reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

MAGDALENA:
wzięłam ten z 2008 tylko kolor fuego (ten czerwony),
kurcze Ty u innego sprzedawcy wzięłaś,
widzę, że ma mniej negatywów
mam nadzieję, że obaj się sprawdzą :-(

reklama
pospałam dzisiaj do 10, ale wczoraj się o 2 położyłam
Magdalena według twojego kalkulatorka mam termin na 6 lutego, czyli jutro :-D poczekamy, zobaczymy, tutaj pogoda super, słoneczko świeci, zaraz biorę pieska na spacer, skoro to ma powiększyć rozwarcie :-)

co do wód, pytałam wczoraj moją gin, powiedziała, że jak już zaczną się sączyć, to nie przestają, więc jak przestaną, to znaczy, że to nie wody :-) kazała założyć podpaskę i patrzeć na kolor i ilość, jak czyste, to można 6 godzin czekać na skurcze i potem jechać do szpitala, jak nie ma akcji skurczowej. Faktycznie, czasem się sączą, ale podobno głównie w pozycji stojącej (bo główka zatyka jak korek), jak się leży, łatwiej stwierdzić. Położna na szkole pokazywała taki test: połóż się na plecach ze zgiętymi nogai i zrób kilka ruchów sięgając rękami do kolan (takie jak przy brzuszkach). Jak za każdym takim 'wahnięciem' do przodu się trochę wylewa, to wody.

rekinasia przypuszczam, ze teraz po twojej radzie kazda dziewczyna wykonuje zalecone ćwiczenia sprawdzające:-)
kropecka no to powodzenia! oby to był juz koniec twoich meczarni :tak:

Cześć dziewczyny!:-D
Postaram się nadrobić zaległości... będzie ciężko... ostatni mój post jest na str. 419 więc biorę się do czytania.

A tak z nowinek, to Michałek jest już oficjalnie obywatelem (zarejestrowany w urzędzie) i jutro przychodzi do nas położna środowiskowa, czyli jesteśmy już zapisani w przychodni. Mąż wczoraj wszystko załatwił. Ma urlop do końca tego tygodnia.

Hej
Ania_ajra - super że już masz chwilę by do nas zajrzeć:-D

U mnie w środę - post ścisły:-D znając mój żołądek i jego ostatnie szaleństwa na dobre mu to wyjdzie:-D

Ania_ajra - po twoim suwaczku można się domyślić że z tych na plusie to za dużo Ci nie zostało:-)

A jak Ci wychodzi karmienie??:-)

Witam sie nareszcie.
Annia, Gosi i Patrycji bardzo gratuluje i zazdroszcze. Ja tez juz bym chciala miec mojego groszka przy mnie, z dnia na dzien mam coraz wiecej obaw czy bedzie ok, czy zdrowy..........itd.
Czuje sie minimalnie lepiej. Wczoraj mialam 37.5 goraczki wiec wzielam paracetamol.Tak mi zbil temperature,ze w nocy mialam 36.3 :baffled::baffled::baffled:Wstawalam "tylko" 4 razy wiec nie bylo tak zle, ale to moze dlatego ze ostatnie 2 noce nieprzesane.
Bylam juz na wizycie w szpitalu. Wszystkie badania ok, tzn. glukoza w normie, przeciwciala mi sie nie wytworzyly (mam grupe krwi - ), mocz ok. Pani obmacala
mnie, stwierdzila ze jest nadal glowka w dol. Posluchala serduszka- perfect (wg niej) no i najwazniejsze. Wg ostatniego badania usg obwod brzuszka dzidzi wskazywal ze jest on duzy i pani powiedziala, ze przy nastepnej wizycie tj. 19.02 zrobia mi usg jesli okaze sie, ze rosnie on nadal to zakoncze ciaze w 40 tyg,- albo i 39- ale tylko jesli rosl nadal od ostatniego badania.:confused: Powiedziala tez, ze jesli bede miec jakies bole, takie jakies nietypowe sytuacje to mam zadzwonic do nich, albo przyjechac:baffled::baffled::baffled:ale co to jest nietypowa sytuacja??? a to ze wzgledu na moja grupe krwi niby:confused::shocked2:Aha no i jesliby odeszly mi wody to mam nie czekac na skurcze tylko do nich przyjezdzac:shocked2:

Kropecka trzymam kciuki by wszystko skończyło się dobrze Skoro KTG wykazało pewne Anomalie to lepiej że wysyłają do szpitala a Wiktor da radę , zobaczysz:tak:
Paulineczka czyli miałaś pełne badania :tak: dobrze że wszystko wychodzi ok.
Aggy i jak sączy się czy juz przestało:confused: Zastanawiam się bo ja też ostatnio miewam mokra bieliznę ( no może wilgotną to bardziej adekwatne) i zastanawiam się czy coś się nie sączy baaardzo wolniutko czy po prostu zwiekszone upławy daja taki efekt:confused:
anna ajra witaj z powrotem Czyli twój synek to juz obywatel pełną parą:tak::-)
Mnie dziś naszło upiekłam ciasto już ugotowałam obiad pralka zrobiła pranie:cool2: ...i nie wiem co tu dalej robić:confused: gdyby nie to że stanie przy kuchni odbiło się na moich nogach ( czuje że zmęczone) szkoda tylko że brzuchol jakoś nie zareagował:dry:,chetnie wybrałabym się na spacer

Kropecka nie martw sie bedzie wszytko dobrze my tu wszystkie 3mamy za ciebie kciuki:*

Ja juz po zaliczeniu jutro wyniki ciekawe jak poszlo sciaganie:p mam nadzieje za na to 3 wystarczy.
Dzis mam ochote cos porobic tylko sam anie iwem za co by sie tu zabrac najchetniej polazla bym gdzies na spacerek tylko nie mam z kim:(

A mi podoba sie wozek babyActiv beaker z serii rainbow w sklepie jest ostani:( ciekawe czy do tego czasu jak urodze jeszcze bedzie znajac moje szczescie pewnie nie:( A dziadek stwierdzil ze nie bedzie wczesneij wnusi kupowal tuylko dopiero jak sie urodzi:( A co do zamowienia przez internet to ja sie sama boje zamowic a jeszcze jak on miala by zamowic to nigdy w zyciu. A u nas w Gorzowie sa tylko 3 sklepy z rzeczami dla dzidziusiow z czego tylko w 2 sa jakotakie wozki :dry:

reklama
Do góry