reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

no ja też po olejku dostałam silnych skurczów, odwodniłam się, myślałam że umrę, a potem nie mogłam siedzieć tak mnie wszystko bolało. rodzić niestety nie zaczęłam a tylko się martwiłam o zdrowie dziecka. podobno ten olejek może podrażnić oprócz jelit matki również jelita dziecka które może wydalić smółkę do wód płodowych i je zakazić. ja osobiście naprawdę nie polecam, mimo że znam kilka dziewczyn które urodziły po tym. ale to tak samo jak z masażem szyjki. jeśli ma się urodzić to mały bodziec do tego wystarczy (w moim przypadku masaż szyjki) a jak organizm nie gotowy do porodu to nic nie pomoże, nawet podawanie oksytocyny.

reklama
Mi jeszcze brakuje determinacji do olejku, tym bardziej, jeśli to może dziecku zaszkodzić to nie:no:
Kropecka i Wiktor jakiś antybiotyk bierze?
Ulenka 5 kg to nieźle! Co nie znaczy, ze tyle rzeczywiście musi być. Ale jakby tak, to chyba faktycznie lekarze się decydują na cesarkę? Czy pacjentka decyduje?
Ania ajra a jak Ty sie dziś czujesz słoneczko?:-)
I ciekawa jestem bardzo co u Cloe i jej córeczki:)

Najka tak dostał Augumentin i kilka innych leków w tym jakiś uspokajający na noc, mam nadzieję że będzie spokojny w nocy.

właśnie dziewczyny, gdzie jesteście?

Hej,

ja siedzę sobie sama w domu i schizuję. Mąż sam sobie pojechał na zakupy. Nie wziął mnie, bo ja mam siedzieć, bo podobno zaraz urodzę. Tylko, że ... nie rodzę niestety. Ani zaraz, ani za chwilę, ani w ogóle... Jestem zła i zniecierpliwiona i jeszcze mam tyle do tego terminu.

Najka - też boję się tego olejku i o zdrowie Małej. Może i jestem desperatka, ale nie wariatka. Nie zaryzykuję.

Narazie próbuję metodę 3xS. W moim przypadku 2xS- czyli Spacer i Schody. Sama sobie łażę po osiedlu i conajmniej dwa razy dziennie na 4 pięterko szybkim krokiem. Jestem tak obolała, że Sex chyba odpada. Nawet myśleć mi się o nim nie chce.
Zamiast tego wymyśliłam sobie kąpiel w gorącej wodzie. Poparzyłam się, poddusiłam, a i tak nic się nie zaczyna. Ogólnie nie polecam.

Dobrze, że nie jestem sama w tym oczekiwaniu, a tak już tęsknię do Niej i tak się denerwuję.

Pozdrawiam.

Hej
I ja się witam :-) ale w sumie już mi lepiej - więc mi się znów nie spieszy
Kropecka - dobrze że cos kobieta usłyszała - bo by znów malcowi nic nie dała i nie wiadomo czym by się to skończyło :-( A choróbsko wam nie jest potrzebne...

Ika_s - Spokojnie mówię Ci dostanę od ciebie smsa za jakąś chwilę i napiszesz że masz już Manię obok :-) ona czeka na jutrzejszą wizytę bo się za lekarzem stęskniła...

Ja się na olej rycynowy nie zdecyduje - daje młodemu sznasę :-) niech mamę poraz drugo zaskoczy :-D

Spacery już mi się odechciały - wszystko mnie boli...

A dziś doszedł ból głowy... mam nadzieje że do jutra przejdzie...

ladna.ex.panna - w sumie najgorsze jest nastawić się na jakiś termin - mi łatwiej - mi lekarka powiedziała że urodzę w terminie czyli 27 :-) więc jakoś nie zaczęłam nastawiać się na nic wcześniejszego...

Dziś Sany nie zauważyłam :-)

Mamusie rozdwojone pewnie zabiegane z maluchami temu znikly :-)

Pozdrawiam:-)

Sana pewnie już tuli swojego Dzidziusia. Albo już jest w połowie tej drogi. Cóż, pozostaje czekać i zazdrościć troszeczkę.
A tak lubię czytać o tych naszych Dzidziusiach, że aż szkoda, że nie wszystkie Młode Mamcie mają czas, żeby nam trochę popisać o tych swoich Cudach.
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

No popatrzcie sie jakie to mądre się zrobiło i wie kiedy przybywam :-) :-):-DJeszcze troszkę i Mysz będziesz znała mój cały grafik :-p

Cóż mogę napisać Wszystkim nierozdwojonym na pocieszenie hmmmmm chhyba to : JA TEŻ JUŻ CHCE URODZIĆ I NIC.:no::wściekła/y::angry::crazy:
NO ale cóż, takie życie. Jutro o 15 mam gina tzn 15:30 ale już idę przed 15 bo u niego kto pierwszy ten lepszy czyli zazwyczaj ja :-). JAk mnie nie będzie chciał zbadać to mu sama wleze na fotel i powiem : Taki sobie pan zawód wybrał ?? To niech pan teraz cierpi i bada i ogląda. Nie ma że już mogę rodzić. Chce wiedzieć czy długo jeszcze !!!!!!
A dziś mnie cyce bolą jak cholera. :no:i brzuchh ale ty:no:m to się już nie przejmuję - boli od miesiąca i nic!!!!

Co do olejku - potwierdzam to co mówi kropecka - jak organizm nie przygotowany do porodu to na nic sie nie zda. U mnie z Miśkiem pomógł. Co prawda miałam oxy ale po jej podaniu poród trwał 1,5 godziny. JA nie odczułam niczego strasznego po wypiciu tzn. czyściło mnie i tyle potem dopiero zaczęły się skurcze ale już bez wizyt w wc no i nic mnie nie bolało. Wszystko zależy od organizmu. MI o olejku lekarz mówił. Tak ze nie wiem jak to jest z działaniem na dzidziusia. Ale wydaje mi się że tak czy siak może wydalić smułkę do wód. Jak ja rodziłam była kobieta która rodziła w terminie i miała zielone wody potem dziecko było na antybiotykach, naświetlane i wogóle. JA osobiście nie spotkałam się z takim przypadkiem niebezpiecznym dla dziecka. I na marcówkach' 06 było dość trochę mam które wyprubowały to i urodziły szybciutko. Ale ja się chyba nie zdecyduję teraz - tylko ze względu na smak. Zapamiętam go do końca życia. :szok:okropność!!!!

reklama
Do góry