze nie moge sobie juz poradzic z podtarciem po siusianiu:p kurcze z godziny na godzine ona jest coraz nizej moze w koncu znalazla wyjscie;p

Cześć dziewczyny!:-D
Była u nas w końcu pani doktor... już myślałam, że się nie doczekamy, ale jest wszystko ok. Dostaliśmy receptę na witaminy i niczego nam nie brakuje - jesteśmy zdrowi.:happy2:

Dziś odwiedzin ciąg dalszy...

Paulineczka_ - jak ucho?:confused: Co do obrączki, to zamierzam ją nosić, ale muszę jeszcze poczekać. Co do butelki i mleka, to może powinnaś się zapytać w szpitalu, ale pewnie będą kazali Tobie przystawiać dziecko do piersi i niechętnie będą dawać butle.
Mysza - mam nadzieję, że nie będę musiała poszerzać obrączki.:-p
kropecka - chyba musisz być dobrze zorganizowana... chciałabym mieć tyle czasu.;-) Brak słów, co do służby zdrowia...:no:
przyszlirodzice - ja też nie miałam pokarmu, a teraz mam, ale mało.:-( Pije herbatki i pomogło. Pokarm pojawił się tak konkretniej na 4dzień.
Rekinasia - też tak miałam i okłady z liści kapusty pomogły. Pamiętaj by liście schłodzić i potłuc tłuczniem. Wykremuj pierś i przyłóż liście, przykryj folią i załóż stanik. Po dobrej godzinie powinno przejść. No i prysznic, o którym kropecka pisze.:tak:
Gosia 78 - fajnie, że piszesz o tym krwawieniu (i ja się uspokoiłam).;-) Niestety nic nie wiem o tej wkładce... hmm...:dry: zobaczymy, co mój lekarz mi zaproponuje?:confused:
Ania31 - jak chłopcy zareagowali na Bartusia?:confused:
gunia - :-)

Pozdrawiam Was wszystkie!

Anna ajra- dlugo musialas czekac na ta doktor:dry: ALe grunt, ze wszystko jest ok- o jakich witaminkach mowa?? Juz sie dowiedzialam, ze maja tutaj jednorazowe szklane butelki w razie co. Jesli dostalas pokarm dopiero 4 dnia to co dzidzius jadl?? AHa uch mi sie chyba troche odetkalo
Przyszli rodzice- ja mam cala ciaze brzuch nisko, z podtarciem sie mam nieduzy problem juz chyba z 2 miesiace:-p:tak: Ostatnio rowniez zrobil sie taki jak pileczka, az smieszny:-p
Dziewczyny a jesli nie ma sie pokarmu to moze trzeba pic cos na wywolanie czy cos:dry::confused: Bo ja wczoraj wieczorem sobie tak pomyslalam, ze moze mleko powinnam zaczac pic litrami- na co moj M. stwierdzil, ze krowy mleka nie pija a daja:-):-):-):-D:-D:-D

Paulineczka_ - z tym mlekiem to mi sie kojarzy ta zagadka - kiedy każe się człowiekowi myśle o białym, białym i białym a potem się pyta co krowa pije:-D

w suemi paulineczka - dzidzia - zawsze rodzi się dodatkiem na poczet poczekanie aż ty będziesz miała pokarm - teoria ze szkoły rodzenia :-) stąd ychodząc ze szpitala dzieci często są lżejsze niż jak się urodziły :-) U mnie dokarmiają - jeśli dziecko mocno i głośno płacze a u mamy się jeszcze dużo pokarmu nie pojawiło :-)

Ania_ajra - ja tez mam nadzieje ze mi zejdzie ten tłuszczyk :-) lubię swoje pierścionki :-D cho noszę tylko 2:-) obrączkę i zaręczynowy:-)

Ale się nam forum rozchulało - akurat hjak poszłam kończy sprzątanie łazienki:-D

Pozdrawiam :-D

reklama
Mysza-:-) no faktycznie:-p Juz nie przesadzaj z tym sprzataniem, bo co M. bedzie robil jak Ciebie nie bedzie??:-p
Dalej nic nie slychac o Magdalenie27:confused: Czy moze cos pominelam??
Forum faktycznie dzis sie rozruszalo jak za dawnych czasow:-)

Do góry