reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej
Witam z rana - ja miałam dość ciekawą noc:-) nie obylo się bez gorączki - mam nadzieje że maluchowi nic nie zaszkodziło - 38 ale grzecznie nie szła do góry... M kupił Apap - ale żadno z nas na własną odpowiedzialność nie chciało brać... więc w sumie dziś rano mały rozleniwiony... Ale gorączki brak :-) właśnie piję wodę :-D

A najlepsze że gwizdnęłam swojemu dziecku termometr:-D bo taki fajny i szybko temperaturę podaję:-D

Pozdrawiam w 2packu

reklama
Helol z ranka.
Własnie szykuje sie na zaliczenie 3 majcie kciuki bo ja nic nie umiem i nadal zyje jakas zludna nadzieja wczoraj mialam jakis taki leniwy dzien, ze za nic sie eni moglam zabrac.
A co do mojego gin to facet juz dobrze po 70. Moja mama chodzila do niego jak byla ze mna w ciazy to bylo 22 lata temu i wiem ze jzu wtedy troche przyjmowal. Ogolnie to dziadek po lekkim wylewie:p Ktory kuleje na jedna noge:) NIe zapomne jak mnie pierwszy raz badal to musial sie trzymac mojej nogi jak lezalam na samolocie:tak::tak: Juz do konca ciazy chyba znim wytrzymam potem zapisze sie do innego bo teraz nie wiem czy to ma sens.
Myszaa a ty do lozeczka i odsypiaj nie przespana noc bidulko :-(

Hej dziewczyny
przyszlirodzice kciuki zaciśnięte:tak:Twój gin to rzeczywiście wiekowy:blink: szok ze jeszcze chce mu się pracować w tym wieku i po wylewie:blink: Ale muszę przyznac że to już któryś lekarz z kolei który w zaawansowanej ciąży nie bada palpacyjnie nie wiem czy to jakaś stara szkoła badań czy jak . Ja w środę idę do gin i liczę ż jednak zajrzy che dowiedzieć się czy przynajmniej rozwarcie już poszło ( licze ze tak)
Mysza to ty lepiej odeśpij nocke szkoda dnia a jak dzidzia nbędzie to jeszze nieraz nie dośpisz więc korzystaj poki możesz spać do woli.;-)
A co do termometru jak tylko kupiliśmy taki elektroniczny z mysla o dzieciach, ja i mój M bawiliśmy się nim przez pierwszy dzien jak dzieci nowa zabawką:-D:sorry2: No co trzebabyło wyprobowac wszystkie opcje działania jeszcze okazałoby się że coś nie działą i co wtedy:cool2::sorry2:

Cloe - wiem wiem - ale w sumie nie chce mi się spać:-D jak już czuje się dobrze to tak zawsze jest :-D co do termometru - to ja zawsze miałam rtęciowe... i ich się tak fajnie nie używa:-D

przyszlirodzice - vel Ania - ciekawego masz lekarza:-D ale może on z takim stażem - to wiesz rzuci okiem na pacjentkę i już wszystko wie:-)

Pozdrawiam

witam sie i ja z rana, wczesniej niz zazwyczaj;-)
w nocy miałam straszną biegunke:baffled::szok: normalnie pierwszy raz w życiu przeżyłam cos takiego... godzina miedzy 24 a 1 wyjęta z życiorysu, nogi mi napuchły od tego siedzenia:zawstydzona/y:, swoją drogą dziwne ze tak szybko:confused:, ale nie bolało mnie nic...rano powtórka z rozrywki, ale z mniejszą siłą:no:
miałam pewne plany na dzisiejszy dzień ale gdy nie wiadomo kiedy mnie dopadnie chyba wychodzenie nie jest dobrym pomysłem:dry::confused:
rzuciłam sie rano do netu sprawdzic informacje ktorą kiedys czytałam, ze biegunka moze byc jednym z objawów porodu i faktycznie, jesli wykluczy sie jedzenie, a ja wykluczam zebym zjadła cos tak niedobrego:-(, to może to byc objaw zbliżającego sie porodu w ciągu najblizszych 3 dni...:confused:
ale bym miała ubaw gdyby faktycznie moje stawiennictwo na czwartkowym ktg okazało sie właściwą datą:happy2::sorry2:

Witam Was wszystkie.

