reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam my też 2 w jednym.:-) Ale miałam wytrzymac do dziś a teraz to się przesunęło do poniedziałku:-) A potem to.... no wiecie mogę iść.

Co do czopu to ja przy Miśku nie miałam tzn nie schhodził mi nawet nie wiem jak wygląda bo jak mi zaczęły wody odchodzić w szpitalu to już leżałam bo miałam ujście dość otwarte :-). Teraz od kilku dni sączy się powoli żółtawa wydzielina, której mam dość. Czasami czuje jak spływa ze mnie. nie jest to typowy śluz.
A co do skurczybyków to miałam wczoraj takie przepowiadające - myślałam w pewnym momencie że to będzie jednak to, ale przeszło - na szczeście.

kropecka Powodzenia na egzaminie - zdasz na 1000% w końcu mądra kobieta jesteś i to jeszcze ze wsparciem.

sana niezbyt przyjemne że tak ładnie się wyrażę babsztyle. Idź do rodzinnego na pewno l-4 wystawi.

Cloe mianem ciapatychh określa się wszystko co jest pochodzenia arabskiego, hhinduskiego i muzułmanie.:-)

lileczka co do hemoroidów to podobno większość kobiet ma po porodzie i w ciąży co jest wynikiem zaparć. Piszę podobno bo nie miałam. Ani przy Miśku i po porodzie i na szczęście teraz też (jak do tej pory) zostałam oszczędzona. Jak leczyć najlepiej czopkami i maśćmi np. posterisan. Nie kojarze czy można brać w ciąży ale w aptece zapytaj to powinni powiedzieć.

reklama
Wstalam sobie niedawno po okropnej nocy:crazy::crazy: Przewrocilam sie z boku na bok chyba z 60 razy:baffled: za kazdym razem sie budzac. Takie mialam glupie mysli w nocy, ze szok:szok::szok: m.in ze przez to ,ze sie tak obracam co chwile, groszek zaplacze sie w pepowine.:baffled::dry::-(Rusza mi sie teraz ale mam jakies takie obawy, czy go czasem nie zaplatalam.:-(

kwiatuszek.pregnet
No wlasnie tez sie obawaiam, ze bede sie czuc troche skrepowana w obawie o.... a nie podejrzewam aby mieli oni tutaj w aptece cokolwiek do samodzielnej lewatywy:crazy::crazy::crazy:
Kropecka
- kurcze jak bym ja miala takie cos to juz bym w szpitalu na lekarza czekala. A egzamin zdasz napewno skoro sie tak az poswiecasz- biedarstwo :*:*
Lileczka- co do hemoroidow to slyszalam jedynie ze dosc sporo kobiet je ma w ciazy, ale niestety nie wiem jak sobie z nimi radzic :crazy:
Sana- co za babsztyle Ci sie trafily, podjedz moze osobiscie do przychodni, a w razie co idz do kierownika- moze to cos pomoze

kwiatuszku nie mam pojęcia :-) Nie wiem czy mi odchodzi czy nie:-) Jak pójdę rodzić i powiedzą ze nie ma czopa to będę wiedziała że to to. :-)

wróciłam, egzamin poszedł mi słabo, ale mam nadzieję że zdam. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że myślałam że w ogóle nie dotrę na ten egzamin.:baffled: Złapała mnie straszna biegunka, czułam się fatalnie, zimno mi się zrobiło, miałam dreszcze. Stwierdziłam jednak że potem będę miała większe problemy z zaliczeniem a ponieważ nieco mi przeszło więc pojechałam. Niestety czułam się tak fatalnie że na egzaminie nie mogłam się skupić na pytaniach, miałam pustkę w głowie. Coś tam napisałam, więc mam nadzieję że na 3 zaliczę. Jeszcze się tak fatalnie w tej ciąży nie czułam. No ale teraz wszystko mi przeszło, jestem tylko strasznie śpiąca. No i właśnie, hemoroidy :-( Mi pojawiły się pod koniec ciąży z Wiktorem, niestety nie zniknęły całkowicie po porodzie a od kilku dni powiększyły mi się i dzisiaj strasznie mnie tam wszystko boli :-( Ledwo siedzę, ja nie wiem co ja zrobię po tym porodzie :baffled: Idę się po raz kolejny wykąpać, po kąpieli zawsze czuję się lepiej i bardziej rześko.

