reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej Dziewczyny!

Ulenka - witaj!
Ja mam dziś niezłego doła....Piotruś obudził się o 2.30 z gorączką:no:, zabrałam go do naszego łóżka ale i tak zasnął ponownie dopiero przed 5...Podałam mu paracetamol i póki co nie ma tak wysokiej temperatury. Zastanawiam się czy to przeziębienie czy wstęp przed ospą..Jeśli wysypie go za dwa dni to nici z wyjazdu do rodziców...Ciekawe czy uda mi się w tak krótkim czasie zorganizować święta tu na miejscu...Na dodatek on strasznie czeka na ten wyjazd, na prawdziwą choinkę i prezenty ...aż mi się płakać chce....

Pozdrawiam Was cieplutko!

reklama
Gosia 78 zdrówka dla Piotrusia . Może to zwykłe przeziębienie? Pogoda jest jaka jest mnie też powoli rozkłada Oby z Julka było wszystko ok, bo niedawno co mi chorowała:no:
Ulenka Ja używałam Jelpa i bardzo sobie chwalę Lekarz polecił mi ten proszek gdy Julka miała problemy ze skórką Ładnie pierzre jednocześnie delikatny dla skóry maleństwa Mniej podrażniające mogą być juz tylko płatki mydlane

Gosia, moj Wiktor od poprzedniego czwartku wieczorem do niedzieli mial goraczke (dochodzilo do 39,5). Dodatkowo w sobote zauwazylam koszmarnie opuchniete i zaczerwienione dziasla, az nachodzily mu na wszystkie zeby na gorze. W niedziele bylismy na pogotowiu bo goraczka schodzila tylko po podaniu nurofenu a potem znow rosla. Babka powiedziala ze to moze byc trzydniowka bo innych objawow nie mial. Na dziasla przepisala jakies specyfiki (60 zl w plecy), ale stwierdzila ze od zabkowania nie moze byc az takiej temperatury. Na szczescie od wczoraj juz nie goraczkuje. My na szczescie wigilie mamy prawie na miejscu, bo moi rodzice i rodzice Macka mieszkaja bardzo blisko nas.

Witajcie lutóweczki!
Anna ajra ładny pokoik! My chcieliśmy mieć ściany na pastelową ciepłą zieleń, ale wyszło trochę zbyt intensywnie, pomimo dodania białej farby:baffled:, moze wkleję zdjecie jutro. Ale tylko sciany i szafy, bo nic więcej tam nie ma jeszcze:-D. My łózeczko na razie stawiamy w pokoju, gdzie śpimy, a dopiero potem, jak podrośnie przeniesiemy maluszka do tego pokoiku. Na razie będziemy go potrzebować do trzymania jego rzeczy, wózka itp.
Witaj Ulenka507!:biggrin2: Ja tez słyszałam o Jelpie wiele dobrego i zamierzam kupić. Wcześniej myslałam o płatkach mydlanych, ale skoro ten proszek też dobry...
Myszaaa to już poznałaś szpital, w którym będziesz rodzić:)
Agawa niezłe pomysły na prezenty i jaki plan wieloletni!:biggrin2:
Cloe jak kurowanie? Może czosnek spróbuj albo tabletki czosnkowe?
Gosia78 trzymam kciuki za Piotrusia, żeby jednak mu przeszo szybciutko!
Kropecka dobrze, ze już lepiej Wiktorkowi:)
Jutro mam morfologie, żeby skontrolowac hemoglobinę, oby kuracja działała i wyniki były lepsze!
Miłego dnia Wszystkim!

Najka - ano i wiem jak się w nim poruszać:-)

Dziewczyny ja dopiero teraz dostalam skierowanie na glukozę - i test mam robić na glukozę 75?? dziwne ale cóż nie będę nikomu wchodzić w kompetencję:-D
Cloe - ja podgrzewam ciepłe mleko z miodem i z odrobiną masła taką płaską małą łyżeczką - plus łóżko po wypiciu tej mieszanki - wygrzejesz sie w łóżeczku a potem człowiek się od razu lepiej czuje :-) plus kanapki z czosnkiem :-)
Gosia 78 - ta sama kuracja dla malucha:-D jak bylam mała - to nam to pomagało:-D

