reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Moje dziecię zasnęło przed chhwilka bawiąc się ze mną :szok:Jest to szok i kłopot. Jak ja go uśpię. O 20 mam lekcję a potem godzinka na prasowanie i M z pracy przychodzi ale chhyba z planu nici. No i kiedy ja tu zajżę?? Teraz nikogo nie ma. :-(
Myszwyniki krzywej cukrowej masz dobre :-), co do reszty trzymam kciuki.
patrysiazaproszenie odebrane :-) - dzięki
Całuski w razie jakbym już nie zajrzała tu dziś

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
Ale się dzisiaj beznadziejnie czuję... mówię Wam, porażka.

Ania31 - śliczny kombinezonik!:happy2: Też mam spuchnięte dłonie i to już od dłuższego czasu, ale jeszcze tylko trochę.;-)
Zytka - jak długo masz już to uczulenie i co Twój lekarz na to?:confused:
Ika_s - też byłam zaskoczona bagażem, jaki powinnam wziąć do szpitala - dużo tego!:dry: Słodki zestaw. Co do kosmetyków to ja mam Olitanum, Sudocrem i Nivea.
kropecka - właśnie... spirytusu jeszcze nie mam!:shocked2:
Najka - nastroje mam różne.:baffled: Męczy mnie już te ciągłe myślenie, kiedy i jak to będzie. Im bliżej tym chyba gorzej.:tak:
cloe, agawa1 - :wink:
patrysia - to tylko w Polsce może tak być, że ciężko związać koniec z końcem, tym bardziej, że twój mąż jest górnikiem.:no: Wiem jak ciężko pracują, bo i część mojej rodziny i przyjaciół tym się trudni. Z tą różnicą, że na dolnym Śląsku wydobywa się Miedź - ogromny koncern KGHM Polska Miedź S.A., no i jest lepiej z płacami.
Wierzę Tobie, że nie jest wam łatwo, ale jesteś dzielną i radosną osóbką więc, na pewno sobie poradzicie!
Myyszaaa - czytałam ten artykuł, który dodałaś. Nie powiem... bardzo ciekawy i daje do myślenia!:tak:
MAGDALENA 27 - o ile można wiedzieć, to dlaczego wyjechałaś do Niemiec?
Co za wózek... nigdy takiego nie widziałam, ale to kwestia gustu. Dla mnie za bardzo nowoczesny.

Pozdrowienia

bylismy dzisiaj ogladac mieszkanie do wynajecia po okazyjnej cenie bo coraz trudniej mi sobie wyobrazic nasza czworke w kawalerce, ale niestety 5 minut przed nami ktos sie juz zdecydowal :/ a ci co wynajmowali mieli o 3 dni starszego synka od naszego i dziewczyna byla w ciazy :)

Hej
Wyniki takie same jak na każde spotkanie - mam jeść więcej czerwonego mięsa - tętno malucha świetne - ułożenie takie ladne do porodu :-) a skurcze juz powinny się pojawić:-)
Czyli odkładam luteinę - która i tak pomaga tylko do 34 tygodnia :-)

Kolejna wizyta 7 lutego:-)

hej:-):-):-)

anna ajra moze ty juz niedlugo urodzisz skoro sie nie czujesz najlepiej?
I masz racje ze czym blizej do terminu to wiekszy stres:baffled:Ja jeszcze mam troche czasu ale wolalabym zeby wczesniej mnie zaskoczylo . J uz i tak wszyscy tylko pytaja czy to juz czy jeszcze nie a z czasem bedzie jeszcze gorzej.

Ja tak ogolnie to nienajgorzej jakby nie bole podbrzusza ze skurczami i mega zgaga.:no:
Jutro wizyta to zobacze co i jak.:-):-):-)

Cześć Dziewczyny!
Ha! Ja dziś pierwsza! :) A to dlatego,że musiałam wstać na pobranie krwi. Juz się nie kładę, wykorzystam mojego powera i coś porobię w domku :)
Wczoraj zrobiliśmy zakupy w aptece za ponad 2 stówki! Szok!! No ale niestety,Oilatum do kąpieli, Bepanthen dla maluszka i na brodawki mamusine :), Linomag, Sudocrem, Spirytus, Gaziki jałowe, kupiłam też Vit. D3 żeby potem nie zapomnieć, Tantum rosa, Rivanol, kroplomierze, woda termalna i jeszcze jakieś drobiazgi no i sie uzbierało :)
Lileczka- no właśnie ta zgaga! Najgorzej rano jak jestem głodna i nic nie mogę przełknąć... Skurcze łydek też mnie dopadają i do tego ta opuchlizna :( paluszki mam jak "dobrze wypasiona Małgosia dla Baby Jagi"- bez urazy :)
Anna ajra- uczulenie mam od wtorku chyba, nie dzwoniłam do lekarza idę do niego w środę. na szczęście dziś już prawie nie mam- zastosowałam Balneum- krem dermatologiczny dla niemowląt i chyba działa :) Zrobiłam sobie dzisiaj próby wątrobowe czy to czasem nie cholestaza, ale nie sądzę...
Patrysia- wiem jak to jest na śląsku, mam tam rodziców :) Mój tata i brat pracują na kopalni, wprawdzie nie na dole,ale zarabiają niewiele :( Trzymaj się dzielnie mimo wszystko!
Magdalena 27- termin mam na 19 lutego,czyli prawie tak jak Ty :) Wiesz jak to jest z wyliczonym terminem- plus/minus 2 tygodnie :) A co do pomarańczy, to owszem są pyszniutkie, ale ja nie mogę -uczulenie :(
Kropecka-szukacie mieszkania? trzymam kciuki! Byłoby fajnie jakbyśmy się spotykały na spacerach z wózkami- przecież tyle nas już łączy :) szukajcie na Bałutach :)
Przesyłam całuski dla wszystkich Lutóweczek!

Czyżbym była dzisiaj druga??
Witam Was.
Jestem kompletnie padnięta. Kamil poszedł spać o 24:30 :-( Całą noc nie spałam bo M dostał kataru i chrapał. KAmil obudził się po 7 i już nie miałam szans na zaśnięcie. Zytka mam nadzieję że wyniki wyjdą w porządku. Co do aptecznych zakupów to mi zostało tantum rosa i płyn do higieny intymnej z korą dębu- naprawde pomaga. Oprócz innych zakupów: klapki, przewijak, wanienka szczoteczka do włosów dla młodego, oliwka, kapturki na brodawki i to chyba tyle. No i prasowanie i pranie do końca. Dziś chhyba ostatni wsad do prania. Mam dużą (pojemną) pralkę to wszystko powinno wejść. Pozdrawiam wszystkie i życze miłego dnia.

Całuski :tak:

Witam na ostatnim usg zrobionym prywatnie, bo mojego lekarza znow nie bylo;/
Okazalo sie ze mała sie odwrocila:) Ale wedlug jego badanka mala ma dopiero 33 tygodnie a nei jak wedlug tamtego 34 tydzien roznicy ale to chyba nic takiego prawda?
Mala wazy okolo 1650g to troszke za malo czy w sam raz? Bo ja jzu sam nic nie wiem i niepotrzebnie siedenerwuje:szok:

reklama
Do góry