reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

dawna_cloe - a ja czasy, kiedy byłam chuda jak patyk dawno mam za sobą. Przez moją tarczycę ciążę zaczynałam ze sporą nadwagą (ok. 15kg). Teraz doszło kolejnych 14 kg. Lekarz mówi żartem, że to nie jest w porządku, żeby pacjentka ważyła więcej od swojego lekarza-położnika. A on drobny nie jest.

reklama
a tam wagą sie bedziecie przejmować, dziewczyny luuuzzzzz;-)
moj mąż ostatnio mnie zaskoczył, bo stwierdził, ze najbardziej lubi spokojnie weekendy bez imprez i wypadów:szok: to dziwne, bo jestesmy oboje baaaardzo towarzyscy i kazdy weekend mam zaplanowany na kilka tygodni do przodu:-p skwitowałam krótko, ze chyba sie bidulek starzeje :-D ale to dobrze ze nadszedł taki moment, w końcu dzidzia zmusi nas do ograniczenia "ruchowego" przynajmniej przez dłuższy czas:sorry2:

tymczasem w sobote kupilismy komplecik mebli z Glucka,
W ofercie po�ciel niemowl�ca i po�ciel dzieci�ca oraz mebelki dla dzieci, ��eczko i ��eczka dzieci�ce.
model Oliwia
myślałam , ze bedzie ciężko (dosłownie!), bo sama
szafa waży 110 kg:szok: ale mąż poradził sobie znakomicie, łóżeczko wzięlismy to większe, ktore potem przerabia sie na tapczanik i do tego komoda z przwijakiem :tak:
od razu wam doradze, ze jezeli decydujecie sie na całe komplety warto zapytac o rabaty;-) ja tak zrobiłam i niczego sie nie spodziewając otrzymalismy 10 % upustu :-) co przy łacznej kwocie dało całkiem niezłą sumkę:cool2:
oczywiscie mialam pościel kupic przez internet, ale jak zobaczyłam tamtejszą ofertę to nie mogłam sie oprzec i wybrałam jeszcze cały komplet pościeli do łóżeczka:zawstydzona/y:
nie wiem, czy wy tez tak macie, ale my mamy ustalone, ze zgodnie z tradycją łóżeczko złożymy dopiero po narodzinach:-)
trzymajcie sie za brzusie mamusie:-D

mi chyba sie jeden rozstep na brzuchu pojawil :( tez za duzo przytylam , szczegolnie w nogi mi poszlo wiec po porodzie niezle problemy z tym bede miala. Zylakow nie mam ale niestety od ciazy z Wiktorem mam hemoroidy, pojawily sie pod koniec ciazy, myslalam ze po porodzie znikna ale nie zniknely, teraz tak sie boje porodu naturalnego ze przy wysilku to jeszcze mi sie wszystko duzo bardziej pogorszy.

Wczoraj na wieczor mnie niezle spojenie pobolewalo. Ledwo się ruszałam.

Mam USG 4 stycznia. Może lekarz będzie w stanie coś zobaczyć. Ciekawa jestem czy dzidziol dobrze się rozwija, mam nadzieję że tym razem wszystko jest OK.

Witajcie!
W sobote było u nas malowanie pokoiku i chociaż kolor nie jest dokładnie taki jak planowaliśmy to w sumie OK :biggrin2: A tak w ogóle to cieszę się, że Święta blisko, tylko mieszkanie mnie przeraża trochę, bo mam zakaz sprzątania od lekarza. Jakoś męża muszę zmobilizować, bo ja to może kurze zetrę.:(
Ika_s ja miałam mieć rajstopy przeciwżylakowe, nawet zamówiłam, ale coś sie im w sklepie chyba zapomniało, robili inwentaryzacje, jak mój mąż chciał odebrać, a potem pytałam lekarza i stwierdził, że na takie pajączki nie trzeba. Dałam sobie wtedy spokój, bo inne kłopoty się pojawiły i na szczęście te pajączki mi się nie powiększają. Ale o ile dobrze pamietam Gosia78 nosi.
Właśnie dzwoniła moja mama i powiedziałam jej, że chyba na pewno nasza córeczka będzie Dorotka (bardzo sie cieszymy, że wybraliśmy imię!) i oczywiście jej się nie podobało:oo2:, no ale nie musi się podobać, tylko coś mi sie humor zepsuł. Ale postaram sie go naprawić.
Wszystkim miłego dnia!