Pozdrawiam Myyszaaa

Witam dziewuchy.
Jak dobrze że jesteście przynajmniej zrozumiecie wredną jędze - taką jak ja ;-) Wrrrrr i nie wytkniecie palcami :-(
Kurcze wszystkie piszecie ciężarówki to ciężarówki tamto a ja pomału zaczynam się czuć nie jak ciężarówka ale jako tirówka - tylko bez skojarzeń. Oczywiście padam dziś na pychol nie spałam do 1 w nocy a teraz to normalnie mózg mi sam wygasa. Młody śpi i chyba dołącze do niego na chwilkę.
Cieszę się że spodobały się Wam pomysły moje na prezenty, takie inne sa jakieś ale oczywiście się nadają tylko dla tych którym na Waszej rodzinie zależy. Chociasz można zawsze dac taki prezent ze zdjęciem np teściowej przerobionym w jakimś programie corel albo photoshopie. Karykaturke męża walnąć i dać teściowej - niech wie jakiego ładnego ma synka :-) :-):-p. Bije mi już z tego niewyspania.
JA też używam i używałam Jelpa i mam nadzieję,że używać będę. Przypełznę jeszcze wieczorkiem więc życze narazie miłego dnia

Cześć dziewczyny!:-D
Idziemy dzisiaj na 17:40 do lekarza. Zobaczymy, co powie...:confused:
Michał robi się już taki duży... och jak mi niewygodnie.:baffled:

Zytka - witaj po przerwie!:-) Głowa do góry, jeszcze tylko trochę...
Myyszaaa - dzięki!:rolleyes2: Owszem, szafa musi być pojemna. Ale dostałaś dawkę!:-p Kiedy idziesz robić?
agawa1 - dzięki!:rolleyes2: Mam takie szczęście, że mój mąż to złota rączka. Dosłownie wszystko zrobi, zarówno remont jak i naprawi samochód, komputer czy suszarkę. Praktycznie cały remont w domu, to on robił (kafelki, gładzie, szafy, itp.)
Widzę, że lanie powinnaś dostać!:-D Mama tak się starała...:no:
Jak też wykorzystam pomysł kubka na przyszły rok jako prezent!:rolleyes:
Dobre z tą tirówką!:rofl:
ulenka507 - ja używam do prania płyn Lovelle.
cloe - miód, mleko i czosnek. Ja po ostatnim i pierwszym razie mam dość czosnku... blee...:baffled: i ta zgaga po nim... uff... Masz zgagę?:confused:
Gosia 78 - ale się wszystko po...ło. Jak Piotruś się teraz czuję?
Najka - dzięki!:rolleyes2: Jak samopoczucie i co nowego słychać?

Pozdrawiam

kurcze ale mnie głód dopadł:baffled: myslałam, ze wytrzymam do obiadu razem z męzem a tu kicha:no:
zrobiłam sobie tosty z masełkiem i powidłami pyyycha;-) sztuk 6:baffled:
a waga leci do góry jak szalona, dzis widze na wadze znowu 3 kg na plusie a i tak u gina wychodzi że jeszcze więcej:szok:
za chwile bedzie 20, ale co tam, czytałam gdzies ze Jennifer Lopez jest dopiero w połowie ciąży i juz przytyła 20 kg hihi :tak:
widac czasami tak musi byc:cool:

A ja dziś zapomniałam się.... i możecie mnie opieprzyć
Ale nie byłam głodna coś rano zjadłam... a potem nic:-) i teraz czekam aż mi się obiad ugotuje :-D bo już jestem tak głodna:-D a mały dzis spokojny:confused::baffled: cholercia jak się za mocno rusza to źle jak za mało jeszcze gorzej :-p Ciężarowce nie dogodzisz:-D właśnie na niego narzekam i dostałam po żebrach:blink::blink::nerd:
Już więcej nie będę :-D

Pozdrawiam Mysza alias Ula

reklama
Witam,
a ja się zawzięłam (narazie). Od soboty próbuję zwolnić tempo tycia. Dieta bez słodyczy, cukrów i wszelkich tłuszczy. W zasadzie tylko chudy twarożek, jogurciki bez cukru, musli, marynowaną paprykę i rozgotowany ryż na wodzie zjadłam. Po 3 dniach głodna jestem okropnie, a waga pokazała 900g więcej. A niech to wszystko...
Żeby choć stanęła w miejscu, to byłoby łatwiej, a tak... Mam już dość i z żalu zjadłabym orzechowy batonik, albo lepiej ze dwa...:tak:

agawa1- narzekaj, narzekaj- to mnie też jest łatwiej, że tak smęcę ciągle.
Gosia78- dużo zdrówka dla Piotrusia. Może do Świąt jeszcze uda się opanować choróbsko.
anna_ajra- no to trzymam kciuki i czkam na nowe wieści po wizycie. Ciekawe ile już Waży nasz najstarszy lutowy chłopczyk?

Pozdrowionka dla Wszystkich.

Do góry