reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

HA wiedziałam, ze kropecka ma proród tuz tuz;-)
pamietacie jak pisała ze ma śluz zabarwiony krwią jakies 2 dni temu, wg mojego gina po czyms takim poród miałby nastapic w ciagu 48 h i jest:tak:
oby jego przewidywania co do mnie były równie trafione:tak: :-)

reklama
Ale wiezli juz kropecke na porodówke, wiec wiadomo:-D:-)
Marcelinka to chyba faktycznie od PATY36 - poza tym nie odzywała sie ostatnio:tak::confused::-D

widze ze znow mamy kolejengo maluszka ciekawe jak tam kropecka.
Mnie dopadl starszny bol bioder i miednicy normalnie mam wrazenie ze zaarz sie rozsypie tesciowa mowi ze chyab zaczynam sie rozwierac ale bolis ttrasznie ze siedziec nie moge nawet:(

No proszę, mamy kolejnego lutowego Maluszka!
A mnie brzucho dziś twardnieje jakby bardziej, coś tam ewidentnie się dzieje. Ostatnie dzień antybiotyku, może więc mała wyczuła sytuację i za 2 dni zrobi niespodziankę, rodząc się w terminie.

anna_ajra - no ja właśnie kończę leczenie, wczoraj pani doktor powiedziała mi, że mam nadwrażliwość płuc i podobnie jak w zeszłym roku, może mnie kaszel męczyć jeszcze długo. Mam nadzieję, ze sobie radzicie - czekamy na fotki! (zwłaszcza dla tych nieautoryzowanych Lutóweczek, co nie mają dostępu do tajnych wątków...)

No to Kropecka bedzie chyba nastepna. Trzymam kciuki aby wszystko z Olkiem bylo ok.
Mysza
- rowniez "zawinelam" mojemu dzidziusiowi termometr- wlasnie sie zatrzymal na granicy 37 stopni, jesli bedzie 37,2 to biore paracetamol.
Przyszlirodzice- rowniez mam straszne bole bioder, a lewe to juz mi na rwe kulszowa zakrawa:szok: W nocy spie ok. 1 godzine i musze wstac polazic chwilke bo bol jest tak dokuczliwy, ze koniec:errr::growl:Jakby w nocy cie zlapalo sprobuj z poduszka miedzy nogami spac- mi to pomagalo dopoki nie zaczela sie rwa.
Pani w szpitalu kazala mi zaznaczac czy dziecko sie rusza- 10 razy- jesli nie to mam dzwonic do szpitala. Sek w tym ze groszek rusza mi sie ze 100 razy i do tego tak mocno ze nie wiem co sie dzieje czasem. Od 2 dni nie wiem czy on mi sie wciska juz w kanal, czy co ale az podskakuje ( tak mnie kluje na dole, albo szczypie- niewiem jak to okreslic, ale to prawie na samym dole) I tu wlasnie chce sie was zapytac czy tez tak macie- czy to wciskanie sie w kanal, czy moze jakies skurcze, bo juz zglupialam:confused::baffled:

Ania_ajra fajnie, że jesteś z powrotem :-D
Kropecka trzymam kciuki za ciebie i Olka!
Ładna.ex.panna ja też to ćwiczenie robię, jak mnie nachodzą wątpliwości :happy2:

Przyszlirodzice na zmianę lekarza trochę późno, ale może warto wysupłać te parę groszy i tylko raz pójść prywatnie do jakiegoś bardzo dobrego gina, żeby się upewnić, że dziadzio dobrze przez trąbkę rozeznał sytuację???? :nerd:
zaczęły mnie brodawki boleć :sorry2:pewnie ciąg dalszy rozwierania - I hope so

obmyślam scenariusze, co będę robić jak mi się w nocy skurcze zaczną - jestem spakowana, wszystko gotowe, nawet jak się za ubieranie łóżeczka złapię, ile mi zajmie? pół godziny?? to może być najdłuższa noc mojego życia :szok: wątpie, żebym na czytaniu się skupiła, więc:
pomysł nr 1 to kupić kilka filmów sensacyjnych na dvd
pomysł nr 2 to rozpakować walizkę i znowu się pakować :-p
dziewczyny, jakie wy macie pomysły na taką ewentualność????

od razu zaznaczam, że robienie m kanapek do pracy i prasowanie mu koszul, jak to sugerowały położne w szkole, odpada w moim przypadku :-D :happy2:

reklama
Ika s moje wędrówki po schodach też niewiele daja Tzn ja padam na twarz ( żeby nie powiedzieć gorzej) a dzidzia nawet nie chce skurczów nieregularnych wywołać :dry:
Mysza moje treż spokojne mój M zaczyna panikować czy aby czekanie do 10.02 nie będzie za późno Tłumacze chłopinie ze skoro KTG wychodzi idealne a jutro idziemy do gina więc też dowiem sie co i jak przede wszyskim jak sie "trzymam" skoro jednak dzidziusiowi nidc nie jest to nie ma co siac paniki ale przy jego nastawienu i mnie zaczynaj przypominac się historie które kiedyś sie zasłyszało a teraz odnosze do siebie:baffled::dry:
Czy juz potwiedziła sie mam MARCELINKI? i mnie sie wydaje że to Paty :tak:
Rekinasia uwierz mi jak już sie zacznie będziesz przede wszystkim wsłuchana w rytm własnego ciała Mnie przynajmniej nie było w głowie filmów oglądac a juz na pewno torbę rozpakowywać:tak:

Do góry