reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
ja zamowilam podklady poporodowe, jeszcze te smieszne majty mi zostaly, ale to moze po swietach bo teraz i tak kasy mi uplynelo z konta ze szok.

Paty36 nie oglądałam jeszcze ani jednego odcinka :no: a teraz pewnie juz za poźno:-( napisz czy sa moze powtórki:tak: wydaje mi sie ze twoja mała spokojnie ma juz ponad 2 kg, w ostatnich tygodniach maluchy przybierają średnio 200-300 g/tydz.
czarodziejka mebelki kupowalismy w salonie firmowym na Śląsku, ale Gluck ma salony firmowe w całej PL:-)

z ciekawostek:
byłam przed chwilą w Rossmanie - maja promocje Jelpa za 29,90 z płynem do płukania Jelp GRATIS:szok: to chyba dobra oferta, tym bardziej, ze w Tesco widziałam sam proszek za 34 zł - moe komus przyda sie ta informacja:tak:

Zmieniając temat...dostałam zaproszenie na imprezę inauguracyjną 8 Edycji Programu Mistrz Mowy Polskiej. Dziś mają się odbyć Mistrzostwa Polski w składaniu życzeń Świątecznych i Noworocznych. Ciekawe jak to będzie wyglądało? Najpierw nie miałam ochoty tam iść, ale muszę się trochę odchamić po tym siedzeniu miesięcznym w domu. Jak się zmieszczę w coś, co by się nadawało na takie wyjście (czyt. coś innego niż dresy), to pójdę wprowadzić się w świąteczny klimat. Może mi się humor poprawi i Mała trochę kultury liźnie?

Paty co do imion to mi się podoba Kaja:tak:
Ika idź idź rozerwiesz się trochę:tak:
A ja właśnie mojemu niejadkowi wcisnęłam całą miseczkę makaronu z dodatkiem rosołu z marchewką:shocked2: To się za często nie zdarza;-)Od dziś chodzę z nia na przymusowe spacery Może jeszcze w stopery się zaopatrze coby nie słyszeć tego kwękania;-)

Witam!
Widzę, że temat porodu stale przewija się w Waszych postach. Mnie najbardziej martwi czy będę miała z kim zostawić Piotrusia żeby Paweł mógł być przy mnie. Mam nadzieję, że mój tata nie da się długo prosić i przyjedzie do nas po nowym roku. Byłabym wtedy spokojniejsza...
A tak poza tym zaczyna boleć mnie krzyż :no:chyba dlatego, że zaczynam jak większość kobitek w ciąży przyjmować złą postawę i za bardzo wypinam brzuch do przodu.
Co do spacerków to jeśli tylko nie pada to codziennie wychodzę z Piotrusiem na dwór na przynajmniej godzinę, myślę, że zarówno mnie jak i jemu wyjdzie to na zdrowie.
Ika - noszę rajstopy przeciwżylakowe, kupiłam w aptece ponieważ nie mam w pobliżu sklepu medycznego. Jestem zadowolona, nogi nie są ociężałe, nie puchną i nowe pajączki też nie wychodzą. Jedyny minus jest taki, że trochę zaczęły opinać mi brzuszek, nie są to specjalne rajstopy dla ciężarnych choć są polecane na czas ciąży. Zamówiłam większy rozmiar i mam nadzieję, że będzie lepiej.
A co do diety - u mnie z uwagi na podejrzenie o cukrzycę ciążową eliminacja słodyczy i słodkich napojów, zastąpienie pieczywa białego ciemnym i spożywanie minimalnych ilości ziemniaków bardzo spowolniło przyrost masy. Na ostatniej wizycie u gina tydz temu od wagi startowej przybyło mi 7 kg.:-)Więc łącznie pewnie koło 8.

Pozdrawiam.

I muszę się pochwalić, że d... nie poszłam. Nie miał mnie kto zawieść i nikt nie chciał ze mną na to iść, a sama już nie mam siły na takie wieczorne eskapady i jazdy tramwajami. A moja siostra mi obiecała, już się nawet napaliłam i teraz jestem zła. Tak to się umawiać z siostrą. Skończy się znowu na tym, że obejrzę "M jak miłość", włożę ogromny T-shirt i pójdę spać.

W nocy śniło mnie się, że urodziłam córeczkę!:szok: Ale byłam zaskoczona...:eek: spierałam się z lekarzem, że to niemożliwe...:-p

Przewracając się w nocy z boku na bok, za mocno szarpnęłam brzuchem! Tak że aż mnie strasznie z boku zakuło!:surprised: Przestraszyłam się... myślałam, że oderwałam łożysko!:oo:
Czy to w ogóle możliwe???:confused::confused::confused:

Ika_s - super, że z dzidzią wszystko ok.:-D Rozstępy też mnie się porobiły, ale co do żylaków, to niestety nic nie powiem.
Sama jestem ciekawa, jak nam pójdą nasze porody - strasznie się boję!
lada.ex.panna - ładny komplecik!:yes: Też myślimy o łóżeczku wielofunkcyjnym z przewijakiem. W takim razie koniecznie wklej fotkę!:wink:
kropecka - przy takim wysiłku jest duże prawdopodobieństwo, że hemoroidy się odezwą i to całkiem głośno...:sad:
Sama jestem ciekawa co Tobie lekarz powie 4 stycznia. Wszystkie jesteśmy jakoś ciężko przestraszone porodem... ale jakoś damy radę!:sorry2:
Najka - na jaki kolor malowaliście?:confused: Dorotka, to bardzo ładne imię!:yes:
Paty36 - jak się czujesz?:confused: Jeszcze nie kupowałam rzeczy typowo do połogu.
Myyszaaa - daj znać, jak było na szkole rodzenia!:-D I co się dzieje z Twoim pępkiem?:oo:
cloe, Gosia 78 - :wink:

Buziaki

reklama
witam mamusie lutowe!
ja również w lutym spodziewam sie narodzin mojego szkrabika, termin mam wyznaczony na 15 luty,ale co tam sobie dzidzia zaplanowała to sie jeszcze okaże ;-)
mam juz troje dzieci i to dość dużych a nawet prawie dorosłych , syn 17,córka 15,syn 12 no i teraz spodziewamy sie córeczki to będzie do pary :-) póki co ciąze znoszę dość dobrze, mimo wieku (35 na karku) i ciesze sie każdym dniem gdy mam pod swym sercem te maleńką istotkę, to już zapewne moja ostatnia przygoda z ciązą ;-)
pozdrawiam serdecznie Ula

Do góry