reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie Dziewczyny!
Ja mam dzisiaj total lenia od rana. I pogoda też nie nastraja, u nas dziś pochmurno :( Dziś od 3 nie mogę spać, bo mój M wymyślił (zapalony numizmatyk) że on idzie w kolejkę kupować monety. Jakaś akcja z tym dzisiaj. Szalony!! Jak wyszedł z domu po 4:00 to jeszcze go nie ma :( Ja się śmieję,że nasi rodzice to stali po nocy w kolejkach, żebyśmy szynkę mogli zjeść, a on będzie małej monety pokazywał :)

maritka- Twoje dzieciątka są dzielne i dobrze im u mami w brzusiu :) Trzymaj się!!

Ika s- ty już czekasz na objawy porodu? Rozumiem,że bardzo nie możesz się doczekać dzidziusia :) To tak jak my wszystkie chyba :)

Mysza- super łózeczko! My mamy podobne :) Tylko jest sosnowe i w kwiatki (Radek VIII) ale jeszcze w pudełku :)

Magdalena- u mnie dziś na obiadek zupa curry. Dobrze że wczoraj ugotowałam, bo dzisiaj weny żadnej :(

Dziś wieczorem idę na wizytę do lekarza,mam nadzieję że przedostatnią :))

Buziaczki dla Was wszystkich!

reklama
Czesc Wam.
Ja to juz z dnia na dzien odczuwam wiecej skurczy moze lada dzien urodze :confused: no a dzis bylam pozalatwiac sobie wszystkie ostatnie sprawy :dry: -nowy dowod, urzad pracy itd... :dry: ale jestem juz w domku i teraz sobie siedze. Aha bylismy jeszcze u mojego lekarza zeby dal mojemu M - L4 tak wiec dostal do 22 stycznia :-D jestem szczesliwa bo przynajmniej bedzie ze mna przez caly czas :-)
pozdrawiam Was moje aniolki :-D

ja też poproszę o ten przepis na zupę curry!!! U mnie dzisiaj drugie danie tylko bez zupki.knedle bawarskie mięsko i sosik grzybowy.
Wieczorkiem może jakąś sałatkę zrobię.
Mysza bardzo ładne łóżeczko też się mi podobało jak buszowałam po internetowych stronkach ale nie miała bym jak przewieźc z Polski do Niemiec.
Ja chcę już urodzic!!!!!! A tu nic nawet najmniejszego skurcza, czopa i nic podobnego...........

Mój dzidziuś to mógłby zrobic mi prezent na walentynki wcale bym się nie obraziła.
Ten luty ma 29 dni to może dzidzia którejś z nas będzie obchodzic urodzinki co 4 lata.:-);-)

Hej!

U mnie również zaczynają się częściej pojawiać twardnienia brzuszka, nie wiem czemu ale zauważam je głównie w nocy. Może są i w dzień tylko nie zwracam na nie uwagi... Prawdę mówiąc chciałbym aby poród zaczął się pęknięciem pęcherza bo choć to moja druga ciąża nie wiem czy rozpoznam prawdziwe skurcze przedporodowe...

Najka, Maritka - urosept podobno mi nie pomoże, jutro idę do lekarza rodzinnego, zobaczymy co mi przepisze.
Mysza - śliczna pościel:-)!!!
Cloe - ale Ci fajnie z tym długim spaniem, zazdroszczę...Mój Piotruś nie dość,żę czasem robi mu pobudki w środku nocy i muszę czekać nawet godz aż znów zaśnie to codziennie wstaje parę minut po 6:-(...

Cześć dziewczyny!:-D
Mnie coraz mocniej ciśnie, gniecie i kuje.:dry: Jest mi już strasznie niewygodnie, mam stresa i jestem obolała - głównie przy wstawaniu.:unsure:
Zastanawiam się czy dotrwam do piątku. O 12:30 mam mieć KTG.
Jestem wykończona... fizycznie i psychicznie.:sad:

Gosia 78 - jak na złość przyplątało się Tobie jakieś choróbsko... :wściekła/y:rrr... Daj jutro znać, co inny lekarz powiedział.:happy2:
Ika_s - gratulacje dla koleżanki!:-) Miała zbliżony termin do mnie... oj...:huh:
Najka - cieszę się z dobrych wieści! Oby tak do końca!:-D
Myyszaaa - no proszę... co za PIĘKNE łóżeczko!:rofl: REWELACJA!:laugh2: Bardzo mnie się podoba! Mamy ten sam gust. :happy2:
Dzięki za wskazówkę z bankiem!:yes:
lada.ex.panna - ostatnio bardzo dużo słyszałam o "baby shower" w mediach, ale ja nic takiego nie organizuję. Może przy kolejnym dziecku...:-p
A Ty organizujesz takie przyjęcie?:confused:
Zytka - i jak tam mąż, kupił monety?:cool2: Widziałam informacje w TV.
patrysia - dobrze kombinujecie... z tym L-4!:-D:-p Po takim urzędowym maratonie byłabym wykończona.:sorry2:

Pozdrawiam Was wszystkie!

reklama
:-):-):-)witajcie!!!!

Wczoraj pisalam posta i nie ma go :wściekła/y:a tyle napisalam.:baffled:

Ja dzisiaj juz zmeczona jestem i podbrzusze boli bo zrobilam ostatnie (mam nadzieje ) zakupy.I po raz pierwszy mnie pani w kasie zawolala do przodu:szok:, z czego bardzo sie ucieszylam.
Poza tym zamowilam wozek i jestem bardzo zadowolona. Bedzie blekitno niebieski, firma TAKO. Zdecydowalam sie juz na poczatku ciazy na ten model:-).Teraz tylko czekam na telefon i pojade go sobie zobaczyc:-):-)

maritka - super ze jeszcze chodzisz 2 w 1. Oby jaknajdluzej:-):tak::-D:-D

A tak poza tym to wsciekam sie troche bo syn ferie od poniedzialku a chory od sobotyi do dzis lezy z goraczka . A zapisalam go na polkolonie i nic z tego , siedzimy w domu. A mnie juz tez zaczyna drapac w gardle:baffled::no::wściekła/y:
Wiecie moze jaki syrop mozna brac przeciwkaszlowy?????
A co do obiadu to dzis wyprobowalam przepis z gazety .,nazywa sie to cordon bleu a le to nic innego jak piers kurczaka zwijana z plasterkiem sera i szynki. I musze powiedziec ze bylo pycha:-D:-D:-D

pozdrawiam mamusie
:happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:

Do góry