reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej !po tym fenetorlu mam kołatki , biore pół godz przed staveran na uspokojenie, wyciszenie, niewiele pomaga birę je tylko po pół.Mam zamiar brac tylko do następnej wizyty to będzie już 36 tc więc odstawię...
...nic nie robię, lekarz kazał leżeć.mama przygotowuje wszystko, w tamtym roku Wigilia była u nas,bo pierwsza w nowym domu a teraz spokojnie.Upieke tylko sernik, zrobię rybę po grecku...Mamie tato pomaga, oni lubia razem pichcić
icon_lol.gif

Niestety moja teściowa wylądowała w szpitalu miała zabieg wyjęli jej kanciastego kamienia z przewodów moczowych, może wyjdzie w poniedziałek, jest obolała, bo od niedzieli do środu w bólach trzymali ją na chirurgii
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif
Okazało sie,że to sprawy urologiczne.Przez ten czas kamyczek zrobił swoje niestety podrażnił i teraz b, ją wszystko boli.
U mnie z szyjką ok długa itp. ale te twardnienia brzucha są b. częste i mogłyby spowodować cos niezbyt pożądanego.Moje dziecko ma jeszcze trochę czasu więc pomęcze się z tymi lekami troszkę.Bardzo jestem ciekawa ile waży oby mnij niż chłopcy ( 3,800 i 3,600 )

ładna ex to masz robótke jeszcze przed świętami :szok:

reklama
paty36 - nonono skoro lekarz kazal lezec to ani rybki po grecku ani serniczka (a tak poza tym to mniam) - zrobi to ktos inny hihih :-):tak: z tesciowa to nie fajnie auc :dry: jak narazie to wszystkie mamusie lutowe maja jeszcze czas :-D hihih:cool2:

Hej
Ja tylko na chwilę:-D
Znów - sobie grzecznie leżę - ale w związku z posiadaniem męża w domku mam pewne ograniczenia:-D np ilośc minut spędzonych porzy kompie.
Ladna.ex.panna - ale masz imprezę:-D u mnie chcą mnie w coś do zrobienia wrobić - na razie bronię się przed tym :)

Patrysia - grzecznie leżeć - i mam to samo:-)
Mam ciuszki dla małego... ale jeszcze nie poprane - i jakoś nie mam siły się za to zabrać...

Agawa - goście pojechali - największą furorę - robił Nasz chomik - ponieważ moja chrześnica - co chwilę czekała co on też nowego wymyśli...

Paty36 - odpocznij - później nie będziesz miała kiedy:-)
Dzieweczyny świetna rzecz:-D Można sobie jak elf potańczyć:-D

ElfYourself™ : Brought to you by OfficeMax

Cześć dziewczyny!:-D
Robię właśnie sałatkę jarzynową.

ladna.ex.panna - będąc w ciąży powinnaś się teraz szczególnie oszczędzać, a najlepiej iść do kogoś na święta.:-p Zapewne się narobisz... współczuję...:sorry2: gdy sobie tylko pomyślę o stanu i pichceniu w kuchni z takim ciężkim i dużym brzuszkiem, to bym stała się szybko nieznośna dla otoczenia.:dry: Mój mąż już teraz mi "pierze głowę" bym nikogo w tym roku na święta nie zapraszała. I tak z ciekawości, to co konkretnie będziesz robiła?:confused:
patrysia - bardzo mi przykro...:sad: tym bardziej, że to tak przed świętami... i taki młody facet! 56 lat, to przecież nie dużo!
Póki możesz, to korzystaj z możliwości odpoczynku, tym bardziej, że się martwisz "niskim" brzuszkiem no i lekarz Tobie zalecił. :yes:
Spakowanej torby też nie mam, ale już wszystko prawie kupione, pozostałe rzeczy to już przez Allegro.
Dobrze, że mam ciuszki wyprane, wyprasowane i poukładane, bo teraz to już by mnie się nie chciało. Wcześniej musiałam się powstrzymywać od zakupów... :-D
Paty36 - mmm... sernik i ryba po grecku...:-p mmm... pychota! Nigdy nie brałam fenetorlu, na co jest?:confused:
Teściowa też sobie "wybrała" porę na kamienie... Mam nadzieję, że szybko wróci do zdrowia i będzie już w poniedziałek w domku!:-)
Myyszaaa - innymi słowy szlaban na komputer...:wink: hi hi... dobre! Tańczące elfy są super, widziałam je już wcześniej i wysłałam Tobie, Agnieszce, Ewelinie, Marcie i Ani31 maila... także dajcie znać, jak się prezentujemy.

