reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej,

też dziś nie mam weny, ale czuję się choć dobrze. Byłam rano na badaniach krwi, a jutro wieczorkiem wizyta. Kupiłam sobie przy okazji w aptece wodę termalną do mojej buźki do szpitala, bo mi pewnie się przyda przy tym porodzie i płyn ginekolgiczny (Latacyd Femina), który bardzo mi przypasował. Dobrze się sprawdził w higienie po poronieniu, więc pewnie po porodzie też się mi przyda. Tak więc powoli moja kosmetyczka też się wypełnia.
Myślałam, że napakuję jedynie moją ukochaną torbę sportową, ale jak zaczęłam to wszystko wykładać na biureczko, to widzę, że do tego szpitala to raczej będzie mi potrzebna jakaś walizka. Dopiero mam połowę z tych potrzebnych rzeczy.

anna_ajra, lileczka- zamówiłam sobie właśnie na allegro pieluchy tetrowe, flanelkowe dla Mani i ceratki do przewiania. Spodobał mi się też taki: E-DZIDZIA - Zestaw kosmetyczny Baby Ono (293493779) - Aukcje internetowe Allegro zestawik kosmetyczny. Zobaczymy kiedy przyjdą i czy przyjdą.

A co do tych rozstępów. Brzuszek mam śliczniutki, ale uda... Nie da się opisać. Mam nadzieję, że po ciąży coś jeszcze tylko da się z tym zrobić.

Zytka- moja córcia do szpitala też ma same niebieskie rzeczy, bo tata stwierdził, że w takich jej będzie ładnie, a to córcia tatusia w końcu, więc się nie buntowałam. N awet na wyjście ma wszystko beżowe i ecri. W domku mam za to sporo różowych ciuszków do przebierania jej.

A jakie kosmetyki pakujecie dla Maluszków? No i co jest lepsze linomag, tormentiol, sudocrem czy bepanthen? Tyle tego nawymieniali na szkole rodzenia, że już zgłupiałam całkiem.

Pozdrawiam cieplusio.

reklama
jesli chodzi o rozstepy to ja niestety mam jeden wielki na brzuchu :( a tak chcialam moj brzuch uchronic, no ale na to cholerstwo nie ma sposobu.

Ja muszę kupić Tantum Rosa na gojenie się krocza w razie cięcia (o nie :/ )

Ja z kremów używam tylko Sudocremu. Inne się nie sprawdzały jak Wiktor miał odparzenia. Zreszta w szpitalu i tak używają swoich kosmetyków. Muszę jeszcze kupić spirytus i rozrobić do 70%.

Witajcie!
Aktywność coraz większa na wątku im blizej porodów!:-)Fajnie!
Ja w nocy sie męczyłam z bieganiem do łazienki i napinającym sie brzuszkiem. W rezultacie jakaś zmęczona się czuję. :dry:Też jestem na etapie prasowanka, ale mnie to cieszy, chociaż pewnie rozłożę sobie to na 2, 3 dni.
Magdalena27 chyba Ty pytałaś o Chicco. Chyba my też się na ten wózek zdecydujemy Chicco Enjoy Trio, ale jeszcze wstrzymujemy sie około tygodnia z decyzją, bo byc może dostaniemy głęboki wózek od znajomych, ale musimy go zobaczyć. O Chicco czytałam parę dobrych opinii, ale ze znajomych nikt nie ma.
Zytka niebieski kolor jest ładny, dla mojej córeczki mamy też chyba dwa ubranka w tym kolorze. W sumie czemu ma być zarezerwowany dla chłopców?:-)
Kropecka ja jeszcze sie w sprawie listy nie wypowiadałam. Ale oczywiście też mi sie bardzo podoba!:tak:I też jestem bardzo ciekawa kto będzie pierwszy! Widziałam, że nasza Maritka jeszcze dzielnie bliźniaczki nosi:-)
Ania31 ładny kombinezonik:-)
Anna ajra już dwa tygodnie tylko!:tak:I jak nastroje w związku z tym? A wózek śliczny!
Gosia78 co do ustępowania miejsca to kiepsko, ale jak przechodzę przez ulicę w pobliżu bloku to pan , który dzieci przeprowadza też wychodzi na ulicę i zatrzymuje samochody, kiedy chcę przejść:-D
Pozdrowienia dla Wszystkich Lutóweczek!

Hej
Właśnie mi przywieźli przwijak z wannienką, śliczniutki ecru:-)Bardzo mi sie podoba.Trzeba go tylko skręcić.Ale to zrobię jak urodzę.
Ika dowiedz sie w szpitalu, ja byłam oprowadzili mnie i dla dziecka nie potrzebuję nic oprócz 2 kaftaników i 2 tetrowych pieluch i pampersów z chusteczkami, kosmetyki mają.
Co do rozstępów to mam z poprzedniej ciaży, nie za wiele na brzuchu do pępka ,więc łatwo się ukryje.Więcej nic na razie...

