reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

ania, w twoim przypadku poniewaz to juz 4 dziecko to moze szybko pojsc, dlatego musisz szybciej zareagowac na jakiekolwiek oznaki. kurcze, najgorsze jest to ze kazdy porod jest inny i nawet jak juz sie ma dziecko to i tak sie nie wie kiedy to porod a kiedy to zwykle bole itp.

reklama
No własnie i nie wiem czy bede umiała odróżnic zwykły ból od tego właściwego juz
Jade zaraz załatwiać położna:-)niestety musze sie przepisac do innej przychodni a potem mogę wrócic do swojej 2 razy do roku mozna zmieniac wiec jade
A wyniki wyśmienite tak powiedziała mi gina ciesze sie ze maluszkowi dobrze u mnie i jak na razie sie nie spieszy chociaz czasami mam dosc:baffled:jak wszystkie pewnie juz:-D
ide sie szykowac odezwe sie potem

Hej
Witam z rana.

Ja jak Najka - jeszcze torby nie pakuje - poczekam aż wszystko uzbieram :-)

Ania31 - trzym się dla mamy... I myślałam że po pierwszym dziecku już się wie czego można się spodziewać:-D

Pozdrawiam Ula

Hej dziewczyny!
Otóż kochane nie odzywałam się,bo...mnie nie było.
W nocy w niedzielę dopadły mnie skurcze,regularne,ale okazało się ,że to nie to!Zostawili mnie w szpitalu do dziś.Kilkakrotnie zrobili ktg i cisza, usg wykazało,że mała uparcie wypina się na świat Podjęli decyzję ,że jeśli w nocy z poniedziałku/ wtorek będą skurcze to cięcie.Ale nic się nie działo!
Wczoraj mój M rozmawiał z ginką i ona była rzeczowa: szkoda ciąc zdrową kobietę, dziecko może sie odwrócic jesli nie to cięcie.

Paty, w jaki sposób dziecko w 39 tygodniu ciąży może się obrócić ? Wszędzie czytałam że do 34 tygodnia a później to już sporadyczne przypadki ....

... ponownie zrobiono mi usg dokładnie pomierzono...mała waży ok 3250g +/- 500g tak aż tyle może byc odchyłka łożysko w dobrym stanie, przepływy super czyli do terminu może jeszcze przybrac 600-700g.
Ginka poprosiła mnie na badanie...szłam i pośliznełam się...podłoga była mokra nie zauważyłam, upadłam!Szok Wszyscy latali jak z pęcherzem, ordynatorka,że teraz to mnie na pewno nie wypuści!Na szczeście upadłam na prawy półdupek i powoli, raczej się rozjechałam na bok!

...Zaraz badanie, ktg ...ale okazało się ,że szyjka mocno zamknięta, tetno dziecko dobre, brak skurczy i jest ok.Poprosiłam ginkę,żeby mnie wypuściła a jak co to zaraz przyjeżdzam.Ubłagałam ją Czuję się dobrze tylko naderwałam chyba ścięgna ,bo problem z chodzeniem...no cóż zawsze musi byc coś.Zatem po tym badaniu ginka powiedziała,że rozmawiała z M i mam się zgłosic 30.01 do szpitala jak mała bedzie pupą to 31.01 zrobia mi cc.Jeśli się owdwróci to wracam i czekam na sygnały natury ...

Kropecka niby u wieloródki jest to możliwe nawet 1 dzień przed,ale ja watpię ,mała już od 35 tc tak siedzi...nastawiam sie na 31.01 cc

reklama
Hej!

Jestem po spotkaniu z położną. Niestety nic od zeszłego tyg się nie zmieniło więc muszę uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekać na swoją kolej, no trudno...:-(
Jutro mam ostatnią wizytę u gina właściwie nie wiem po co , chyba tylko by przejechać się samochodem te 60 km w jedną i drugą stronę, odczekać jak zwykle prawie godz, wejść na 5 min i zapłacić 80 zł...:no:

Ania31 - trzymaj się kochana, bardzo, bardzo mi przykro z powodu Twojego Taty
[*]

Ania ajra - szkoda, że u Ciebie też nic się nie zaczęło, możemy podać sobie ręce:tak:, chyba za dobrze naszym dzieciaczkom w brzuszkach!

Agawa - coś czuję, żę nas wszystkie wyprzedzisz, kiedy masz wizytę u lekarza?

Rekinasia - a ja przy moim Piotrusiu nadrobiłam wszystkie zaległości jeśli chodzi o czytanie! Wszystko to dzięki temu, że na spacerki chodziłam z nim do lasu i kiedy spał te 2 godz mogłam czytać do woli. Oczywiście w domu nie było na czytanie czasu w ogóle....
Najka - :-)

Pozdrawiam.

Do góry