reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej!

Kropecka - znalazłam namiary na Aletkę, napiszę do niej, może pomoże...
Lileczka -ostatnio mam wizyty co 3 tyg, pod koniec pewnie będą co 2. U mnie wizyta bez usg kosztuje 70 zł, z usg 100.
Ania 31 - gratuluję synka! Chłopaki u nas na forum górą:-), a tak serio moja siostra cioteczna jak dowiedziała się, że u nas będzie drugi synuś powiedziała, żebym się nie martwiła bo na stare lata będą mnie na rękach nosić:blink:, oby tak było czego i Tobie życzę!!!
Anna ajra - fajna bluzeczka, ja mam trochę mniej elegancką taką żeby pasowała do dżinsów.

Pozdrawiam.

reklama
Cześć Lutóweczki!
Dzięki za miłe powitanie po powrocie, już powoli dochodzę do siebie:) Trochę mnie martwi, że muszę antybiotyk brać (bo w posiewie wyszła bakteria), ale co robić.
Ania31 gratuluję chłopaczka!:)
Cloe a kiedy kolejne usg?
Ania ajra :biggrin2: dzięki, też sie cieszę, że z już Wami jestem! Ładna koszulka!:)
Kropecka bardzo tanie Twoje wizyty! Moja niestety 80 zł:(, a teraz będą pewnie co 2 tygodnie.
Gosia78 Myszaaa Agawa Patrysia Ika_s i Wszystkie Lutówki pozdrawiam grudniowo!

Cześć Wam
A ja się dziś niezbyt dobrze czuje. Boli mnie brzuchh:-( Dzidziol wali więc nie jest źle. Do gina idę za tydzień tj 10 go. Wizyte mam raz na miesiąc a koszt 50 zł z USG. :-)
Anna ajra śliczna koszulka :-)A kiedy sprawa to jeszcze nie wiem a na razie pismo przedsądowe.
Ania 31 gratuluję chhłopaka - mąż w 100% męski :tak:

ania31, z tymi chlopakami to ja tez tak mam. W rodzinie mojego Macka sami chlopcy, zero dziewczynek dlatego ja sie nie ludze ze kiedykolwiek bym miala coreczke :) zreszta juz nie mam zamiaru probowac.

Hej dziewczyny. Młode moje spi więc czas dla mnie:tak:
Agawa Kropecka tanie macie wizyty Jak chodziłam z Julką prywatnie za każdą wizyte płaciłam 50 zł za Usg dodatkowe 50 zł.
Kropecka w rodzinie męża też przewaga chłopców więc kto wie co będzie za drugim razem USG mam 11 grudnia Może wtedy coś się dowiem na ten temat:tak:
Anna ajas koszulka niczego sobie. Skoro ładna ex panna tak zareklamował bluzeczkę to nawet nie ma się co zastanawiać

Dawna cloe ja raczej nie narzekam na wygórowaną cenę. Za każdym razem się gina pytam czy czasem nie podniósł cen ale on jakiś taki uparty - i dobrze .:-)

Witam w niedzielne przedpołudnie,

anna_ajra- mnie też się podoba ta koszulka. Ładnie wygląda i skoro ladna.ex.panna sprawdziła już, że warto ją kupić, to wybieraj kolor i masz już fajny ciuch na wyjścia.

Jakieś rzeczywiście tanie te wizyty u Waszych lekarzy. Ja chodzę narazie raz w miesiącu, ale płacę 120 zł., a z USG 180 zł. Nie wem jak wyrobimy finansowo, kiedy będą odbywały się co tydzień. Na szczęście nie robi mi co wizytę usg, bo staram się już je mieć zrobione w przychodni, gdzie mam abonament.

Ania31- gratuluję synka. Będzie kolejny łamacz damskich serduszek, bo całkiem przystojni Ci Wasi mali faceci wychodzą.

Ja dziś planuję wyjście po zakupy "kurtkowe". Czuję się już trochę lepiej, a zrobiło się zimno, wkładam swetry i trochę mi już niewygodnie w moim starym ciuchu.
Mnie też coś często pobolewa lewa strona brzucha i czasem ciężko mi chodzić. Jakby tam był jakiś ucisk, szczególnie na lewą nogę. Ale wizytę mam 14 grudnia, to już chyba wytrzymam. Mam jeszcze trochę no-spy i zwolnienie. Moja Mała jest bardzo spokojna. Właściwie bardzo mało ją czuję. Muszę się wtedy sama wyciszyć, wyleżeć z przłożoną ręką do brzucha. Czasem i to nic nie daje, ale czasem z satysfakcją stwierdzam, że moja Mania się porusza.

