reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej Julka dziś pozwoliła mi się wyspac do 10.30:szok::tak::-DRewewlacja :tak:czuje się jak nowo narodzona:tak:
Leń który wszedł we mnie jakos nie chce opuścić :zawstydzona/y:ale nie powiem żebym jakoś z tym specjalnie wlczyła. :-pJedynie co robie w ciągu dnia to obiad i koniec:-pNo w końcu końcówka ma swoje prawa
jeśli chodzi obiad to myśłę by zrobić krokiety z barszczem czerwonym a dla Julci rosołek bo znając moje dziecko ani krokietów ani barszczu nie ruszy.
Pogoda u nas taka sobie ale i tak się nie ruszymy.
Kropecka tak się zastanawiam Nie pamiętam jak to było z Julką ale żeby pójść na KTG trzeba mieć skierowanie od lekarza:confused:

reklama
no jak ja poszłam w dniu terminu 26 maja do szpitala na ktg to od razu mnie zatrzymali bo stwierdzili że jak już mam termin to oni mnie nie mogą puścić :/ i wtedy ktg mi robili

Hej,
ale dziś tu pustki. U mnie ładna pogoda, ale nie mam siły na spacer. Wczoraj urodziła moja koleżanka z terminem na 25 stycznia - syna Bartosza. ważył 3.100.
Wszystko na szczęście z Małym dobrze i rodzice z dziadkami tryskają szczęściem.

A ja sobie narazie leżę, sączę colusię i czytam stertę gazet, które zgromadziłam do tej pory. Muszę sobie jakiś taki zeszyt założyć i tam część ciekawych dla mnie rzeczy pozapisywać i powklejać. Bo przeglądać to od nowa za każdym razem w poszukiwaniu informacji...:no:

anna_ajra - no u mnie narazie objawów porodu jakichkolwiek brak. No może tylko ten ból kości w okolicy krocza, ale jeszcze daję radę chodzić, więc chyba nie jest źle. Cały czas czekam na te skurcze. A może jakiś czop by odszedł??? a tu narazie cisza.

Pozdrawiam.

Witajcie Wyspane i Niewyspane!:-)
U nas pogoda piękna, słoneczko świeci:) i spacerek na pewno zaliczę.
Wczoraj byłam na usg. Córeczka jest ładnie ustawiona główką w dół. I nadal według pomiarów jest młodsza (tym razem o 10 dni) niz wynika z OM. Ale tak było od początku. Jest to możliwe, bo miewałam dłuższe cykle. W każdym razie całkiem prawdopodobne, że będzie chciała zaczekać w brzuszku do końcówki lutego:tak:. Chyba, z elekarz na cesrkę będzie nas chciał wcześniej umówić, al;e pewnie lepiej żeby akcja sie jednak rozpoczęła. Łożysko II stopnia, ale lekarz mówi, że to już nie uważa się za tak istotne jak kiedyś:confused: Córeczka waży 2150 g, ale z ta wagą to same wiecie jak jest.
Gosia78 właśnie mi też wyszły dość liczne bakterie w moczu, tylko raz tak miałm na początku ciąży, wtedy przez tydzień urosept brałam i potem już było OK. Poczekam na jutrzejszą wizytę u ginka i zobaczymy co powie. Może Tobie też urosept by wystarczył, a nie od razu antybiotyk?
Myszaaa jak to miałaś bakterie z własnej głupoty?:confused: Ja już sie nie moge doczekać łózeczka.:-) Ale znajomych, którzy mieli nam je dać, córeczka rozchorowała sie na grypę żoładkową prawdopodobnie.:-( I na razie odpuścimy sobie wizytę u nich. W piątek mam zadzwonić jak sytuacja.
Ja dzis myślę o rosołku na obiad:)
Dobrego dnia!

Ika_s daj jeszcze trochę czasu swojej malutkiej;-), niech posiedzi i dojrzeje troszkę:)
Myszaaa śliczne łóżeczko i pościel:tak:

myszaaa bardzo ładnie to skompletowałaś:tak: chyba przyspiesze ze złożeniem mojego łóżeczka:-)
energia mnie rozpiera i juz sobie planuje co bede robiła do końca tygodnia;-) mąż wyjezdza jutro rano do soboty wiec nie bedzie sie denerwował ze sie przemeczam :-D moze zaprosze jakis koleżanki:confused:
na zachodzie bardzo populara jest impreza "baby shower" przed narodzinami maluszka - słyszałyście o tym? a moze ktoras ją robiła? :-)

Witajcie!
Jestem jeszcze w jednym kawałku:-)!!!

Gosia78 - u mnie tez pojawiła się infekcja dróg moczowych (sporo leukocytów i bakterie).Ponoć dość często zdarza się to pod koniec ciąży. Gina przepisała mi Monural (kuracja krótkotrwała, bo rozpuszcza się w wodzie jedną saszetkę leku) i Sterovag w czopkach.

Mysza - Bardzo ładne łóżeczko i pościel! Moje łóżeczka są również przygotowane i tylko czekają na Lokatorów. A łóżeczka mam poskręcane już od miesiąca, bo gdy tylko je dostaliśmy, mój M nie mógł się opanować, by ich od razu nie skręcić:-).

cloe - ktg jest robione w zależności od szpitala. Wiele gabinetów prywatnych nie ma ktg, ale jest za to usg, więc tak czy inaczej jest sprawdzany dobrostan dzidzi. Chodzę do CZMP, więc KTG mam wykonywane od 30 tygodnia ciąży, a teraz co tydzień, nawet jak nie mam wizyty u giny.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Szkraby:-)!!!

reklama
Do góry