reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Hej dziewczyny.
Ja można powiedzieć że już gotowa na przyjęcie maluszka. O , M,jutro musi dokupić vit d bo zupełnie mi to wyleciało z głowy Jeszcze tylko kombinezony i kocyk pójda do pralki ale dzięki Bogu to akurat nie wymaga prasowania.
Przyszlirodzice a co na to powiedział gin? może wcale nie jest za malutka trudno powiedzieć. Z wymiarami mojego malucha nie porównamy bo kiedy norma była do dwóch kilo maluszek miał już 2138g czyli urodzę duże dziecko i znów przez m- będę siadała na jednym półdupku:oo: No ale cos za coś
Patrysia mój M zarabia więcej ale i tak nie powiem żebyśmy mogli szaleć:cool: Polskie realia nie ma co:dry:
Kropecka a jak tam sprawy domku się posuwają?

no my budowe domku przesuwamy na nastepny rok. nie damy rady finansowo udzwignac gigantycznego kredytu przy kolejnym malutkim dziecku. ja chce zmienic prace na lepiej platna i wtedy zobaczymy. wszystkie papiery juz mamy i wniosek o pozwolenie na budowe jest juz zlozony.

przyszlirodzice, moj Olek wazyl wg USG 2100 i mi sie wydawalo ze to malo

:-):-):-)witam sie i ja.

Ale u mnie dzis sloneczko ladnie swieci ze az milo wyjsc na zakupy

zytka u mnie z ta zgaga to na odwrot,z rana nic a wieczorem to az mi niedobrze.

Opuchlizny nie mam obraczke moge dalej nosic zreszta w pierwszej ciazy tez nie puchlam. A skurcze ludek odkad zaczelam brac witaminki nie pojawiaja sie na szczescie:-):-)

przyszli rodzice troche malo wazy dzidzia wedlug mnie ale skoro lekarza to nie martwi to chyba nie ma podstaw do niepokoju, malutkie dzieci tez sie rodza.Synowa sasiadki urodzila niedawno syna niewiele ponad 2 kg w donoszonej ciazy wiec sie nie martw.

milego dnia

Jeszcze sie odezwe po wizycie.:-)

hej:-) ja tylko na chwile:)

mialam nieprzespana noc:-( i teraz odsypiam... zaraz znów sie kładę:-(

Lileczka - mam tez sliczna pogode:-) powiesilam pranie na dworze:-) juz rożki poprane:-)

pozdrawiam:-)

Cześć dziewczyny!:-D
Dzisiaj już dużo lepiej się czuję. A za oknem u nas prawie wiosna!:cool2:

dziewczyny - jak to jest z tą witaminą D3 o której Zytka pisała? Czy każdy niemowlak ma ją zażywać? :confused:
Aha... i czy nie wystarczy przemywać pępka spirytusem? Czy do czego służy w tym przypadku Rivanol?:confused:

kropecka - a to pech z tym mieszkaniem...:dry: Czy ciężko w Łodzi znaleść mieszkanie do wynajęcia?
Myyszaaa - cieszę się z dobrych wieści! Super!:-) Jakie łykasz witaminy?
lileczka - wszyscy dookoła pytaj mnie kiedy urodzę i czy czasem już nie urodziłam. Jestem tym już trochę zmęczona...:-( ciągle o tym myślę. Ale zapewne dobrze to rozumiesz.
Też mam zgagę na wieczór.
Zytka - zaskoczyłaś mnie listą z apteki.
agawa1 - współczuję naderwanej nocy. Kamil śpi u siebie?
przyszlirodzice - zmiana tygodnia ciąży, to nie poważnego. Bardzo często tak się zdarza. A co do wagi, to sprawdź sobie na głównej stronie BabyBoom w kalendarzu ciąży. No i gratuluję dobrej pozycji małej!:-)
Najka - :wink:
cloe - ważne żeby było zdrowe!:happy2:

Pozdrawiam Was gorąco!

anna_ajra, nie wiem do czego jest rivanol, ale pępek przemywa się tym spirytusem 70%

a co do mieszkania to najgorsze są ceny wynajmu, które przeważnie wynoszą tyle ile moja cała wypłata na cały etat, a to stanowczo za dużo. Za głupią kawalerkę (jeden pokój) życzą sobie 500-800 zł za miesiąc plus do tego opłaty. A my potrzebujemy 2 pokoje. Większość ogłoszeń jest za ponad 1000 zł miesięcznie :( Dla mnie te ceny są kosmiczne.

przyszlirodzice ja na Twoim miejscu zapobiegawczo skontrolowałabym wagę i wymiary po raz kolejny za jakieś 2 tygodnie. Z Wiktorem na USG w 35 tygodniu ciąży też mi wyszedł o tyydzień za mały, potem już nie robiłam USG i okazało się że od tego czasu w ogóle nie urósł i nie przytył :( Oczywiście w Twoim przypadku na pewno jest OK ale lepiej chuchać na zimne.

reklama
Hej
Biorę Feminatal - Nie wiem o co chodzi z tą witaminą - może na kolejnej szkole rodzenia będziemy to mieli :-) bo już omówiliśmy cały poród plus cesarka :-)

Co mi przypomniało - u nas lekarz opowiadał że jeśli mamy ciążę bezproblemów i chcemy rodzić gdzie każdy będzie znał nasze imię - to najlepiej wybrać mały szpital :-) i czemu nasz szpital ma takie niskie notowania w rankingu rodzić po ludzku :-)

A moje wyniki są takie same od początku ciąży :-) co wg mnie jest dziwne:-D ale może normalne :-) a witaminki biorę co drugi dzień :-)

Do góry