Pozdrawiam Wszystkie ciepluteńko.

Hej:-) Dziś najprawdopodnmiej mamy gośći Piszę najprawopodobniej bo teście jeszcze nie są na 100% pewni czy przyjadą a tato chce przywieść do nas wujka ale z nim do końca nigdynic nie wiadomo. W razie czego m dom wysprzątał i tu muszę go pochwalic bo spisał się na medal:tak:
Ika ja tez czasem słabo wyczuwam ruchy malucha a czsem tak dowala że mam rważenie że cały brzuch chodzi:-D
Agawa jak nie podnosi to tym lepiej dla ciebie;-)

reklama

Cześć!
Nejka :tak:chyba masz rację trzeba przyjąć jakąś taktykę uspokajającą…zero stersów i głupich myśli, nie słuchać o przykrościach i nieszczęściach, oglądać same dobre komedie, czytać dzidziusiowi pisemka, gadać z maluchami w brzuchach, bezprzerwy sobie powtarzać „z moim brzuszkiem jest wszystko Oki, a moja dzidzia czuje się dobrze” i grzecznie czekać. A szpital naprawdę wpędza w mega doła, mam nadzieję, że już wróciłaś do siebie… Super, że Twoje skurcze ustały i że czujesz się dużo lepiej. Leż teraz dużo i odpoczywaj, jeszcze troszkę musimy się pobyczyć z maluszkami pod sercami. Mam pytanko, czy twoje skurcze wycichły całkowicie i po jakim czasie pod kroplówą?
Myyszaaa leżymy, leżymy – przynajmniej ja. :happy2:Mam nadzieję, ze Ty też jesteś grzeczniutka. Uważaj żebyś się nie uzależniła od tej gry hihihi potem jak maluch się urodzi to będziesz na głodzie…
Dawna cloe z tym kotem to też nie wiem,… :confused:może ktoś mu coś zrobił, czasami jak kota się „obrazi” np. skarci to potrafi stać się złośliwy… Ja mam dwa koty i nie mam takich problemów, dodam że moje obydwa są wysterylizowane… może tu leży Twój problem… podpytaj weterynarza. Ja też dziś czekam na gości, na siostrę z facetem a potem mają nas nawiedzić znajomi – fajnie, szybciej zleci czas.
Miauczus54 ja za wizytkę płacę 200zł :szok:– ale zawsze mam full serwis, łącznie z USG z Dopplerem i 3D, czasami dostaję za darmo leki, zastrzyki i takie tam inne są w cenie, no i oczywiście stały kontakt telefoniczny w dr. Ale co tam kasa, ważne że czuję się bezpieczna i dopieszczona.
Patrysia szkoda z tym totkiem:sorry2:, musisz być wytrwała, może wkońcu… a z tymi snami to ja nie wiem… kurcze podobno ciężarne mają barwane sny… no ja nie wiem, moje często są przerażające… ale fakt, że często są w nich odzwierciedlone moje lęki:baffled:.
Agawa1 oby Twój sen był proroczy. A z budowlancami – niestety tak bywa… wiem coś o tym…życzę powodzenia i wytrwałości.
Zytka ja też czasami mam wysypkę na brzusiu,:baffled: małe swędzące jak diabli krosteczki, jak się rozdrapie to się sączą… ja jestem alergikiem, ale nigdy nie miałąm uczulenia na brzuchu… wiem że wysypuje mnie po pomarańczach i ostatnio po szpitalu po tym żelu do usg, bo brzucho był nim smarowany kilka razy dziennie no i się zbuntował… dostałam jakąś maść i po jednej nocy było Oki.
Ania31 kolejny chłopak – fajnie, naprawde będą cię na rękach nosić :-D. Fajnie, że dzidzia rośnie zdrowo. Uważaj na siebie kochana. Podwiązanie moim zdaniem, bardzo dobre rozwiązanie.
Anna-aira bluzeczka śliczna. Zaciskam kciuki za poniedziałkowe wyniki badanek. Trochę jednak smęcę… a ja tych kiepskich dni ostatnio mam stanowczo za dużo… a ze większość dnia sama siedzę w domu to nie mam komu się wygadać… i smęcę Wam.:dry:
Ika_s cieszę się z u Ciebie już lepiej. Miłych zakupów i uważaj na siebie.
Pozdrawiam wszystkie Lutóweczki. :-)

Do góry