Hej dziewczyny.Dzis Julka dała mi się wyspać do 10.00 :-)Jak miło ze strony mojego dziecka:tak:Wczoraj zrobiłam porządek z ciuszkami dla dzidzi i wkońcu pokój maluchów wyglada jak pokój a nie jak składowisko Pewnie jeszcze będę przegladać ciuszki i sortować wg rozmiaru to takie przyjemne:sorry2:
Paty wg USG niewiele nam zostało tyle że u ciebie to bardziej pewne jak u mnie Poki co nie mogę dopchac się do lekarza bo mój gin na urlopie i od tamtego czasu nikt w przychodni nie odbiera:wściekła/y:Trafi mnie coś zaraz :wściekła/y:Już półtora miesiąca mija jak nie byłam badana a to wkońcu końcówka Idę prywatnie M w sobotę musi mi sprawdzić w jakie dni lekarz przyjmuje. Takie przekopy że nie obraziłabym się gdybym urodziła za 18 dni
A co do ustępowania miejsca w tej ciąży ani razu się nie doczekałam nawet na glikozie dostałam opiernicz od czekających "bo inni się spieszą" ale jak byłam w ciąży z Julką robiłam badania w OPolu bo tam pracowałam i było mi tak wygodniej , w kolejce stało mnostwo starszych ludzi i byłam przepuszczana

Kurcze dziewczyny ile wy naklikalyscie od wczoraj :szok: ale sie naczytalam :-D
ale ja dzis jestem zalamana jak sie dowiedzialam ile moj kochany M zarobil kasy :wściekła/y::no::-( niedojze jest gornikiem to wyplata jego wyniosla 1.200 zl - masakra :shocked2: przeciez to idzie na same oplaty jego rata ponad - 700 moja - 170 rata za meble -110 jego tel - 230 moj ok - 50 no i teraz z mezem zamawialismy lozeczko, materacyk i posciel co nas wyniesie 400 masakra jestesmy tak zli ale co zrobic dobrze ze sa jeszcze nasi rodzice i ze oni nam pomagaja bo tak to kiepsko to widze :dry: ale coz nie bede Was zanudzac naszymi problemami :-)
U nas z leksza slonko przeswituje i jest fajna pogoda na spacerek i tak mysle czy by dzis sie po obiedzie nie przejsc :tak::-D juz nie moge sie odczekac kiedy przyjdzie nam lozeczko i kiedy bedziemy je skladac posciekl tam dawac :cool2::happy2::-):-D

lileczka - hehe ja tez mam taka ndzieje ze nam tez to tak szybko plumknie :-)
anna_ajra - sukni nie sprzedalam ma dac do tyg odpowiedz ale jak co wisi w szafie a fakty ogladalam :happy2: no ale to ma popularnosc :tak:

udalo mi sie dziewczyny niektore z Was zaprosic do nasza-klasa ale jak szukalam inne to bylo tam za duzo dziewczat wiec nie wiedzialam :sorry2::zawstydzona/y: a na dodatek u kazdej jednej to inne miasto :-(

dodalam nowy watek na ten temat

Hej

ja wyniki już mam:-) Po obciążeniu glukozą 75 po 2 godzinach mam 139 :) przed mam 89 :-) pierwszy jest w normie a drugi nie wiem:-) za 2 h mam wizytę :-) to się dowiem :-D

Wpadłam dziś do sklepu i znów kupiłam małemu ciuszki:-D znaczy się udało mi się znaleźć ciepłe śpiochy i pajace - niebieskie i z autkami:-D

Co do naszej-klasy - to tu jest ciekawy artykuł - tak was przestrzegam :-)

Nasza-klasa pomaga namierzy "naiwnych" - Onet.pl Wiadomoci - 10.01.2008

Cześc dziewczyny:-). Ale sie objadłam, aż oddychac nie mogę :szok: .
anna_ajra pracowałam do wczoraj czyli 34 tygodnie i 2 dni. Od 24 czerwca mieszkam w Niemczech, nie znam języka niemieckiego więc nie miałam za dużego wyboru z pracą i pozostało mi sprzątanie domków. Ale jestem bardo zadowolona ze swojej pracy a dokładniej z zarobków (w porównaniu do tego co zarabiałam w Polsce).
Jeżeli chodzi o kolor wózka to nie jestem jeszcze zdecydowana, zastanawiam sie czy w tym trio z chicco jest w spacerówce przekładana raczka.
Na razie nie wyszedł mi ani jeden rozstęp, używałam fissan i byłam z niego bardzo zadowolona, nie wiem skąd nagle uczulenie na niego:-(.
Zytka czy ty tez masz termin na 18 luty.??? Mi w tamtym tygodniu też zaczęły puchnąc nogi i moja ginekolog kazała mi pic 2 razy dziennie herbatkę z pokrzywy i jeśc dużo pomarańczy, oprócz tego nogi w górę jak najczęściej. No i na razie pomaga!!!!!!!!!!!!!
Ika_s ja słyszałam że sudocrem jest najlepszy.

reklama
A tak poza tym to byłam dzisiaj na pierwszym spotkaniu z położna (POLKĄ- bardzo miła) i zasypałam ją górą pytań odnośnie porodu w Niemczech. Ja do szpitala mam zabrac tylko swoje rzeczy osobiste. Podkładów poporodowych ani rzeczy dla dzidzi nie muszę brac (dają pieluszki i kosmetyki), wszystko jest na miejscu, tylko ubranko na wyjscie trzeba miec swoje. Więc w moim przypadku nie będzie dużego pakowania:-D:-):-D. A teraz uciekam bo będę dalej oglądac wózki na stronkach. A co sadzicie o mutsy | baby mobility ??? Pozdrawiam i do wieczorka....

Do góry