reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Miałam dziś oglądać porodówkę w szpitalu, w którym zamierzam rodzić ale niestety nic z tego nie wyszło. Była tak obłożona rodzącymi od rana do wieczora, że położna odradziła mi dzisiejszy przyjazd. Trudno, może uda się w przyszły czwartek.

Ania ajra - mój tata będzie z nami do końca przyszłego tyg, a potem przyjeżdża moja mama i zostanie do porodu. Chciałabym po jej przyjeździe w miarę szybko urodzić by pomogła mi też w pierwszych dniach po powrocie ze szpitala. Na to jednak pewnie nie będę miała wpływu :-(. Zaczekaj z tymi herbatkami bo może wcale nie będziesz ich potrzebować. Karmiłam Piotrusia przez rok i nie piłam żadnych herbatek.
Ika - ja na razie mam 2 biustonosze firmy Alles, te z koronką. Nie wiem czy się sprawdzą po porodzie wtedy kiedy piersi są bardzo wrażliwe ale najwyżej będę używała ich później, kiedy ustabilizuje się laktacja a kupię dodatkowo jakieś miękkie szmatkowe.
Magdalena 27 - pisz jak najczęściej i nie znikaj, mamy bardzo długą listę lutowych mam ale wiele z nich w ogóle nie bywa na forum...

reklama
witajcie mamusie.Ja dopiero teraz na bb , wczesniej nie bylo czasu. Maz wyciagnal mnie na zakupy , zachcialo mu sie bialej koszuli. Ale jak na razie mam dosyc zakupow, w tych centrach handlowych jest okropnie goraco, ledwo przezylam , ale koszule kupilismy:-)na szczescie bo nastepnych zakupow juz nie chce:no:

kropecka- bardzo ladna lista , ciekawa jestem kto tam pierwszy zagosci:happy2::happy2::happy2:

patrysia super z tym porodem i to przy pierwszym dziecku, oby nasze tez tak szybko sie zakonczyly.

anna-ajra - sliczny wozek, kupowalas moze przez internet? Ja jakos sie boje poniewaz jeszcze nie robilam tu zakupow i mam obawy czy nie trafie na jakies oszustwo.

gosia 78 mnie nikt jeszcze nie przepuscil i nie ustapil miejsca , niestety. Wola odwrocic wzrok i udac ze nic nie widza:-(

Ika s - dobre z tymi majtkami :-):-):-), nie wiedzialam ze to jakies rozmiary sa , tez musze sie wybrac do apteki i kupic sobie.

pozdrawiam i dobranoc wszystkim:happy2::-):-D:-D:-D:-D:-D:-D

ok pieluchy wyprasowałam, spakowałam i mogą czekać na dzidzię. Zmykam robić M kolację bo przychodzi z pracy. Całuje Was mocno i życzę miłej nocki. MOże jeszcze dziś zajrzę. A na razie papa. :-)

halo, halo, co tu taka cisza? ja nie mam w sumie co pisać, od rana nudy, wstawilam pranie, teraz ukladam klocki z Wiktorem, codziennosc :)

Cześć dziewczyny!:-D
Od dzisiaj zostały mi równe dwa tygodnie...:unsure:
Ale mi dzisiaj rano nie dobrze było... myślałam, że zwymiotuje:baffled:, ale już jest ok.

agawa1 - czy oby na pewno wszystkie pieluchy??? :-p
Myyszaaa - kiedy wyniki cukru?
Gosia 78 - o nazwy herbatek prosiłam już teraz by później się w razie czego nie martwić. Nie mam zamiaru ich teraz pić.:wink:
lileczka - tak, na Allegro. Nigdy nie wiadomo na kogo trafisz, ale w większości każdy wywiązuje się z umowy. Dodatkowo są jeszcze opinie, które się wystawia i otrzymuje. My jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Z resztą który sklep przywiózł by Tobie wózek prosto do domu?:happy2:

Pozdrawiam Was gorąco!

Witam
czytam i czytam i kazdego dnia coraz wiecej ale to fajnie
ja pieluszki mam poprasowane złozone czekaja na maluszka
jestem bardzo spuchnieta bola mnie łonie sa grube wogóle cała jestem taka nie mam siły sie wycierac po kapieli wszystko takie ubite :-D
zaraz zrobie zdjecia mam nadzieje ze sie wklei

no wlasnie dla mnie allegro jest lepsze niz inne sklepy wlasnie dlatego ze sa te opinie. Dzieki temu sprzedawca stara sie wyslac towar jak najszybciej zeby nie miec potem problemow. W innych sklepach internetowych na rozne rzeczy nawet miesiac mozna czekac. Ja duzo rzeczy kupuje i sprzedaje na allegro. Ostatnio jestem bardzo zadowolona. No i jest duzo taniej. Zaczelam kompletowac np kolekcję Disneya z ksiazeczkami

Kolekcja Disneya

Na allegro te same książeczki kupuję za 50% ceny więc się naprawdę opłaca

ja systematycznie piore i prasuje ciuszki po wiktorku. ostatnio jakos tak na biezaco jestem z pracami domowymi i szczerze to troche mi sie nudzi. porobilabym cos jeszcze ale nie wiem co :) No mam szkole do ktorej musze sie przygotowac (w nastepny weekend 2 egzaminy i zaliczenie) ale to moge robic jak Wiktor spi bo muszę się skupić. Tak samo z listą lutówek.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Ale sobie dzisiaj pospałam :) Zjadłam śniadanko i mój zapał, z jakim się obudziłam tymczasem minął :( Muszę poprasować wczorajsze pranko. Jak M wróci z pracy to wyciągnę go do apteki na zakupy maluszkowe i zostanie mi jeszcze jedna wyprawa po pieluszki tetrowe :) A potem pakowanko :)
Ania ajra- ciuszków na początek mam myślę w sam raz, nie kupowałam dużo bo dostałam od koleżanki i siostry męża. Najśmieszniejsze jest to,że są przeważnie niebieskie :) Moja dziewczynka będzie wyglądała jak chłopaczek :)
Co do zakupów w internecie to na pewno jest wygodne- przywożą do domu :) Ja kupiłam tak mój fotel sako i się nie zawiodłam :)

Moje uczulenie ciągle jest i ciągle w tym samym miejscu :( Juz chyba sama zacznę się kąpać w oilatum i prać swoje ubrania w płatkach mydlanych :) A do tego, ja niestety już mam opuchnięte nogi, nawet zaraz rano po wstaniu z łóżka :(

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!

Do góry