reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam
Wchodze na BB i czytam z ciekawoscia czy któraś juz sie rozdwoiła jakos sie nam chyba jedynym nie spieszy trzymamy sie twardo:-D jak zaden inny miesiac:tak:ale to chyba dobrze ze nie spieszy sie naszym dzieciaczkom przynajmniej urodza sie silne i zdrowe:tak:
U mnie ok zdrówko dopisuje z małymi bólami plecków ale da sie wytrzymac walcze z bezsennościa dzis nie spie od 5 ale odbije sobie po południu:tak:no i pralka mi chodzi nadrobiłam zaległosci w praniu:tak:jednak trzeba gderać
Myyszaaa dobry list do świetego podoba mi sie:-D
Magdalenka27 ja bede karmiła jak długo starczy mi pokarmu Kubusia karmiłam 2i 10 mies. i teraz tez chyba zebym nie mogła Prawidłowe przystawienie dziecka do piersi i nie boli

Co do imprezy to u mnie tez nie wypali bo wszystkie znajome w Toruniu i wątpie zeby ktos chciał przyjechac było by miło :blink:
ika_s wydaje mi sie ze wystarczy poprosic swojego gina o zwolnienie dla meza przynamniej my tak dostalismy

A smutne wiadomosci to mój tato lezy od wczoraj w hospicjum mama jest przy nim cały czas ma problemy z oddychaniem w sobote jedziemy do niego mam nadzieje ze jeszcze bedzie z nami chociaz coraz mniej w to wierzę:-:)no:

reklama
Ania 31 nie martw sie wszystko będzie dobrze z twoim tatą.
A ja z nudów powklejałam zdjęcia z usg do pamiętnika mojego dzidziusia:-). Ciekawe czy później jak mały będzie już z nami będę miała czas uzupełniac:confused:

Załączniki

• P1000733(4).JPG
    P1000733(4).JPG
    188 KB · Wyświetleń: 21
  • P1000734(3).JPG
    P1000734(3).JPG
    201,2 KB · Wyświetleń: 17
  • P1000735(1)(2).JPG
    P1000735(1)(2).JPG
    194,9 KB · Wyświetleń: 21
  • P1000736(1)(1).JPG
    P1000736(1)(1).JPG
    202,2 KB · Wyświetleń: 23
Ania31 tak mi przykro z powodu Twojego taty, ale wierzę że będzie dobrze, trzymaj się dziewczyno!!!

Co do karmienia piersią ja to bym chciała jak najdłużej i jestem dobrej myśli tzn tak do roku ale wiadomo co to będzie z tymi moimi cycami????

MyszPrzypadkiem mam takie samo tylko jaśniejsze ale i tak twierdze - ochyda!! Jak można w takim czymś dziecko położyć?? Lalki się nie da a co dopiero dziecko !!!!Gdzieś ty oczy miała wybierając??:confused::no:

A ja chyba w przeciwieństwie do Was wszystkich nie wyspana jestem. Nie moge usnąć w nocy, wcześnie mnie MIsiek budzi bo o 8 i tak w kółko. W dzień nei mam czasu na spanie bo daje lekcje półprzytomna. I do tego jest mi niedobrze i mnie czyści:-( Chyba się rozkładam, a do tego dostałam kataru i pobolewa mnie gardło!!!!Rozpacz!!!

Hej .
Jesli chodzi o karmienie piersią to będę szczęśliwa jeśli wogóle sie uda. Wszystko zależy od tego czy maluch chwyci od razu czy też nie. Ach te moje sutki. Jeśliby jednak się udało to zobaczymy bo poki co skupiam sie na tym by wogóle się udało
Ładna ex panna
organizuj organizuj :tak:a potem porób fotki i pochwal się koleżankom forumowiczkom ;-)
Magdalena w pierwszej ciązy pawie cały czas spałam teraz est Julka więc sobie na to nie mogę pozwolić alejeśli tylko mam po temu okazję to ide spać :-p:tak:
Ania 31 mój gin nie wystawiłby takiego zwolnienia może to zależy od gina nie wiem ale jeśliby była taka potrzeba wysłalabym mojego M do rodzinnego :tak:
A co do taty współczuje ci Aniu

Hej Dziewczyny!
Wczoraj byłam na wizycie i nie zapowiada się,bym miała wcześniej urodzić. Może dotrwam do powrotu mojego ginka z urlopu :) Wszystko ładnie trzyma i ściska jak to określił. Mam nic nie kombinować :) O twardnieniu brzuszka powiedział,że to normalne już teraz i dobrze niech dzidzia ćwiczy wstawianie się :) Mam obserwować ruchy i jak coś mnie zaniepokoi to wtedy alarm. Na obrzęki mam zastosować 3 dniowe jedzonko samych surówek :) Właśnie zaraz udam się po składniki i będę działać :) jak nie pomoże i bardzo będą mi dokuczały te obrzęki to przepisał leki, ale mam nadzieję że dam radę bez nich...Następna wizyta 6 lutego i mam nadzieję dotrwać :)

Ania31- mocno Cię ściskam. Trzymaj się dzielnie...

Lileczka
- ja też brałam Stodal na kaszel, ale w granulkach do ssania. Był skuteczny!

Ika s- niezależnie od rodzaju porodu należą się naszym mężom 2 tygodnie opieki i 2 dni urlopu okolicznościowego :)

Agawa- super pomysł z imprezką dla mam :) Ale ja bardziej obawiam sie tych wszystkich odwiedzin po porodzie :) Przychodzą oglądać maluszka, Ty jeszcze słaba- chcesz odpoczywać, a trzeba coś przygotować... Do przeżycia?

Magdalena
- ja mam nadzieję karmić przynajmniej do 0,5 roku tylko piersią, a potem no to nie wiem czy nie będę musiała wrócić do pracy :( Oby nie!!

Ania- ajra- a jakże! Sokół wędrowny trafił do kolekcji, stał po tą monetę 9 godzin!! Szalony, jeszcze raz powtarzam!A jak się cieszył :)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!

Zytka, a od kiedy doktor ma urlop? I dowiadywalas sie u niego o takie zwolnienie po porodzie? Aha i wiesz moze kiedy on ma dyzury w szpitalu? Pytam się bo on jest już moim lekarzem ale z racji tego że byłam tylko na jednej wizycie i miałam masę innych pytań to nie zdążyłam się o to spytać.

reklama
Zytka - ja już od początku mówię wszystkim że przez miesiąc ich nie chcę widzieć - chyba że mi się odmieni :-)

opis kumpla - po wczorajszej aferze z Visą

Visa..uczucie po zdjęciu z konta 16 razy tej samej operacji.. bezcenne

Do góry