reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Delfinek też czka co najmniej raz dziennie :happy: nie ma się co martwić, czytałam, że to dobry objaw, bo to ćwiczenie klatki piersiowej przed oddychaniem
Kropecka moja waga teraz ani drgnie, ale bywały przedziwne tygodnie z wahnięciami ponad 1 kg w ciągu tygodnia na plus albo na minus!! :baffled:

ze zgagą to chyba bzdura typu, że chlopiec matce w ciąży dodaje urody a córka odbiera etc., możemy potem zrobić ankietę, czy zgaga się przełożyła na długość włosów, bo ja mam mega zgagę i moje dziecko powinno mieć lwią grzywę w takim układzie :-D
mi się obniżył brzuch jakieś półtora tygodnia temu i główka jest niżej, no i co z tego??? jak na razie nic :rofl2::-D

reklama
ania31 super hiper ogromne gratulacje, póki co z upragnionej akcji porodowej;-)
z tą czkawką to moze byc troche prawdy o nerwowosci maluszka:baffled: moje dziecko rzadko miało czkawke a po nerwowym weekendzie jaki przeszłam ma kilka razy dziennie:szok: nawet sie zastanawiam co sie dzieje, a teraz chyba juz wiem:-(
poza tym przeczytałam, ze czasami czkawka + nerwowe ruchy może oznaczac zapetlenie w pępowine, dlatego nieźle sie wystraszyłam dzisiaj w nocy...

Myszaaa jest już ścisła czołówka finalistów :-D:-D Igor i Ignacy, ale echhh.... ilu fantastycznych kandydatów odpadło po drodze :laugh2::laugh2: bo był bunt tatusia Delfinka albo rodziców. Mi się podobało Seweryn, Sergiusz albo Kajetan, dziadek ze strony tatusia dyskretnie lansuje Filipa, mój tata to gorący orędownik Janka, babcie wstrzemięźliwie wstrzymały się od głosu - sama widzisz, że nie było łatwo
:crazy:
w końcu rodzinno-przyjacielska ankieta, konsultacje i szperanie po zestawieniach imion dało dwóch Igusiów :-):happy:

Cześć dziewczyny!:-D
Odebrałam wyniki, są moim zdaniem bardzo dobre. Do tej pory nie miała aż tak dobrej hemoglobiny. Ostatnie dwa badania są super!:happy: Nie wiem, od czego to zależy...

Byłam w aptece. Kupiłam czopki glicerynowe i olejek rycynowy. Może warto byłoby spróbować dzisiaj ten olej...:oo2: Przestraszyłam się, jak mi Gosia 78 napisała, że po kroplówce będę się bardziej męczyć. Porozmawiam z mężem i zdecyduję - dam Wam znać. :wink:

Michaś ma dość często czkawkę, ale nie zastanawiałam się nigdy na tym, czy to dobrze, czy źle. Bardziej zastanawiam się, czy jeść dzisiaj obiad...?:confused::confused::confused::crazy:

Mysza - to Ty taka zdolna jesteś... sama autko naprawiasz...? wow!:-D
cloe - wiedzę, że i Twojemu dobrze u mamy w brzuszku.;-)
Paty36 - tak, idę jutro do szpitala. Z tego co pamiętam, to Ty miałaś iść 31.01.?:confused:
Najka - ja nie biorę ręcznika dla dziecka do szpitala. A jeżeli chodzi o obniżenie brzuszka, to pisałam wcześniej, że podczas pierwszej kontroli na KTG położna mnie poinformowała, że brzuszek zszedł o ładne 4cm, a Michaś jest główką w idealnej pozycji do porodu. To było 18.01.:dry: miałam po niedzieli urodzić...:wściekła/y:
kwiatuszek.pregnet - ja też nie mogłam dostrzec zmiany, dopiero gdy położna mi powiedziała, to zauważyłam obniżenie brzucha.:tak:

Buziaki

Rekinasia - u nas jak już się dowiedzieli że Mikołaj - to na spokojnie przyjmują - gorzej z drugim - bo M wymyślił połączenie Mikołaj Konrad :-) a mi Konrad nie podasowało:-D i jak teściowa zaczęła zdrabniać imię małego na Mikuś - to już prawie prawie byłam zdecydowana zmienić:-D z Mikołaja na każde inne :-D

Ania_ajra - neee ale muszę umówić go na wizytę u elektromechanika:-D

u mnie teściowie i rodzice mieli taki wpływ na imię, że cokolwiek by nie zaproponowali to ja na złość nie nadałabym tego imienia, nawet jakby było OK :)

reklama
Witam sie i ja po srednio udanej nocy.
Myyszaa mnie piersi ostatnimy dniami bola caly czas mimo iz nie ma w nich mleka.
Ania 31 no to czekamy na opis wrazen.
Kropecka co do spuchnietych nog mi narazie one nie puchna, tylko mam dlonie strasznie wielkie- chyba wieksze od mojego M

Do góry