reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Witajcie Dziewczynki,
Ostatnio nie zaglądam bo plackuję cały czas... znów skurcze, na KTG co 5 min. 60-80% także nie jest fajnie :no: całe szczęście nadal jesteśmy 2 w 1, ale dr rozkłada ręce bo mówi że nic więcej zrobić medycyna nie może - albo dotrwam - albo urodzę wcześniej... ale dzidzia zabezpieczona, dostaliśmy zastrzyki na rozwój płucek, póki co szyjka trzyma.

Chciałam Wam już dziś Moje Drogie złożyć
najserdeczniejsze życzenia,
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia,
Rodzinnego ciepła i wielkiej radości,
Pod żywą choinką zaś dużo prezentów,
A w Waszych pięknych duszach,
wiele sentymentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija.
Spokojnych ciąż, zdrowia dla Waszych maluszków,
łatwych porodów i jak najmniej trosk w rodzicielskim życiu :)

Serdecznie Was pozdrawiam.

Cześć Dziewczyny!
My po wczorajszej wizycie się meldujemy:) Dzidzia waży 1740, jest ułożona główką w dół (bardzo nisko i to mnie martwi oczywiście, ale szyjka zwarta więc gin mnie uspokaja), rozwija sie prawidłowo zgodnie z wiekiem ciąży. Dostałam skierowanie na WR i mocz i następna wizyta 16.01. Jak mi sie uda to wkleje zdjęcie małej :) Ale lekarz mnie zestresował...Nie kazał spieszyć się z porodem, czekać do terminu wyliczonego bo on jedzie na urlop w ferie :( ( a to okolice naszego terminu) Mam nadzieję,że w razie co to nie zostanę na lodzie. Muszę z nim to dokładnie obgadać na nast. wizycie.
A teraz zapodaję temat: czy któraś z Was decyduje się na pobranie krwi pępowinej w celu zabezpieczenia w Banku Komórek Macierzystych? Wszędzie się teraz na to napotykam, nawet ostatnio w szkole rodzenia była o tym mowa. Co Wy o tym sądzicie?
Pozdrawiam Was cieplutko i zimowo (u nas biało i zima a jak w innych częściach Polski?)

Hej
Ja miałam gości przez dwa dni :-)
I nie nadąże nad tym co napisałyście:-D więc sie poddaje :-D
Żabulinka - trzym się i leż grzecznie:-( mi się uspokoił brzuszek i już ttak często nie twardnieje:-)
Zytka - melduje że u mnie jedynie szron jest - zero śniegu :-(
Ania_ajra - ale masz przygodę:-( my jeszcze naszego auta nie uruchomiliśmy :-( dalej stoi i czeka na odholowanie do mechanika:-)
Już wiesz czemu mąż zemdlał??
Agawa - już nikogo nie będę tobą straszyć;-D

Pozdrawiam Mysza

zabulina - oj to nie dobrze :szok: dziewczyno lez ile wlezie bo masz jeszcze troche czasu na urodzenie tak wiec niech jeszcze synusiowi sie nie spieszy :no: powodzenia i dbaj o siebie jak mozesz. caluski i ladne zyczenia :-D
zytka - fajnie ze bobasek wporzadku no a z tymi feriami to kiepska sprawa lepiej zeby zdazyl na czas :-);-)
mysza - pewnie sie pobawilas za wszystkie czasy skoro dwa dnia balangi :-D:cool2:

Ana ajra te leki biorę po pół i byłam rozdygotana troche teraz przeszło,ale wzięłam nospę forte mam też brać ją 2 x dziennie.
Zytka to oszczędzaj się ,bo to dopiero 31 tc :szok:

Witajcie!
Patrysia - a z fenoterolem nie dostałyście żadnego leku "wyciszającego, uspokajającego"? Bo jak leżałam na oddziale to przypominam sobie,że dziewczyny dostawały w kroplówce 24- godzinnej ten lek +środek na uspokojenie serduszka.

Zytka - widzę,że chodzisz do szkoły rodzenia w Łodzi:-). Czy może przypadkiem nie do CZMP, bo niedawno były drugie zajęcia i poruszono temat komórek macierzystych. Może chodzimy na te same zajęcia:tak::-)?

U mnie brzuch tez się obniżył, a maluszki leżą główkami w dół. Szkoda, bo myślałam,że miałabym szansę na cesarkę:-(, a w tym przypadku czeka mnie poród siłami natury. W 31 tyg. ważą po 2 kg:-) - jeśli jest to pomiar wiarygodny! Brzuch też mi czasem twardnieje, więc biorę NOSPĘ forte, a Detralex na uczucie ciężkości nóg i poprawienie krążenia w kończynach dolnych.

reklama
Maritka owszem ja do fenoterolu biorę stav...coś tam :-)
Co do porodu to lepiej rodzic sn wierz mi jeśli nie ma przeciwskazań to po co ? Przeciez cesarka to operacja! Moga być komplikacje potem.JKolezanka urodziła teraz 2 dziecko miała cesarkę,bo jest b.wąska i okazało sie ,że blizna po cesarce z poprzedniej ciąży zrosła się z macicą i były jakieś komplikacje poza tym może dojść w kolejnych latach do niedrożności jajowodów i wtedy są problemy z zajściem w ciążę.Nie musi,ale tego nikt nie wie....

Do góry