reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Witam !!!
Ja dzis padnięta. W nocy nie mogłam zasnąć, w dzień o spaniu nie było mowy i teraz zapałki w oczy powinnam sobie włożyć. Mój M stara się uśpić Miśka ciekawe jak długo to będzie robił i czy wytrzyma???
A poszłam dziś do apteki po witaminki bo mi się skończyły i kupiłam sobie neo angin bo mnie tak w nocy gardło bolało że myślałam że umrę. Po drodze wstąpiłam do supermarketu i... myślałam że urodze po drodze. Tak mnie brzuch bolał ze co kilka kroków musiałam stanąć i to na dobre, a że byłam z MIskiem to nie było takie prozte. Kurcze mam do apteki w "normalnym" nie ciążowym stanie 3 minutki a tu kurcze szok powrót zajął mi dobre 15 minut. Chyba mi się coś zaczyna. Tzn może nie poród ale już czuje ze niedługo.
ladna.ex.panna ja też nie robiłam i teraz też nie robie tej imprezki. Jeszcze jeden ciuch by mi ktoś dał to bym chyba ukatrupiła :-D

MyszŁóżeczko ochyda, a pościel co za bezguście ;-):-p

Anna_ajrabardzo sie cieszę że Cię gniecie, ciśnie i kłuje. Oznacza to ze zbliżasz się do finiszu. I proszę mi się tu nie załamywać. Kto jak kto ale ty i załamana- chhyba w poprzednim wcieleniu :-):tak::-D

Gosia78co do antybiotyku. NIe bój nic, teraz już raczej nie zagrozi. JA z Miśkiem miałam 3 razy antybiotyk a teraz chłop zdrów jak ryba i bakteriami mnie straszono do końca porodu. Dziwnym trafem po porodzie znikły z mojego organizmu france. I międzyinnymi przez nie siedziałam o 1 dzień dłużej w szpitalu bo "ze względu na moje obciążenie chorobami w czasie ciąży musieli MIśkowi przeprowadzić dodatkowe badania" Jak wyszłam ze szpitala to lekarka i środowiskowa się pytały czy mam jakieś znajomości bo jeszce nie widziały aby dziecko ze szpitala wyszło z takim kompletem badań. Tak czy inaczej baterie były ale nic nie zrobiły:-D

kropeckaA to można by było zrobić imprezke pt: mother to be :-) i wtedy dostawałybyśmy sexi ciuszki :-)

Agawa to ja się pisze na ta imprezę ale dopiero jak będę juz piękna i smukła bo po co mi sexy ciuszki dla słonicy:-p:-D
Mysza świetne łóżeczko W ten weekend skręcimy nasze. Skoro wg USG mam jeszcze 12 dni to nie ma na co czekać.
Lileczka my tez mamy TAKO błękitno - niebieski:tak:
Anna ajra witaj w klubie gniecionych i uciskanych:-p:tak::-D Ja juz chodze jak paralityk a co to będzie później Czasem tez tak nisko czuję malucha że mam wrażenie że jeśli troche dłużej pochodze to zacznie ze mnie wychodzić:shocked2:
Patrysia fajnie że zaglądasz a jak szwagierka nie ma o to pretensji? Z L4 to dobrty pomysł. MójM ma zaległy urlop który teraz ma wykorzystac więc jak nic będzie na okres połogu

Hejka:)
Ja już po śniadanku, chłopcy w szkole, siedzę i pisze do was kochaniutkie
Kolejna noc jestem wyspana odkąd wiem,że chyba cc, mimo,że się boje to jednak jestem spokojniejsza i ...skurczy BRAK!Mała w nocy śpi i nawet mnie niepokoi,że nie czuję wówczas ruchów( no ale śpi), po śniadanku daje o sobie znac.
Dzis dziadkowie kończą mebelki, poprzenoszą to i owo, bo mój M zapracowany, aż jestem zła,że za dużo pracuje...ale coż już taki z niego pracocholik...
Wybieram sie na ploteczki do koleżanki, chetnie wyjdę z domu

ja wyspana jestem średnio, mimo że Wiktor ładnie dzisiaj spał. Obudził mnie za to kot który o 5 rano zaczął wariować :/ Mówię wam, odkąd urodziłam Wiktora i się nie wysypiam nie mam zupełnie cierpliwości do zwierząt. Zapowiada się kolejny nudny dzień, nie mam pomysłu co mogłabym robić. Uczyć mi się nie chce, pomysły na zabawy z Wiktorem też mi się wyczerpały. Ehh...

Hej
Ja za to wyspana - co jest zadziwiające :-) chyba codzienne spacery dobrze robią - i juz mi tęskno za ludźmi za pracą za życiem :-D bo w sumie nuuudy :-D ale to mój organizm odwala całą robotę a głowa się nudzi :-D

Mężowi wczoraj na szkole rodzenia - nawet udało się laleczkę wyprać - znaczy się wykąpać :-D i już wiem że mając chłopca jest łatwiej :-D

Pozdrawiam

reklama
Witajcie,

ja też dziś przespałam całą noc, choć sny miałam nieciekawe- goniłam do jakiegoś pociągu, myliłam perony i cały czas się zastanwiałm gdzie ja chciałam jechać i po jakiego diabła???

Paty36 - mnie Marysia jeszcze nigdy nie zbudziła w nocy i nie wyczułam też, żeby była wtedy akywna, no ale po śniadanku też się trochę zawsze powyciąga. Więc może to jednak spokojne dziecko będzie????

anna_ajra- no już niedługo i przytulicie Michasia- nawet ja nie mogę się doczekać, bo pewnie pierwsza pochwalisz się Maluszkiem. A my cóż, jak Mysz, czekamy do końca lutego- skoro Marysia tak chce.

kropecka - Mój Kajtek codziennie poluje na sztuczne myszy i swoje szczury od piątej rano. Tak wstaje i już, a ja jakoś powoli to zaakceptowałam. W końcu wyjścia chyba nie mam, bo go już nie przestawię. Czasem jak mnie już rozbudzi, to zabieram mu zabawki i dosypiam dalej, ale wtedy gania jak szalony. Taki już chyba urok tych zwierząt.

patrysia - to mąż może dostać zwolnienie od naszego lekarza przed porodem??? Są na to jakieś przepisy? a wiem, że po cc może dostać 14 dni na opiekę nad żoną, ale czy wcześniej też?? Chętnie byśmy z tego skorzystali, ale to poprosic trzeba czy jak???

Pozdrawiam wszystkie nasze Mamcie i biorę się za sprzątanie chałupy, bo mam ogólny bajzel.

Do góry