reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Magdaleno pochwal sie tym sposobem na wymacanie rozwarcia:p moze i ja ocenie:p Bo wierzcie lub nie moj gin mnie wogole nie bada przy wizycie tylko przylozy mi ta rabeczke do brzucha i tyle badania:(:wściekła/y:

Do mnie dziś też przyszloz awaidomienie, ze 30,03 konczy mi sie okres chorobowego i moge ubiegac sie o jakies rehabilitacyjne czy cos:p no ale do tego momentu bede juz rozpakowana:p A zwolnienie gin wystawauil mi tylko do 11 ciekawe co zkolejnym;/

A srode kolejna wizyta ciekawe co powie i bede prostestowac ze ma mnie w koncu wziac na fotel i pozaadnie przebadac bo co to ma znaczyc musze walczyc o swoje....

reklama
Witam sie. Mialam dzis tragiczna noc- spalam moze z 1 godzine!! M. zarazil mnie swoim przeziebieniem i czuje sie fatalnie. Znacie jakies sposoby na przeziebienie, ktore moge zastosowac??

Czyli wypocic sie?? Ja juz niewiem naczytalam sie i co?? Jedni pisza zeby sie wypocic inni zeby lepiej nie rozgrzewac ciala:baffled: Jaki z tego wniosek?? Ja nie jestem dzis w stanie ani wniosokowac, a ni nawet myslec wiec moze mi doradzcie.

Mi własnie najlepeij pomagaja wlasnie te mikstrury

a jeszcze oprocz tego działa tez doskonale choc w smaku ine najlepsze zatakac nos i pic:
wiec szkalnka goracego mleka z maslem i miodem i co najgorsze czosnkiem ale dziala rewelka

A na bol gardla i kaszel syrop z cebuli: cebule pokroic w kosteczke zsypac ukrem odstawic na kilak godzinw cieple miejece gdy pusci sok popijac po lyzeczce smak tez nie najciekawszy ale za to dziala:)

babcicne sposoby sa najlepsze i oczywiscie elzec jak anjwiecej pod ciepla kolderka i duzo plynow

Hej
Na przeziębienie - mogę napisać żeby leżeć - ja wyleżałam swoje :-) i mleko z miodem i masłem :-)

Ja jestem właśnie po leczeniu kanałowym... przepisano mi antybiotyk - jeśli nie spuchnę - to mogę nie brać...Ale już czuje polepszenie sytuacji - więc pewnie nie wykupię i się już do swojej dentyski na dokończenie umówię:-D

Tylko najlepsze jest to że nie wiem kiedy na porodówce wyląduje:-D

Pozdrawiam Ula

Witam!

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje i życzenia.:-)

Od wczoraj wieczorem jesteśmy już w domku!!!
Na razie wszystko jest ok, Jaś podobny strasznie do Piotrusia, śmiejemy się, że po 3 latach urodził nam się bliźniak!:-D Mały straszny żarłok, drugiego dnia musiał być dokarmiany sztucznie ale dziś jest już tylko na moim mleczku. Póki co spokojniutki, oby tak zostało... Uważać muszę tylko na Piotrusia bo strasznie chce się do niego przytulać i boję się że może mu zrobić krzywdę.
Jak tylko będę mieć więcej czasu to napiszę o samym porodzie i wyślę zdjęcie do Kropeckiej.
Jest już druga lutowa mama bo mam spore zaległości w czytaniu?
Pozdrawiam serdecznie.

Przyszlirodzice, nie daj się. W głowie się nie mieści, że Twój gin nie bada Cię palpacyjnie. No może nie przy każdej wizycie jest to konieczne, jeśli wszystko jest ok, ale w ostatnic tygodniach to wydaje się obligatoryjne! Niby jak dotykając brzucha ma ocenić szyjkę macicy?

Paulineczka
, przyszlirodzice ma rację. Herbatka z sokiem z lipy, albo malinowym - ma dużo witaminy C. Mleko z czosnkiem i miodem - jak wiadomo czosnek to naturalny antybiotyk. I leż. A jak masz katarek to polecam posmarowanie płatków nosa maścią propolisową. Przynosi ulgę. A jak nie przejdzie do dwóch dni to do lekarza zmykaj!

Gosia78, gratuluję! Właśnie się dowiedziałam.

reklama
Witaj Gosia78 po powrocie:-D! Nie zapominaj o nas w natłoku nowych obowiązków;-)
Wczoraj byłam na LEJDIS:tak::-) naprawde zabawna komedia, polecam~! Bałam sie czy wysiedze bo trwa 2 h 30 ale spisałam sie i nawet popijajac litr coli nie chodziłam do łazienki :tak:
mam nadzieje, ze bede musiała czekac do konca lutego :baffled:
wprawdzie z tymi terminami to normalnie głowa boli, bo ja wiem ze mam 10 luty, gin obstawia swoj 24 a i tak w najblizszy czwartek jak pisałam mam zgłosic sie do szpitala z torbą:dry: ehh naprawde nie macie wrażenia ze teraz wiekszosc ciąż jest przenoszonych:confused:

Do góry