tymczasem w sobote kupilismy komplecik mebli z Glucka,
W ofercie po�ciel niemowl�ca i po�ciel dzieci�ca oraz mebelki dla dzieci, ��eczko i ��eczka dzieci�ce.
model Oliwia
myślałam , ze bedzie ciężko (dosłownie!), bo sama szafa waży 110 kg:szok: ale mąż poradził sobie znakomicie, łóżeczko wzięlismy to większe, ktore potem przerabia sie na tapczanik i do tego komoda z przwijakiem :tak:
od razu wam doradze, ze jezeli decydujecie sie na całe komplety warto zapytac o rabaty;-) ja tak zrobiłam i niczego sie nie spodziewając otrzymalismy 10 % upustu :-) co przy łacznej kwocie dało całkiem niezłą sumkę:cool2:

SLICZNE TE MEBELKI...CZY KUPOWALAS JE MOZE W WARSZAWIE?

Rozmawialiśmy z lekarzem o porodzie. Jest taka możliwość, że będzie ze mną i będzie pomagał w przyściu Małej na świat, ale na cesarkę narazie się nie zgadza. Nie wiem w związku z tym czy to mnie pocieszyło, ale chyba jeszcze bardziej wystraszyło i cały weekend miałam mega dół.

Pozdrawiam Wszystkie, bo już się za Wami stęskniłam.:tak:
IKA- PRZEPRASZAM ZE TAK PYTAM ALE TY CHCIALAS CESARKE NA ZYCZENIE? CZY SA JAKIES WSKAZANIA DO NIEJ?

Cześć dziewczyny!:-)
Miałam sądną noc, nie spałam do 3, miałam uczucie bólu krzyża itp, bałam się ,że się zaczęło! Trochę pewnie ze zdenerwowania ,że nie mogłam usnąć, przy tym mała wierciła się okrutnie !
SDziś jestem do niczego ,próbowałam usnąć,ale nie mogę.Boję się o nią ,bo jest jescze za mała w 30tc wazyła 1488g!Oby to rozpakowywanie nie zaczęło sie zbyt wcześnie:no:

Hej
Ja tylko na chwilę - odpowiem po krótce w tematach które zaczęłyście od piąteku :-)

1. Mąż - domator - to ja typ wychodzący na imprezy firmowe :-D spotkania z koleżankami - wyłączanie komórek:-D
2. ladna.ex.panna - łóżeczko kupię dopiero w styczniu - póki co u mnie na mnie krzyczą jak marudzę że juz chce ubranka kupować... że za wcześnie... więc póki co czekam na styczeń - może wtedy przestaną...
Co do imion to ja bym spojrzała jakie rodzice nam dawali :-) i jak będą narzekać - to sie spytać czy ich rodzicom się podobały:p
Ika_s - nie będzie źle - nie wiem jak wygląda poród naturalny - ale skoro małe tam się znalazło to i sobie wyjdzie:-D ale ja mam się jeszcze porodu nie boje - dziwne - bardziej się boję zastrzyków:-D

Paty36 - trzym się i nie denerwuj się - wiem że to dziwnie brzmi - ale mi jak się zaczyna skurcz to sobie spokojnie oddycham i się powoli uspokajam:-)

Ja przez weekend odpoczełam - przyznaje się pochodziłam za dużo i mi wszystko dało popalić :-)

Najbardziej się cieszę że mam zaproszenia na święta do mam :-D i nic nie muszę szykować - leń jestem :-D kolejne święta mam nadzieje ze spędzę daleko od domku :-D

Dziś mam pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :-)

Pozdrawiam:-)

moj Maciek to tez kompletny domator, wlasciwie ta impreza wigilijna to byla jedyna impreza w tym roku na jaka poszedl no i jak pisalam wczesniej on jest kompletnym abstynentem wiec zawsze nad wszystkim panuje. tylko nie nad tym zeby miec naladowana komorke i ja wlaczac co jakis czas :/

ja porodu sie cholernie boje :(

reklama
chociaz jak sobie tak pomysle to jeszcze bardziej pologu sie boje. strasznie szybko ta ciaza minela,myslalam ze bede miala wiecej czasu na przygptowanie sie psychiczne :)

Do góry