PRZYSZLI RODZICE:
trochę śmiesznie z tym ginem, tylko on na NFZ u Was przyjmuje? Teraz to pewnie nie ma sensu zmieniać,a le następnym razem idź do innego :happy2:

MYYSZAA:
zdrowiej już !!!!!!!!!!!!!! ileż to można chorować, Dzidzia czeka aż wyzdrowiejesz, żeby mogła się spokojnie urodzić :-)

Muszę Wam się Dziewczyny przyznać, że o wiele gorzej odlicza się dni "po terminie" niż "do terminu".
Czuję się taka oszukana- że swoje już w ciąży odchodziłam,.a jak za karę mam chodzić dalej.... :-:)-:)-:)-:)-:)-( a tu jeszcze tekst gina, że szyjka macicy w ogóle nie jest przygotowana na poród.

Wczoraj w ramach zaleczenia mojego gigantycznego doła, mąż mnie zabrał na "LEJDIS" do kina i naprawdę się uśmiałam :-D:-D:-)
Bałam się, że będzie lipa, jak "Testostron", ale to zupełnie inny film.
Musicie obejrzeć :-D
pozdrawiam

Hej
Kwiatuszek - rozumiem co chcesz napisać, my się pytaliśmy na szkole rodzenia - skąd takie dziwne rozbierzności pomiędzy terminem a faktycznym urodzeniem... kobieta stwierdziła że przez złe wyliczenie - plus nie wszyscy lekarze z USG potrafią odpowiednio wyliczyć termin :-) Moja kumpela urodziła dużo po terminie:-( u nas na styczniówkach jeszcze nie wszystkie urodziły...

Cześć Wam
JA jak zwykle nie wyspana, może uda mi się po południu jak Misiek pójdzie spać. MImo że wcześnie wstaję i tak usypiam około 3ciej w nocy - kszmar.!!!!Do czego ten mój organizm się przyzwyczaja??:wściekła/y:
Myszsłońce kuruj się co byś z gorączką nie rodziła

Przyszlirodzice ja bym się do tak wiekowego lekarza bała iść. Jeden taki mi poród odbierał przy MIśku - nie dziękuje. Zszywł mnie chyba 2 dni. okropność!!!

;-)Heh hej:-) a ja dzisiaj się super wyspałam i energia mnie rozpiera:-D. Zaraz zjem śniadanko, posprzątam, zrobię obiadek i będę leżec brzuszkiem do góry. Chociaż.... moja gin. powiedziała że jak się pojawia już jakieś rozwarcie to nie warto leżec, lepiej byc "aktywnym" bo wtedy szybciej postępuje. Tylko szkoda że u mnie nie ma dzisiaj pogody na spacerek.
Przyszli rodzice może warto pokazac to swojemu lekarzowi Badania profilaktyczne w ramach �wiadcze� obowi�zkowych - ZOW NFZ
A co do tego lekarza to mnie by tam siłą nikt nie zaciągnął, on wogóle widzi coś??;-);-);-)
Dziewczyny to kalkulatory wyszukane na BB
wuznaczanie terminu porodu
angielski kalkulator
kolejny kalkulator
Wedlug mnie najlepszy kalkulator ,ktory bardzo prawdopodobnie oblicza termin porodu

reklama
Witajcie!
Noc u mnie średnia, trochę za dużo wstawnia do łazienki, ale to już norma:dry:. A brzuszek mam ciągle tak wysoko, że przy lekkim pochyleniu kłucie i gniecenie czuję, chyba nóżek córeczki? Ciekawe, czy opadnie ten brzuch kiedyś:confused:
Co do terminu to ja mam przeczucie, że ten mój z usg jest bliższy prawdzie, bo od początku podobnie wychodzi.
Kwiatuszku wyobrażam sobie, ze po terminie musi być juz ciężko:(, a kiedy masz na jakąś kontrolę sie zgłosić? Kurcze, w kinie to już bym chyba nie wysiedziała, chociaż żałuję.
Ładna.ex.panna no to zobaczymy, czy ta biegunka coś zwiastuje:-)
Dobrego dnia WSzystkim!

Do góry