reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Dzięki Dziewczyny za pocieszenie!

Może faktycznie skończy się na przeziębieniu bo Mały zaczyna kaszleć. W czwartek po ile wcześniej nie pojawi się wysypka pójdziemy do lekarza żeby go osłuchał- u nas pediatra przyjmuje tylko 2 razy w tyg:wściekła/y:
Kropecka - dobrze, że Wiktorek już lepszy:-) A jak Ty się poruszasz ustąpiły trochę te bóle spojenia?
Anna ajra - śliczny pokoik, robi się coraz bardziej przytulny - a na tej kanapie to i mąż się pewnie zmieści. Niech też czasem wstanie do Michasia:tak: Czekamy na relację z wizyty u gina.
Myszaaa - tylko się za bardzo nie denerwuj przed tą glukozą bo stresior podnosi poziom. Lepiej zrobić raz 75 niż najpierw 50 a potem i tak 75.
Ulenka - z dostępnych na rynku proszków najlepszy jest Jelp, nie słyszałam by kogoś uczulał za to Lovella mojego Piotrusia mocno sypała...
Cloe - poza dużą ilością czosnku to chyba nie mogę niczego polecić. My dziś na kolację przygotowujemy wybuchową mieszankę: ser biały z czosnkiem i cebulą...
Najka - trzymam kciuki za jutrzejsze badania:tak:

Pozdrawiam

reklama
Cześć dziewczyny!:-D
My już po wizycie.
Michaś (wasz najstarszy lutowy chłopczyk - jak to Ika_s ładnie ujęła:-)) waży już 2500-2700g!:szok::happy2: Czyli można powiedzieć, że przy tej wadze ciąża jest donoszona.:rofl: Doktor powiedział, że w styczniu mogę śmiało rodzić!:surprised: Jestem przerażona!:nerd:
Ale póki co, to główka Michałka jest jeszcze wysoko i brak skurczy, to dobry znak. Za dwa tygodnie (04.01.08) mam kolejną wizytę - ostatnią w takim charakterze...:huh: Teraz będziemy rozmawiać pod kątem porodu!
A miał być w lutym...:dry:

ladna.ex.panna - co do naszej wagi, to możemy podać sobie ręce.:yes:
Myyszaaa - masz synka z charakterkiem...:wink:
Ika_s - też się starałam ograniczyć słodycze i przez pewien czas dobrze mi wychodziło, ale obecnie mam straszny apetyt i ubolewam nad tym.:zawstydzona/y: Trzymam kciuki, ale pamiętaj... najważniejsze zdrowie!:happy2:
Gosia 78 - słuszna uwaga, mąż też się zmieści!:-D Dzięki!:rolleyes2: Dużo zdrówka Wam życzę!
lowiczanka78, lileczka, patrysia, sana, Żabulina, aggy, ma_dzi_ulka - gdzie Wy się podziewacie???:confused:

Pozdrawiam Was wszystkie!

Hej dziewczyny:-)
Anna ajra ja tobym się nawet nie obraziła jakby moja mała postanowiła już w styczniu wejśc do reala;-) Koncówka jest zawsze najgorsza
Dziś ubrałam choinkę i nawet jakoś wygląda choć obawiałam się ze może byc zbyt złota Jutro pochwale się moim dziełem. Sił już na nic nie mam. Choinke ubierałam cały dzień:blink: Potem zrobiłam obiad ... i mało nie padłam
Co do kuracji to zaraz ide po kromkę z czosnkiem i mleko z miodem jeszcze syrop z cebuli ..i mam nadzieje że do jutra będzie wszystko ok.
Mam do was pytanie. Jak to będzie z dopajaniem naszych dzieciaczków :confused: Julka urodziła się w czerwcu więc było to ponikekąd konieczne teraz zastanawiam siejak to będzie wyglądać. Jeśli uda mi sie karmić piersią może to nawet nie będzie konieczne .Jeśli jednak nie , to jak często powinnam?:confused:

