reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

no nie, jeszcze przed samym końcem ciąży tłusty czwartek? żebym dodatkowo przytyła 2 kg? :baffled: chociaż to może lepiej niż po porodzie :)

reklama
Jeden pojechał a drugi został zeby mi pomagać niestety nie dzwigam nie nosze a ktos musi byc w razie gdyby zabrakło mi do piecyka ale w czwartek beda juz oboje u babci wiec bede musiała radzic sobie sama zreszta jak sa chłopcy w domu jakos mi raźniej

Ja w piatek robiłam chrusciki a w srode planuje paczki zrobic na czwartek i sie objesc:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

U mnie też brzuch twardnieje potem cisza co 10 /15 minut sa potem na godzine cisza niektóre sa bolace niektóre nie w nocy boli jak na @ wiec nie wiem jak to mogło by chwycic porządnie co bym sie w ferie wyrobiła:-D:-D:-Di jak chłopcy pojda do szkoły było juz po

A własnie musze M dać ksiazeczke do podbicia bo u nas tez miesiac wazna

pączka mailem hehe dobre:-D
no u mnie brzusio cały czas twarde, przeciez to nie mozliwe zeby skurcz trzymał caly czas:szok:
chyba zadzwonie do tego swojego gina, chociaz wizyta w piatek wiec pewnie teraz nie powie nic ciekawego:baffled:

ladna.ex.panna - a to na pewno skurcz?? - ja początkowo też myślałam że to skurcz a to tylko mały w tym miejscu tyłek wypiął i trzymał:-)

Teraz już możesz mniej więcej wymacać ułożenie malucha:-)

Melduje się w dwupaku cały czas i nic nie wskazuje by dzidzia chciała opuścić mój brzuchol:baffled: malucha czuję bardzo nisko dość często mam wrażenie że wyskoczy najpierw wyciskając moje wnętrzności, dosłownie,(tyle że jakichkolwiek skurczy brak) więc może to kwestia paru dni. Ciekawe czy tłusty czawrtek zaliczymy razem czy osobno ( chodzi o dzidzie oczywiści) dla pewności zaczynam robic wycieczki po schodach teraz to na pewno nie zaszkodzi a moze pomóc.
Pocieszyłyście mnie RUMLEm takowe dołącze
Włanie julka daje mi pokaz chisterii biedne dziecko musi chodzic w kapciach a wiolałaby bez narazie trzymam się dzielnie jak długo:confused::baffled::dry:

Cloe - też mam ostatnio pokaz histerii w domu. Jak coś nie jest po myśli Wiktora, w pewnym momencie robi taki sceniczny wypad na ziemię po czym zaczyna krzyczeć :tak: Mnie to nawet bawi a nie wkurza :) Tylko że zastanawiam się co chce tym osiągnąć, bo czasami robi histerię kompletnie bez powodu :sorry2:

No i ja sie w koncu melduje;-)Witam drogie mamuski. Kupilam sobie dzisiaj takie ogromne podpaski poporodowe ( na opakowaniu bylo napisane ze to az reczniki :-D). Klapki jakies jutro kupie i zaczynam sie pakowac.
Chcialbym zapytac was jak przebiega znieczulenie epiduralem?? Juz coraz blizej "tego" wydarzenia a ja nadal nie wiem :dry: i niewiem rowniez tego czy sie na nie zdecyduje (moze poprostu silami natury bez znieczulenia) aha no i jakie sa skutki uboczne (dla dzidzi??)>>

Paulineczka wpisz sobie w wyszukiwarce znieczulenie zewnątrzoponowe a na pewno mnóstwo informacji ci wyskoczy na jego temat. Ja się zastanawiam nad nim cały czas. Tzn jeżeli będę rodzić w CZMP to tam to jest darmowe i z chęcią skorzystam, jeśli w szpitalu w którym będę musiała zapłacić kilkaset złotych to wszystko będzie zależeć od tego jak będę się czuła.

Kropecka ja jestem w na tyle dobrej sytuacji, ze mam je jak i kazde inne za darmo:tak:Ale masz racje poczytam sobie jeszcze i sie zdecyduje. A co do tego szpitala, w ktorym bedziesz prawdopodobnie rodzic- to jest ten, w ktorym dzis strajkowaly pielegniarki??

reklama
A ja nie wiem w którym dziś strajkowały :baffled: Wybór może ode mnie nie zależeć bo jeśli się potwierdzi diagnoza że z serduszkiem Olka jest coś nie tak to muszę rodzić w CZMP bo tam mają specjalistyczny sprzęt i opiekę nad chorymi dziećmi :no:

Do góry