Buziaki

Wiecie jestem nieodpowiedzialna, robiłam mielone i troche spróbowałam surowego dla smaku!!! :shock: Jestem zła sama na siebie i teraz się boję!brrrr

Cześć Dziewczyny!
Kurczę ale sobie dzisiaj pospałam :) Wstałam razem z M rano jak szedł do pracy, ale "wskoczyłam" do łóżeczka jak tylko wyszedł i pokimałam do 12!! Taka piękna pogoda a ja w betach:) A co tam! W nocy oczywiście spać nie mogłam, o 2 wstałam i zrobiłam sobie kanapusie z dżemikiem (jak by mi było mało kilogramów:)) i dopiero zasnęłam.
Agawa- Ty to miałaś nockę!!
Patrysia- ja Cię podziwiam! Myśmy też mieli niedawno pogrzeb, ale ja się nie nadaję, a w tym stanie już szczególnie. I wiesz, ja też od momentu jak się dowiedziałam o tym urlopie mojego lekarza to mam do myślenia że wcześniej urodzę. Też nie mam nic porobione na przyjęcie maluszka...
Maritka- ja nie chodzę do szkoły w CZMP :( Fajnie byłoby, gdyby się okazało że chodzimy razem :) Twoje maluszki są duże, moja dzidzia w 32 tyg. waży 1740g. Ja zdaje sobie sprawę,że to może nie do końca miarodajne pomiary... Ciesz się że są takie dojrzałe:)
Pozdrawiam Was Mamusie Lutowe! :)

Hej dziewczyny.
I jak przygotowania do wigilii ? U mnie właściwie żadne Robię dwie sałatki na jutro na śniadanie do tego kapustę z grochem na wigilię do teściów bo mam niesamowicie wielką ochotę a u nich nie jedzą takich specjałów:blink:
Beżtego pichcenia święta jak nie święta a do tego mój humor...Rany Boskie:szok: Sama sobą jestem przerażona Os skrajnej depresji po euforię. Z m pokłóciłam się chyba z etrzy razy narazie jesteśmy pogodzeni ciekawe na jak długo. Biedny mój tato:-( Nie chce się wtrącać i jakoś znosi te nasze dyrdymały ale widze że nieiele mu brakuje by walnąć pięścią w stół...:-(Jak tak dalej pójdzie może wybiorę się do psychologa niech przynajmniej podpowie jak się wyciszać w "gorszych "chwilach:-(
Paty mówisz że jesteś nieodpowiedzialna Jeśli masz przeciwciała toksoplazmozy to taki spróbowanie surowego mięsa nic nie narobi:tak:
Ja za to zobaczyłam że M kupił sobie Plussz magnez więc postanowiłam wypić jedną rozpuszczona tabletkę... a dopiero potem doczytałam że to aktive z końską dawką kofeiny... Biedny ten mój maluszek Narazie siedzi cichutko mam nadzieje że nie zaszkodziłam maluchowi:-(

Witam!
Kurcze mecze sie juz od pol godziny i nie umiem sciagnac obraczki :-:)wściekła/y::no: jestem przerazona teraz bo palec spuchl mi jeszcze bardziej i jest caly czerwony a juz probowalam wszystkich metod :szok: zostane bez palca auc :-( ide dalej probowac .... :dry:

reklama
Do góry