No hhej!!!
Jeśli myślicie że poszłam spać po południu to.... oczywiście się mylicie. NIe mogłam zasnąć bo jak mi się chciało spać to byłam na bb a poźniej nie chhciało mi się bo miałam mieć lekcje i wogóle. Anna _ajra No to faktycznie w lutym możesz rodzić!!! Ja jak się urodziłam donoszona to miałam 2450 g Mama nie miała problemów z taką kruszynką. Ale za to teraz to do maleństw nie można mnie zaliczyć. (NIe mam na myśli okresu ciąży :zawstydzona/y:) No ale cóż, mówi się trudno. Czym jesteś przerażona ?? żę rodzić czy że w styczniu ??:tak::-) NIe bój nic urodzisz i bedziesz miała już dużego Michałka jak my się męczyć będziemy na porodówce!!!
Najkatrzymam kciuki za morfologię. A kwas burakowy pijesz?? JAk nie, to pij, nie zaszkodzi a pomoże tak czy siak.

Cześć dziewczyny!
Dzis wreszcie mogłam się trochę wyspać, poprzednie dwa dni i dwie noce to koszmar , sama bałam się,że wyląduję na patologii ( a mała niewiem czy waży 2000g), skurcze,choc nieregularne, twardy brzuszek a dziecko wierciło sie okrutnie bombardując mi pęcherz.Dziękuję Bogu,że minęło, następna wizyta dopiero 4.01.

Dzień dobry!
Ja już po morfologii i zaraz ide coś zjeść, tylko na moment na BB.
Myszaaa a ja w ogóle nie dostałąm skierowania na krzywą cukrową:confused:. Dziwne, bo mój gin raczej ostrożny taki, jak kiedyś pytałam to mówił, że w 32 tygodniu ciąży, no i będę u niego 28.12, więc właśnie w 32, może wtedy. Ale jeszcze nie spotkałam sie, zeby w tym czasie ktoś robił to badanie, wszystkie wcześniej. A i Myszko prosze siebie i maluszka ładnie odżywać!
Anna Ajra moje samopoczucie bardzo zmienne, wczoraj wieczorem wypłakałam sie na ramieniu męża, a dzisiaj od rana bardzo dobrze:biggrin2: Wasz Michaś duży, ale może faktycznie jak pisze Agawa, Ty zapomnisz o porodzie i będziesz sie cieszyć synkiem, kiedy my jeszcze będziemy przed (chyba, ze nasze sie pośpieszą). Choć nie dziwię się, że się boisz...
Gosia78 jak Piotruś dziś?
Dawna cloe czytałam, że nie trzeba dopajać.
Agawa sok z buraków też moge włączyć, lekarz najbardziej sie na tą kaszankę i bobovitę upierał. Zobaczymy, jutro wyniki.
Paty to niedobrze, że tak się męczyłaś.:no: Nie pamiętam, czy Ty bierzesz jakieś leki rozkurczowe, masz przykaz leżenia? Jesli nie to i tak odpoczywaj jak najwięcej, a może przyśpieszysz wizytę u lekarza?

Hej Najka nie biorę nic ,bo nie musiałam.Byłam u ginki 9 dni temu było ok szyjka zamknieta, macica miękka czyli ok, nie miałam ani leżeć ani oszczędzać się.Teraz w razie "w" biorę nospę, tak też mi mówiła.

reklama
Hej
Dziś zafundowałam sobie nieprzespaną noc... 4 nad ranem i ja juz na nogach wiercąca się w łóżku - a teraz nie mogę zasnąć...
Paty36 - u mnie skurcze się wczoraj też pokazały ale dziś juz spokój mam nadzieje że u ciebie to też przejściowe... do 38 tygodnia:-)
Ania_ajra - Fajne zdjęcie :-)
Najka - pewnie wtedy dostaniesz:-) ja mam zrobić na 10 stycznia wtedy wizyta:-) póki co jestem po śniadanku :-)
Pozdrawiam dziewczyny :-)

Do góry