reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

witam sie leniwie :sorry2:
oj jakos nie mam dzis weny nic mi sie nie chce - spalam do 12 i teraz dalej chodze pitoma ale w nocy zas nie umialam spac - czyzby znow wrocila bezsennosc :confused: a juz bylo tak fajnie... :dry:chyba pojde jeszcze sie zdrzemnac a potem do kosciola jak nabiore checi bo jak nie to nici z tego.
zabulina - mam nadzieje ze te sny sa wlasnie powodowane tym ze boje sie bo jest to moja pierwsza ciaza ale mysle ze to minie :-)
lileczka - teraz mialam co chwile praktycznie co miesiac ale od III trymestru powinny byc czesciej :happy2:
miauczus54 - no jak narazie to teraz tez mam same piekne sny z moja kruszynka - oby tak dalej :-D
ania31 - gratulacje kolejnego synusia :cool2::-D
anna_ajra - bluzeczka bombowa ja tez bym musiala wyruszyc na poszukiwania jakiejs bluzeczki bo moze i na sylwestra sie sprzyda - o ile gdzies z mezem pojdziemy :blink:
Myyszaaa - no jakbys mi pomogla wybrac te liczby to napewno bysmy wygraly :cool2::-D:-);-)
Najka - no to teraz fajnie ze jestes w dobrej formie - oby tak dalej :laugh2:

reklama
Czesc wszystkim
W koncu dzis kupilam łózeczko z szuflada.....bylismy w Glucku i okazalo sie ze nawet cenowo nie bylo tak zle....(tak sa takie sliczne zestawy meblowe ale takie ceny ze hoho) jutro mam wizyte,odbior badan i usg 3d juz sie nie moge doczekac,no i troszke sie stresuje .... POZDRAWIAM LUTOWECZKI!!!

Cześć!
U mnie dziś dzień leniuchowania... Pogoda beznadziejna, ciągle pada deszcz...:-(Piotrusia rozpiera energia choć już jakiś czas nie usypiam go w dzień. Mam nadzieję, że przed 20 padnie...
Przeglądałam dziś ubranka po Piotrusiu, właściwie poza 3 sztukami body na ramiączka to chyba nic więcej z ubrań nie potrzebuję:-Dmoże ewentualnie jakieś nowe skarpetki. Pozostaje wybór przewijaka i rożka ale to już przez internet.
U mnie ostatnio też zaczęły pojawiać się lekkie skurcze łydek i bardzo nieprzyjemne mruganie jakiegoś nerwu pod okiem. Na szczęście łykanie magnezu trochę zaczyna to łagodzić. Co do uciskania to moja dzidzia najczęściej uciska mnie w pęcherz. :-(

Agawa - nie dołączaj przypadkiem do mniej zdrowego grona- niestety coraz mniej nas na forum bez żadnych poważnych dolegliwości, dużo zdróweczka!
Żabulina, Mysza, Najka, Ania 31 - dla was dziewczyny szczególnie dużo zdrówka:-)

Pozdrowienia dla reszty lutóweczek!

Witajcie wieczorem niedzielnym!
Już lepiej sie czuję, byliśmy nawet na krótkim wolnym spacerku. W nocy miałam trochę duszności, chyba macica uciska na przeponę, ale jak sobie wzięłam dodatkową poduszkę przeszło.
Gosia78 to miło, że miałaś dzień leniuchowania:), choc ja mam dośc przymusowego leniuchowania, ale w sumie niedługo to się skończy i jeszcze zatęsknię:)))
Miauczus trzymam kciuki za usg:)
Patrysia:biggrin2:
Żabulina ja dostawałam leki doustnie, a nie kroplówkę. I skurcze ustępowały stopniowo, każdego dnia było ich coraz mniej i lżejsze (poza tą sytuacją, kiedy sie zdenerwowałam i musiałam dostać dodatkowy lek). Teraz w domu zdarzyły mi sie kilka razy w dużych odstępach czasu lekkie i raczej niegroźne. A jak z tym u Ciebie?
Cloe i jak tam goście?
Ika_s i udało sie kupić kurtkę? My za tydzień wybieramy się na zakupy dla maleńkiej i nie mogę sie już doczekać:biggrin2:
Agawa i jak dzis brzuszek, dbaj o Was!:)
Miłego wieczoru Lutóweczki !

