reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Hej,
a ja dziś znowu niewyspana. Tym razem od 3.00 się wywracałam. Chyba w jakimś stresie znowu jestem, bo mnie sie Dziecko mniej jakoś rusza. I nawet szturcham ją i macam, a ona jakaś taka ospała. W ogóle to spanikowałam rano, że mi brzuch opadł, ale chyba raczej to niemożliwe jeszcze teraz. Chyba się jakoś inaczej w ogóle ustawiła, bo czuje ją czasem jak pcha się pod żebra i w okolicy pępka się przesuwa. Dziwne. Wcześniej była jakaś zwinniejsza.

Dawna_cloe- bardzo ładna choineczka. O razu czuć święta.

Hej Ika może mała odwróciła się głową w dół, moja od 3 tyg już jest tak ułożona.Dlatego czujesz jak kopie nózkami po żebrach:-)
Cloe choinka piekna złota my ubieramy dziś, mamy żywą...
Patrysia ja tez nie czuję zanadto świąt, bo wszystko robi mama.:zawstydzona/y:
Chyba już nie pośpimy zandto lutóweczki, czas leci i będzie coraz gorzej - choć dziś nawet spałam dośc dobrze-może dlatego,że po upojnym wieczorze:zawstydzona/y:

Witam!

Piotruś coraz bardziej chory, do kaszlu doszedł katar więc strasznie się męczy:-(, najgorzej jest wieczorem....Do lekarza niestety nie udało nam się pójść:wściekła/y: po pierwsze dlatego, że naszego pediatry dziś nie ma a po drugie M nie mógł wyrwać się z pracy. Jedziemy wiec jutro najpierw do lekarza a potem jeśli osłuchowo Mały będzie ok to do rodziców.

Kropecka - a więc ta temperatura to jednak była od zębów, dobrze, że Tobie trochę przeszły te bóle:-)
Cloe - ładna choineczka! Ja jeszcze nigdy nie próbowałam piec drożdżowego ciasta, jakoś się boję, moja mama świetnie piecze wszystko poza ciastami drożdżowymi więc doszłam do wniosku, że i mnie nie będą wychodzić...Co prawda ostatnio koleżanka powiedziała, że ma jakiś przepis, z którego zawsze wychodzi
więc może spróbuję.

Pozdrawia cieplutko wszystkie mamusie!!!

Cześć Dziewczyny!
ja tylko na chwilkę, bo w trakcie szykowania obiadku:) Dziś mamy wizytę wieczorem z USG,a ja oczywiście już od wczoraj w panice oby wszystko było dobrze... Cieszę sie że zobaczę moją dziewczynkę w swoim narazie świecie:)
Kropecka- bidulka jesteś z tymi zębami Wiktorka.I ktoś niech powie że ciężarna ma wypoczywać- JAK i KIEDY?!!
Cloe- choinka extra! Ty miałaś siłę ubrać taką wielką? Ja w tym roku mam małą żywą, wczoraj ubierałam ale średnio mi się podoba, dlatego nie pokażę:)
Patrysia- babo jedna wlezowuj do łóżka ino roz!! Okien mycia jej się zachciewa, oszczędzaj się!
No to uciekam, trzymajcie kciuki dzisiaj za nas! Buziaki

Ika_s - napewno jest wszystko wporzadku tylko ze mala teraz moze potrzebuje troche czasu wlasnie na to zeby poodpoczywac troche - mnie tez moj malec rusza sie czesciej i juz o 9 czuje te 10 kopniecie a innym razem kolo godz 14. Tak wiec bedzie dobrze.
Zytka - :-)
Gosia78 - Mam nadzieje ze Piotrusiowi sie poprawi i moze nie trzebabedzie jechac jutro do lekarza :tak:

Cześć dziewczyny!
My wczoraj, dzisiaj i jeszcze pewnie jutro będziemy w przedświątecznym zakupowym szaleństwie. Kupiliśmy już prawie wszystko i jestem padnięta.
Znowu miała beznadziejny sen... rrr...

Najka - jak tam... choinka ubrana?
Myyszaaa - :-D
Gosia 78 - dużo, dużo zdrówka!
kropecka - świat zabawy i relaksu wam budują. Na pewno dzieci się ucieszą.
cloe - też nigdy nie robiłam ciasta drożdżowego. Upiekę to co mi wychodzi... tiramisu. Śliczna choinka z złocie!
ma_dzi_ulka - o... przeprowadzka na święta, to nielada wyzwanie w ciąży! Powodzenia i dużo zdrówka życzę!
lileczka - :-D
agawa1 - jasne, że nie jesteś zła! Ja czasem potrzebuję, byś mnie ustawiła do pionu.
Ania31 - wyśpisz się i wyleżysz w łóżku za wszystkie czasy...
patrysia - mnie też wszystko boli, jak za długo leżę. Mam wrażenie, że wówczas "zastygam" i muszę się rozruszać.
Ika_s - też czasami mam takie wrażenie... jakby mi brzuch opadł i tak w ogóle trochę bardziej panikuję ostatnio...
Paty36 - my jutro kupimy choinkę, też żywą.
Zytka - mam nadzieję, że napiszesz jak było?!

Pozdrawiam Was gorąco

reklama
Gosia78 no to czekamy na przepis, który zawsze sie udaje :tak:
kiedys tez próbowałam zrobic drożdzowca i nawet wiedziałam, ze trzeba wyjąc wszystko wczesniej zeby nabrało temp.pokojowej a i tak mi nie wyszło:-( potem zaniechałam dalszych prób;-)
cloe bardzo fajnie wyszła ci choinka w kolorze złota, ja własnie skończyłam ubierać moją w kolrze ecru, wrzuce fotke jak bedzie chwila:-)
nie wiedziałam, ze tak sie zmęcze tym ubieraniem, w ogóle to dni upływają mi tak szybko, a jak pomysle co zrobiłam w ciągu dnia to wychodzi ze niewiele:zawstydzona/y: same drobiazgi:baffled:

dzisiejszy wieczór i noc spedzam samotnie:sad: mąż na co miesięcznym zjeździe wspólników daleko od domku:-(
ale juz mu zapowiedziałam, ze jak sie mała urodzi to ze 3 m-ce bedzie sobie musiał darować:tak: na szczescie jest cały czas pod dwoma telefonami, wiec mam nadzieje, ze nic sie nie wydarzy i nie zaczne nagle rodzic hihi:-D
ide troche poleżec, bo mała szaleje juz drugi dzień;-)

Do góry