reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Cześc dziewczyny ja dzisiaj od 7.00 na nóżkach. Byłam w końcu się zameldowac bo tak już to trwało od końca czerwca i nigdy nie było czasu. Ale mam już to załatwione:-). Mój M ma urodziny 21 stycznia więc musiałam też iśc kupic prezencik i już mam dośc chodzenia na dzisiaj!!!
Jeszcze 6 dni i znowu usłyszę bicie serduszka mojego maleństwa:-) już się nie mogę doczekac!!!!!!!!

Też macie nieraz takie dziwne uczucie w dole brzucha, a dokładni
ej w pachwinach jak by rozpychanie hyyyy trudno to nazwac.

Ja na razie nie mam problemów ze spaniem i mam nadzieję że tak zostanie do końca!!!!!

reklama
Dostałam wczoraj listę - co na wyprawkę dla malca - i okazuje się że brakuje mi tylko rzeczy z apteki :-) i jeszcze paru rzeczy :-D ale to już nie dużo :-) więc zostaje czekac na malca:-)

Tak sobie czytam i czytam to co pisałyście parę dni temu i mam pytanko. Zawsze macie robione wyniki na czczo? Bo ja tu w Niemczech nie miałam na czczo robionych ani razu, nie zależnie od tego czy to wyniki z krwi czy z moczu.
A i jeszcze odnośnie badania ktg ( to to badanie gdzie sprawdza sie bicie serca dziecka)???:confused:
Co ile macie je robione bo ja od 27 tygodnia ciaży przy każdej wizycie:confused:

Jeśli nie musisz robić wyników na zawartość cukru - to nie musisz robić na czczo:-)

Ja w sumie z przyzwyczajenia - że na wyniki musze iść na czczo :-)

Ale siuśki - zawsze z rana - bo tak przeczytałam że powinno się je zebrać :-)

Magdalenka, KTG to nie jest to badanie gdzie sie slucha bicia serca. Badanie trwa kilkanaście minut. Podłączają ci takie czujniki do brzucha które rejestrują tętno dziecka i siłę ewentualnych skurczów. Trzeba leżeć a w tym czasie z takiego urządzenia wychodzi karteczką z tymi pomiarami. No i w czasie badania słychać bicie serca dziecka też :)

reklama
Do góry