:-):-):-):-)

agawa mnie tez sie cos tam saczy, ale koloru bialego , a ten czop to przezroczysty o ile dobrze pamietam i zupelnie inaczej wygladal.:-D:-D:-D

kropecka no wlasnie tez mnie zaczelo bolec, wczesniej nic takiego nie mialam. I teraz sie boje jak to przy porodzie i lewatywie wyglada, przy parciu, I mam stracha:baffled::baffled::baffled:, co to po porodzie bedzie:crazy:

Lileczka ja hemoroidy dostałam przy pierwszej ciąży potem nie dawały o sobie znać i teraz znów sie odzywająW czasie ciąży nic nie brałam z obawy o dzidzię ( tak jakoś mam że w ciąży nie chcę brac rzadnej chemii poza witaminkami) Jeśli ucichną jak za pierwszym razem to nic nie będe stosować jeli nie wtedy sie pomartwie.:sorry2:
Kropecka co do egzaminu to jestem dobrej myśli i trzymam kciuki żeby Olek jednak pchał się na ten świat
Paulineczko maluszka nie jest tak łatwo owinąć pępowiną Inaczej u każdej końców kaciąży byłaby zagrożona Jat eż w nocy kiepsko sypiam i ez co chwila zmieniam pozycje choćby dlatego że zbyt długi nacisk na biodro powoduje ból . A ze wczorajsze KTG pokazało że dzidzia ma sie znakomicie więc moje nocne rzucawki rzadnego wpływu nie miały
Przyszlirodzice to kiedy to zaliczenie ostatnie ? Fajnie jakby jeszcze z maluchem w brzuchu ,co nie Potem to można juz całkiem głowy nie mieć.;-)
Dziewczyny tyle piszecie o studiach wiem co to jest zadwać egzaminy będąć w ciąży bo magisterkę broniłam z Julka w brzuchu i bardzo ale to bardzo cieszę sie że mam to wszystko juz z głowy.:tak:
Z drugiej strony jestem magistrem mam certyfikat z ang ...i od tamtej pory pewnie i sześć lat minie zanim będę mogła pochwalić sie tym jakiemuś pracodawcy:dry:

lileczka Podobno kolor zależy od ph i czegoś tam jeszcze ale nie pamiętam:-). Tak jak mówiłam ja tego nie widziałam więc nie wiem. Co do przezroczytego to też było jakiś tydzień temu ale że tak brzydko powiem cholera wie co to :-) Do gina mam planowo dotrzeć 13 go ale czy dotrę to się okaże :-);-)

kropecka na pewno dobrze Ci poszło ale wiesz co mam cos przeczucie że urodzisz jak nie dziś to w ciągu najbliższych 3-4 dni więc się przygotuj!!!

Cloe jaki to certyfikat?? mam nadzieję ze nie FC bo on jest ważny bodajże 2 lata.

Hej
1. Hemoroidy - mam nadzieje że się nie dowiem co to :-)
2. Z moich spraw - nadal w dwupacku :-) Auto we wtorek do naprawy idzie...
3. ladna.ex.panna - U nas wózek zostanie ściągnięty z szafki jak będę w szpitalu :-) ale czekam na zdjęcia twojego :-)
4. Kropecka - zdasz, 3 też dobara ocena - byle do przodu :-)
5. Patrysia opis świetny:-D
6. Śluzu - mam standard - choć czasem mam wrażenie że ze mną jest jak w tym kawale - po co kobiecie nogi - żeby nie zostawiała śladów jak ślimak :-)
7. Sana - jaki termin podałaś w pracy? - i nie ma znaczenia - jeśli nie ginekolog - to i normalny wystawi L4...

POzdrawiam zmęczona początkiem 9 miesiaca Ula

reklama
Hej dziewczyny :-):-) ja dzisiaj się wylegiwałam do 12:-):-). Na początku dnia miałam dobry humorek a teraz po 3 godzinach spędzonych w kuchni mam dośc. Tez sobie wymyśliłam łazanki i sałatkę:angry::wściekła/y:. A to coś na poprawę nastroju, mi nie pomogło:no: http://www.100lat.pl/PoprawNastroj
Nogi mi wchodzą do d..., mam ogromne upławy i boli mnie brzusio:no:

Do góry