reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam się i ja,
no i też w dwupaku. Poza tym przeziębiona - jak Mysz - z bolącym gardłem i zakatarzona. Mam już komodo-witrynkę do pokoju Małej, ale jeszcze nie złożona. W końcu zdecydowałam się na białe mebelki. Dzisiaj dopadł mnie jakiś dziwny ból -jak przy zapaleniu jajników- ale równie szybko jak się pojawił, to i sobie poszedł. Dziwny taki.
Co do rocznic, to ja 13 stycznia obchodziłam już 13 lat bycia razem. Ale to zleciało. Jak byśmy nie byli tacy nieśmiali, to Mania chodziłaby już do gimnazjum.:tak::tak:

anna_ajra - podobno taki zestaw do lewatywy można kupić w aptece i zrobić sobie w domu. Myślałam nad tym, ale nie wiem czy to skuteczne.

y76ttttttttttttttt6- to spacer Kajtka po klawiaturze. Zgadnijcie, co Wam napisał????

Pozdrawiam ciepluteńko- kurcze- kiedy kończy się zgaga, bo ja juz nie mogę.!!!!

reklama
Hej cały czas chodzi mi po głowie ta nieszczęśna książeczka czyli co?może tak być że przez to że nie jest podbita mogą kazać mi płacić? czy jak? a jeśli przedstawie im najnowszy RUML ? wkońcu to też dowód że wszystkie składkimam opłacane co nie?
ach ten mój pieprzony zakład pracy Za przeproszeniem ale te ci...pki za biurkiem mogły by być nieco bardziej poinformowane:crazy:
Magdalenka kilogramy po ciązy zazwyczaj leca szybko ale raczej bym nie liczyła że zaraz po porodzie zmiescisz się w ciuchy sprzed ciąży
Paty my we dwie tak sobie czekamy i czekamy i czekamy....

Najka- zaraz spróbuję- dzięki!!!!!!!!!

ja w ogóle nie mam żadnej ksążeczki, bo u nas nie dają. Tylko te RUMy co miesiąc. Mój ostatni mam z grudnia i musi wystarczeć.

Cloe- nie przejmuj się książeczką. Te druki z ZUS'u wystarczą. Jak ostatnio z tym bólem miednicy pojechałam do szpitala to też nie miałam ważnej książeczki. Powiedziały tylko żeby mąż dowiózł jak podstempluje (był weekend). No ale nie zostawili mnie w szpitalu więc w ogóle nie było takiej potrzeby. Ja staram się teraz w ciąży stemplować na bieżąco bo nigdy nie wiadomo kiedy będzie potrzebna.

cloe termin ci minął:-) rodzisz nie rodzisz?
magdalena27 dobrze ze opisałaś czemu ten film o zzo cie tak wystraszyl:confused: ja jestem na nie zdecydowana, ale szczerze mówiąc na szkole rodzenia przedtawiano to w samych supelatywach, o tym jakie to mają doswiadczenie i w ogole
:szok:
anna_ajra co do moego samopoczucia to mam caly czas twardy brzuch, ale dzidzia sie rusza dosyc czesto:tak: dziwne bo nie towarzyszy temu zaden ból ani upławy:no: wy tez macie takie twarde jak skała brzuszki?:baffled:
jesli chodzi o moją ksiązeczke to do szpitala wystarczy karta magnetyczna z NFZ, którą zawsze mam w portfelu, ksiązeczke tez mam podbitą ale w grudniu i nie bede juz z nią szalec, bo musiałabym ją wysyłac do mojej centrali a tam nigdy nie wiem czy szybko odeslą podbitą:baffled:
tymczasem po koszmarnie nerwowym weekendzie - o czym informowałam was na bieząco:tak: dzisiaj z rana miła niespodzianka:-) tesciowa przybyła do mnie ze świezym pieczywkiem, nabiałem, owocami i słodyczami;-) czasami lubiła wpasc z rana, ale niespodziewałam sie ze tak szybko jej przejdzie tym razem:laugh2:...chyba faktycznie cała sytuacja idzie na konto moich hormonków ciążowych:zawstydzona/y: no i dobrze, dla dobra tego dziecka niech zapanuje zgoda;-):happy:

Już zdążyłam poodkurzać i pomyć podłogi... idę poleżeć...

kropecka - co do lewatywy, to nie mam nic przeciwko, ale skoro mam mieć kroplówkę, to chciałabym się przygotować.
Też nie mogę się doczekać dziewczyn i ich dzidziusiów!:-D
lileczka - też mam taką nadzieję, ale boję się ... i nie chcę się nastawiać na 100%, bo to różnie bywa...:dry:
MAGDALENA 27 - każda kobieta inaczej zrzuca kg po porodzie, także ciężko powiedzieć.
Z tego co wiem, to jest chyba jeden uniwersalny rozmiar osłonek na brodawki.
Mysz - nie świruj... i wygrzej te wstrętne choróbsko!:happy:
Paty36 - 31.01. to tłusty czwartek, a my zapewne będziemy na porodówce... bez pączków...:zawstydzona/y::-p:-D
Ika_s - jutro się przejdę do apteki. 13lat... wow...:-)
Uściskaj swojego kocurka ode mnie!:laugh2:
ladna.ex.panna - mój brzuszek nie twardnieje.

reklama
Anna-ajra a mnie twardniej ale bóli zero, no rzeczywiście pączków nie pojemy, ale mi nie zależy, chcę już miec za sobą poród i tulic maleństwo...A my mamy 14 rocznicę ...w sierpniu...też pracuję w gimnazjum...

Do góry