Hej:-)
łąśnie siedziałam na naszej klasie i mało szlak mnie nie trafił tak wolno chodzi serwer może wieczorem uda sie coś tam zrobić.
Goście nie dojechali Teściom się nie chciało a wujek zmienił zdanie W jednym i drugim przypadku brałam pod uwagę że tak będzie.Z moim wujkiem zawsze tak jest wybiera sie wybiera a jak co do czego to nagle znajdzie trzy tysiące powodów by nie przyjechać. a teściowa czasem tak właśnie się zachowuje
Najka zatęsknisz zatęsknisz tak że wysypiaj się poki możesz i spędzaj czas tak jak chcesz co przy maluchu to raczej on będzie narzucał co robić;-)
Gosia 78ja w sumie jeszcze dokupie pare stuk bielizny i cieplejszych pajacyjków . W sumie gdybym tak chciała nic niekupować to dzidzi też nie groziło by deficyt ciuszków ale zakupy sa tak przyjemne że nie bedę pozbawiac sie tej przyjemność;-)
Miaucaus super że zakup się udał :tak: Trzymamy kciuki na USG
Kończe ale jeszcze tu zajrze pa

Hej,

zmęczona, zła i z bolącym brzuchem wróciłam do domu. Byliśmy w trzech dużych galeriach i... Nie zmieściłam się w nic, co usiłowałam zmierzyć. Ja nie wiem na kogo oni robią te kurtki. Nie znalazłam nawet jednej dobrej, w ogóle nie mówiąc już o fasonie.

Na pocieszenie poszliśmy do Sfinksa i do Mothercare, gdzie kupiłam dwa bodziaczki z krótkim rękawkiem różowe i komplet 5 par różowych skarpeteczek dla naszej Marysi. Kompletnie nie wiedziałam co mam dla Niej kupić chyba muszę to wszystko jakoś bardziej zaplanować.

Dobrej nocki- idę popatrzeć troszkę dla rozrywki na "You Can Dance".

hej,
Ika s Trochę szkoda ze tak wyszło. Jak to dobrze że ja bez problemu mieszczę sie w swoja sportową kurtkę . Co prawda nie znosiłam jej ale teraz pasuje jak ulał Jak juz brzuchola nie bedzie trafi do lamusa.
Co do zakupów dla maluszka to można stracić głowę . dobrze że ty wiesz jak sie powstrzymać

Cześć Wam!!
JA dziś spałam jak zabit atzn od 8 do 10 nie wiem nawet co się wokoło działo. Mąż dał mi fory :-) Całą noc mnie brzuch bolał i jak się obudziłam rano też. Ale przeszło po tych 2 godzinach snu i dziś było ok. Sprawdziłam dziś co mam dla młodego i..... brakuje mi z ciuchów: jakieś 3-4 kaftaniki, pieluchy tetrowe jakieś 20 szt, ze 3 flanelki, przewijak nowe smoczki do butelek i nowy uspokajacz:-) i nowa wanienkę i tyle :-) Nie jest źle :-). Byłam też u psiółki która w tym miesiącu tzn grudniu ma urodzic pierworodnego i pogadałam z nią tak naprawdę to biedna sie radziła więc co mogłam to jej powiedziałam a i tak jeszcze do niej wpadnę.
Gosia78 no staram się nie dać i nie dołączyć do tych które musza uważać ale wiesz ze tu to akurat wybierać się nie da.
Ika_s znam ten ból też nie mogę nic na siebie kupić. Na szczęście się mieszcze a jak już nie będę to chhyba nie będę wychhodziła ;-)

Całuje Was wszystkei mocno

Witam
zajrzałam sie przywitac i pożegnać
Dbajcie o brzusie i duzo odpoczywajcie jak bede wiedziała jak dugo poleze dam znać przez Myyszee
Pogoda nie najlepsza dzis cały dzien u mnie leje nic mi sie nie chce
mysle czy wszystko spakowałam:confused:

Pozdrawiam

reklama
Hej

Dziś ja przeziębiona:-( leżę i teraz już pod kołderką i czekam na śnieg:-) żebym bezkarnie mogła spać:-)

Ika_s - a nie masz w domku płaszcza?? w sumie może spróbuj guziki przeszyć:-) to jest mój plan:-D

Pozdrawiam resztę;-)

Aniu31 - trzym się cieplutko w tym szpitalu:-)

Do góry